ההגשות וההצבעות לסבב 2023 הסתיימו
חיבור אנשי מקצוע וידע מקצועי- בקרב אנשי מקצוע שעובדים עם נערות בישראל ובכל העולם ללמידה משותפת והגברת אימפקט
שמי ד״ר מיכל קומם ומזה שנים רבות אני עובדת עם נערות בישראל. בשנתיים האחרונות אני לומדת סוגיית שקשורות בנערות בעולם. למדתי שארגונים שעובדים עם נערות מתמודדים עם מספר אתגרים:הראשון, עבודה עם נערות אינה עומדת בראש סדר העדיפויות וגם העובדים מרגישים בשוליים. השני, העובדים מגיעים ממקצועות שונים- עבודה סוציאלית, משפטים, זכויות אדם, פיתוח בינלאומי ועוד ונעדרים ידע בסיסי משותף או חשיפה לתחום הדעת המתפתח של לימודי נערות. שלישית, עבודה עם נערות נוגעת בסוגיות חברתיות רגישות. העובדים בעצמם חשופים לסוגיות אלה ועלולים לפתח קשיים ושחיקה. The global girlhood hub מהווה מענה לאתגרים אלה. ההאב יוצר ״אנחנו״ של אנשי מקצוע שעובדים עם נערות ובכך מפחית חרדה ושחיקה. ההאב מאפשר למידה וחילופי ידע וכן מאפשר העברה של פרקטיקות מיטיבות ומצליחות. הלכה למעשה, הקבוצה הראשונה של ההאב היא קבוצה של אנשי מקצוע מארגונים שעובדים עם נערות בישראל ובעולם ללמידה משותפת של נושאים בעולמן של נערות, למידה אחת מהשניה על פרקטיקה מיטיבה והכרות אישית-מקצועית (net working). במסגרת ה- hub נשות המקצוע נפגשות אחת לחודש בזום, למפגש בן שעתיים הכולל הרצאה מעולמות התוכן של חקר נערות, הצגת פרוייקט של עבודה עם נערות ולאחר מכן דיון בקבוצה או בחדרים.
המטרה היא ליצור ״אנחנו״ של נשים שעובדות עם נערות: לבסס את קבוצת הנשים, ובהמשך קבוצות נוספות, כקהילת ידע, שותפות לדרך המקצועית ומחזיקות נושאי הנערות בארץ ובעולם. בהאב הראשון משתתפות נשים בדרג של מנהלות ארגונים לצד נשות אקדמיה מישראל, גאנה, קניה, פרו, גוואטמלה, צ׳ילה, אנגליה. הנערות שמקבלות סיוע מארגונים אלה הן נערות שבישראל היינו רואים אותן כנערות בסיכון ובעולם הן מתוארות כנערות שמתמודדות עם נורמות מגדריות דכאניות, נעדרות זכויות כמו הזכות ללמוד בבית ספר או נפגעות בגופן בשל פרקטיקות מסורתיות כמו מילת נשים.
בשלב הבא יפתחו האבים נוספים עד לכדי קהילה או בית ספר ללמידה, שיתוף בידע, התייעצות ושימת הנושאים שקשורים במערות, ואת הנערות עצמן במרכז תשומת הלב והעניין הציבורי והמקצועי.
האימפקט החברתי עובר דרך השפעה והתמקצעות של אנשי המקצוע שעובדים עם הנערות, בארץ ובעולם. נערות ונשות מקצוע שעובדות איתן אינן נהנות מהון חברתי גבוה. המיזם מיצר ״אנחנו״ שמחזק את תחושת הערך, השייכות והרחבת הידע והחלפת הידע בתחום חיוני ומציל חיים זה. אימפקט נוסף הוא אוניברסליזציה של סוגיה. נערות מתמודדות עם אתגרים בכל העולם- על אף הדמיון והשוני וכך גם אנשי המקצוע שעובדים איתן.
