ההגשות וההצבעות לסבב 2023 הסתיימו
העצמת ילדות (מהדת היהודית, מוסלמית ונוצרית) המוגדרות במצב סיכוני מהעיר לוד, על ידי יצירת קבוצת מנהיגות אשר תעודד אותן לגדול להיות נשים עצמאיות, יזמיות, מובילות ובעלות אוריינטציה חברתית וקהילתית גבוהה, על ידי טיפות תודעת השתלבות בחברה כנשים משפיעות בקהילה המקדמת ערכי סובלנות ודו קיום.
פותחים עתיד (חברת בת של הסוכנות היהודית), פועלת משנת 2006 למען אוכלוסיות במצבי סיכון ב-38 ישובים בפריפריה החברתית והגאוגרפית של ישראל. בין היתר נותנת מענה לנשים, ילדות וילדים החווים אלימות ומסייעת להם לצאת מהמעגל ההרסני. התוכנית מקדמת שוויון הזדמנויות, הגשמה עצמית, מפתחת חוסן, מסוגלות ומגבירה את תחושת השייכות, המעורבות והתרומה לקהילה בקרב מוטביה. זאת, באמצעות מודל 'נאמנות' מבוסס קהילה, המתייחס למכלול היבטי החיים של הילד/ה ומשפחתו/ה. התכנית פועלת בכלל המגזרים בחברה הישראלית וככזאת אנו מאמינות שיש לייצר מהלכים חברתיים אשר יעודדו חיים משותפים בישראל, לצד שמירה על ייחודיותה של כל קהילה/ קבוצה.
המיזם "נאמנות לעתיד משותף" משקף את 'האני מאמין' של 'פותחים עתיד' והוקם בנוסף לכך משתי סיבות חיצוניות קשות, אשר חייבו אותנו כארגון חברתי לפעול ולהגיב ולתת מענה לילדות מהמגזר היהודי, ערבי ונוצרי מהעיר לוד. סיבה ראשונה, נבעה מהפרעות שפרצו בלוד במהלך מבצע 'שומר חומות' בשנת 2021 והיוו נקודת שבר עבור העיר המעורבת. סיבה שנייה, נובעת מתופעת האלימות במשפחה וכנגד נשים בפרט. יותר מ-200,000 נשים בישראל נפגעות מאלימות מדי שנה, ורק רבע מהן מדווחות לרשויות. נתון מדאיג נוסף הוא כי ממוצע הנשים שנרצחות בישראל עומד על כ-20 נשים מכלל המגזרים בחברה הישראלית. אנחנו, כארגון שעובד בהיקף ארצי עם משפחות בסיכון בפריפריה החברתית והגיאוגרפית של מדינת ישראל, מרגישות מחויבות לתת את הדעת לעניין ולנסות ולהשפיע על מציאות עגומה זו.
המיזם "נאמנות לעתיד משותף" הוא בעל אימפקט על שלושה מעגלי השפעה.
המעגל המיידי הינו 15 הבנות שמלוות באופן ישיר דרך המיזם. הבנות עוברות תהליך שאורכו 3 שנים ומטרתו העצמה מגדרית, היכרות תרבותית, שיח מקרב וחיבורים, זאת בדגש על ערכי דו קיום וסובלנות.
המעגל השני הוא המעגל המשפחתי. לאורך שנת הפעילות של המיזם מתוכננים להתקיים מפגשים בהם 15 אימהות יחשפו לתכנים שבנותיהן חוות, פרויקטים וקשרים וזאת במטרה כי האימהות יצטרפו לאימפקט המיזם על ידי יצירת חיבורים ביניהן, דיבוב העשייה במרחב הקהילתי עם אימהות נוספות וחיזוק הקשר בין בנותיהן לבין אימהות ובנות נוספות.
המעגל השלישי הוא השפעה על המרחב הבית ספרי. מטרת העל של המיזם היא הפיכת 15 הילדות בעת התהליך ובסופו ל'שגרירות דו קיום'. הילדות ישפיעו על המרחב הבית ספרי על ידי עשייה חברתית, קידום הנושא במרחב הלימודי, קיום פעילויות בנושא אשר פתוחות לכלל תלמידי בית הספר. 15 הבנות מגיעות מ-2 כיתות שונות בנות 40 תלמידים בממוצע ובנוסף גם שאר תלמידי ביה"ס (ניתן להעריך כ-300 תלמידי ביה"ס שייחשפו).
חזון התוכנית מתחלק לשתי מטרות מובילות:
1.דו קיום: בעקבות המשבר הפוליטי שאירע בעיר המעורבת לוד אנו כמהים לאחות אותו תוך קירוב לבבות, הדדיות והבנה כי לכולם יש מקום לחיות ביחד. זאת, על ידי יצירת קבוצת מנהיגות שמכילה ילדות מהמגזרים: יהודי, מוסלמי ונוצרי.
2. בעקבות תופעת האלימות כלפי נשים והצורך לסייע אנו שואפות לחזק את דור העתיד הנשי ולעודד את קבוצת הילדות ליזמות, מנהיגות, מוביליות חברתית והבנה כי לקולן יש מקום והן יכולות ומסוגלות להשפיע.