החזון הוא קהילת נשות מקצוע פעילה ושוקקת חיים שנפגשת במרחב הוירטואלי ואולי גם במרחב הממשי, מסמנת תחומים ללמידה משותפת או החלפת ידע (לדוגמא העברת הידע הרב שנצבר בישראל בנושא עבודה מודעת טראומה לארגונים בעולם שמושג הטראומה עוד לא מוכר להם או החלפת ידע בנושא בוגרות מסגרות חוץ ביתיות). נשות המקצוע מישראל נחשפות אף הן לידע חדש ושיטות עבודה מהעולם. הכוונה היא לקיים 4 האבים במקביל במהלך שנה. לבוגרות ההאב יוצעו תכניות מקצועיות יותר. בחזון יתפתחו יוזמות משותפות בינלאומיות בין משתתפות ההאב, לטובת נערות.הצלחה תהיה בקיומו של אתר וקהילות דוקרות, שיתופי פעולה בהפעלת פרוייקטים במקביל וכנסים משותפים וירטואליים נעם אל פנים.
100 נשות מקצוע ישתתפו ב 4 האבים מידי שנה.
לפחות 10,000 נערות יושפעו מהידע החדש ומהרשת המקצועית שנשות המקצוע שלהן רוכשות
בכל שנה יצטרף ארגון בינלאומי גדול בהיקף של Plan international או UNICEF
קיוויתי לפתוח את ההאב ולממן אותו באמצעות דמי השתתפות של הארגונים המשתתפים. בפועל, אנשי המקצוע בארגונים בקשו להשתתף ומשתתפים בפועל, אך הארגונים העובדים עם נערות מתמודדים עם אתגרים מימון קשים. אני מקווה שלאחר שנה או שנתיים של הרצה הארגונים שמשתתפים בהאב יוכלו לשלם דמי השתתפות ולממן לפחות חלקים גדולים (למעלה מ 60%) מעלויות ההאב
ההאב ממוקד בחשיבה מגדרית, במיוחד באופן שבו מגדר משפיעה על חייהן והתפתחותן של נערות.
ההאב מקדם נשים בשני מעגלים:
1. חיזוק והעצמה של נשות המקצוע שעובדות עם נערות.
2. באמצעות נשות מקצוע אלה- חיזוק והעצמת הנערות שמקבלות שירות בארגונים אלה.
ומעבר לכל- ההאב תורם לחיזוק העיסוק המקצועי בנערות תוך שילוב ידע אקדמי ופרקטיקה.
בהחלט . הארגונים המשתתפים בהאב בישראל פועלים בפריפריה: עמותת עדן פועלת באיזור עוטף עזה, מיזם נור עובד עם נערות וצעירות ערביות, הקליניקות המשפטיות משרתות נערות במצבי קושי ומצוקה,
הארגונים בעולם פועלים בישובים רחוקים וקהילות מנותקות במדינות שהוזכרו: גאנה, קניה, גוואטמלה, צ׳ילה. והארגון האנגלי עובד עם נערות במדינות ב global south
בוודאי. המיזם ממוקד בנערות. הגדרת ״נערות״ שונה ממדינה למדינה ובעל מקרה מדובר במתבגרות בעשור השני לחייהן. המיזם משפר את הידע המקצועי ואת רשת הפעולה של נשות מקצוע שעובדות עם נערות ובכך מרחיב את האפשרויות לנערות .
בהחלט. כאמור, ברמה הישראלית יש במיזם ארגונים שעובדים עם נערות ערביות, אשה חרדית שעבדה עם נערות בסיכון בחברה החרדית, נערית שגדלות בפנימיות.
ברמה הבינלאומית - יש נשים מאפריקה, דרום אמריקה, מזרח אירופה וישראל. שחורות ולבנות מרקעים חברתיים שונים .
סיפור הצלחה בקטנה. במפגש הראשון ספרה אחת המשתתפות שנערות בפרוייקטים שלה נכנסו להריון בתקופת הקורונה מבני משפחה. בעקבות תגובת שאר המשתתפות, במפגש נוסף תארה את הנערות כמי שמתמודדות עם טראומה והחלה לחשוב על הדרכים שלה לסייע לנערות אלה בתוך הקשר חברתי- תרבותי שמאשים אותן בפגיעות שחוו.
מחכות לכן ולכם בבית | Bring them home now
אם כבר נרשמת למיס פיקס בעבר
כבר רשומה? התחברי
מייד תועברי לעמוד המתאים
מצאנו את המייל שלך במערכת
אבל חסר לנו טלפון שלך לצורכי אימות. שלחנו לך מייל באמצעותו תוכלי לעדכן את הטלפון שלך ולהכנס למערכת
(שווה לחפש גם בספאם)