נגדיר הצלחה:
1. ליווי של 3 שנים עבור קבוצת ילדות מכלל המגזרים (15 בנות)
2.הוצאה לפועל של מיזם מנהיגות בשנה השלישית למיזם
3.העברת שאלונים לפני ואחרי אודות תפיסה עצמית ומסוגלות והבדל חיובי בין שאלון "לפני" לשאלון "אחרי"
4.חיבור בין מגזרי והיכרות עם העולם התרבותי שממנו מגיעה כל ילדה
קבוצת מנהיגות של 15 ילדות אשר בסוף תהליך של ליווי של 3 שנים ייצרו אימפקט בתור שגרירות וייצרו השפעה בית ספרית וקהילתית על כ-300 ילדים וילדות נוספים.
כן. הקבוצה היא לבנות בלבד מתוך התפיסה והראייה בצורך להעצמת דור העתיד הנשי, הנחלת ערכים של אמונה, קידום ועידוד נשים לתפיסת עמדות מנהיגות והשפעה קהילתית וחברתית.
או שואפים לייצר מוביליות חברתית בקרב משתתפות המיזם בשאיפה כי בסוף תקופת הליווי יהפכו לשגרירות דו קיום ויקדמו ערבי סובלנות וההדיות תוך מתן דגש על העצמה נשית, שיח, אוריינטציה מגדרית- פמיניסטית ואמונה כי כל ילדה, נערה ואשה מסוגלת להגשים את חלומה
כן. המיזם פועל בעיר לוד אשר הינה עיר הנמצאת בפריפריה החברתית במדינת ישראל ומסייעת לאוכלוסיות המוגדרות במצב סיכוני.
כן. המיזם מטרתו ייצור וביסוס קבוצת מנהיגות לילדות בגילאי 12-10 לתקופה של 3 שנים. קבוצת המנהיגות תכשיר אותן באוריינטציה מגדרית פמיניסטית ובשילוב של ערכי דו קיום, סולידריות ודו קיום. בשנה השלישית להכשרה, יוציאו לפועל את המיזמים הקהילתיים שאותן בחרו על מנת לייצר השפעה קהילתית בשני נושאים אלו בעיר לוד
כן. המיזם בבסיסו מקדם ערכי הדדיות ודו קיום בעיר לוד שהינה עיר מעורבת. ככזאת, קבוצת המנהיגות מורכבת מילדות המגיעות מכלל המגזרים בחברה הישראלית: יהודי, מוסלמי ונוצרי.
מתוך ציטוטיה המרשים של רנא (שם בדוי) שעוד מעט מסיימת שנה ראשונה בתוכנית, ניתן לראות את הפירות שאנו עתידות לקצור ומסמלות עבורנו הצלחה- קידום דו קיום, הכלה, סולידריות תוך ראייה פמיניסטית, העצמה נשית ונטיעת האמונה העצמית של הילדות בעצמן אודות מסוגלותן להעז לחלום ולצאת למסע של הגשמה.
רנא סיפרה כי היא מאוד התחברה לקבוצה שנבחרה להיות חלק ממנה ומספרת אודות השינוי בתפיסה, סטיגמות שנעלמו ותחושת גאווה שהתפתחה אצלה.
רנא: "אני מאוד אוהבת להגיע למפגשים, אני מרגישה מאוד בנוח, התחברנו ומצאתי חברות אמתיות. בגלל שכולנו בנות אני מרגישה שאני יכולה להיות יותר בטוחה, פתוחה ואמיתית. בנוסף, אני מרגישה שהכרתי בנות שהן שונות ממני ולמרות ההבדלים אנחנו מוצאות מחנה משותף. זכורה לי הפעילות שבה כל הקבוצה יצאה לפעילות ביער בן שמן ושם עשינו פעילויות מגבשות. הרגשתי כי לאחר הפעילות הזאת התחזק הקשר בין כולנו והפכנו גם לחברות טובות יותר. אני אוהבת לדבר עברית ולהשתפר בדיבור בשפה זאת. למדתי המון עובדות חדשות על היהדות, כשרות, חגים ואני מחכה כל חודש למפגש של כולנו. בלי קבוצת המנהיגות בחיים לא הייתי מכירה ילדות מהמגזר היהודי. בהמשך השנה עשינו חגיגה משותפת של חג הפסח והרמאדאן. כל אחת דיברה על החג, משמעות, סמלים ומאכלים. כך, למדנו כל צד על החג של השני והיה מעניין מאוד. הרגשתי במפגש הזה שכולנו שוות ושיש לנו משהו מיוחד ביחד.
לפני שהצטרפתי לקבוצת המנהיגות פחדתי מיהודים. מאז שהתחלתי להיות חלק מהקבוצה הכול השתנה וכבר אין לי סטיגמה (שזה מושג שלמדתי מהקבוצה). למדתי להכיר את הצד השני, הבנות מדהימות, דומות לי בהמון דברים וכיף לנו לבלות ביחד".
מחכות לכן ולכם בבית | Bring them home now
אם כבר נרשמת למיס פיקס בעבר
כבר רשומה? התחברי
מייד תועברי לעמוד המתאים
מצאנו את המייל שלך במערכת
אבל חסר לנו טלפון שלך לצורכי אימות. שלחנו לך מייל באמצעותו תוכלי לעדכן את הטלפון שלך ולהכנס למערכת
(שווה לחפש גם בספאם)