ההגשות וההצבעות לסבב 2023 הסתיימו
מיזם אשר נועד להעצים נערות יוצאות אתיופיה בתוך הקהילה ומחוצה לה - להעניק להן מידע וידע, לחזק ולפתח מנהיגות עצמית וחברתית ובכך להבטיח קיומו של שיח מיניות בריא ומיטיב עבור הנערות. קבוצת הנערות ישמשו שגרירות ויהוו מקור המידע זמין ואמין ביותר עבור נערות אחרות.
רקע ותיאור הפרויקט:
הכרות מעמיקה עם צעירות שהן בנות העדה האתיופית בישראל מצביעה על חוסר ידע בכול הקשור לאמצעי מניעה ולקיום יחסי מין לא מוגנים. נמצא שיעור גבוה פי 3.5 של הפלות, הפלות בשלבי הריון מאוחרים והפלות חוזרות. ישנה אף עלייה בשימוש באלכוהול, בסמים, בגילויי אלימות ואובדנות. למרות הפעילות של משרדי הממשלה השונים, אין עדות לשינוי במגמות אלו ולכן נדרשת פעולה מתואמת ושונה.
הפרויקט: "קידום שוויון מגדרי ומיניות מיטיבה" שמפעילה עמותת "טנא בריאות", הינו פרויקט אשר נועד להעצים נערות יוצאות אתיופיה בתוך הקהילה - להעניק מידע וידע, לחזק ולפתח מנהיגות עצמית וחברתית ובכך להבטיח קיומו של שיח מיניות בריא ומיטיב עבור הנערות. קבוצת הנערות ישמשו שגרירות ויהוו מקור המידע זמין ואמין ביותר עבור נערות אחרות. פרויקט זה יפעל לצמצם הריונות לא רצויים בקרב הנערות דבר שעשוי להשפיע על עתידן, יפעל לתת להן את השליטה והבחירה בצורה מושכלת עבורן. קבוצת הנערות תבצע במסגרת הסדנאות פעילויות מובנות בנושאים מגוונים הקשורים הן למיניות והן לפיתוח מודעות מגדרית עצמאית וכן מנהיגות ותודעה חברתית.
הרציונל:
סדנאות לנערות יוצאות אתיופיה בנות 12 מפגשים. המפגשים הראשונים יעסקו בהעצמה אישית בנושאים: אחריות אישית ומנהיגות. בהמשך יעסקו בהבניה מגדרית, מסרים חברתיים-תרבותיים, דימוי גוף, תפיסה אישית של נשיות, גבולות אישיים, הקשר בין אהבה זוגיות ומיניות. בהמשך- ידע והתנהגות בנוגע לאמצעי מניעה והפלות, מקורות מידע אמינים, סיור, פורנוגרפיה, אלימות מינית, התנהגות מינית במרחב וירטואלי, חיזור אלים ונורות אדומות. לבסוף- פיתוח חלומות ושאיפות לעתיד, לקיחת אחריות הנערות והפעלת מיזם להעלאת המודעות המינית בקרב חברות.
אוכלוסיית היעד משתתפות הפרויקט:
נערות יוצאות אתיופיה, תלמידות, בגילאי 15-17, שנמצאות בגילאים קריטיים של ההתבגרות החברתית והמינית. תלמידות המתגוררות בישובים בהם ישנו ריכוז גבוה של יוצאי אתיופיה ובפנימיות. תלמידות שנמצאות בקבוצת סיכון ושעשויות להיפגע מחוסר מידע ותמיכה בהתנהלות חברתית - מינית נכונה. נערות שיש להן פוטנציאלי ויכולת לשמש דוגמא לאחרות ויכולת השפעה חיובית על חברותיהן.
נערות בעלות ידע אופטימלי בכל הקשור להתנהגות מינית מיטבית עבורן.
2. העלאת המודעות לעצמן וכלפי הסביבה.
3. שינוי בהתנהגות כללית שתהיה טובה עבורן והבנה ומודעות של התנהגות מינית פוגענית שלא טובה עבורן.
4. שימוש בכלים שרכשו להעצמת אחריותן האישית.
החזון שלי הוא לראות נערות יוצאות אתיופיה גאות בעצמן, חכמות ומשכילות ובעלי בטחון אשר יודעות מה הן רוצות להשיג ופעולות לשם כך.
הצלחה אני מגדירה כ:
1. נערות המצליחות להיות שגרירות ומצליחות להשפיע על חברותיהן.
2. ירידה בשיעור הנערות המגיעות להריונות לא רצויים ולהפלות.
6. שיח פתוח ומשתף בנושא מיניות בקרב יוצאי אתיופיה.
מספר משתתפות בפרויקט: בכל סדנא ישתתפו כ- 15 נערות, הפרויקט יכלול הפעלת 20 קבוצות ברחבי הארץ. סה"כ המשתתפות בפרויקט – 300 נערות מוטבות ישירות וכ- 900 נערות מוטבות עקיפות.
1. כ- 90% מהנערות המשתתפות בסדנא יבינו וירכשו ידע חדש בנושא מיניות מיטיבה.
2. כ- 80% מהנערות המשתתפות בסדנה יתנהגו ברמה האישית תוך מודעות לעצמן ולמה שטוב עבורן בצורה מושכלת.
3. כ- 65% מהנערות יצליחו להיות שגרירות וישפיעו על חברותיהן להבנה והתנהגות מינית נכונה עבורן.
המיזם נועד לקדם נערות כך שיקבלו כלים מעשיים ויוכלו לנהל ולהוביל את חייהן ואת אלו הסובבים אותן בצורה המתאימה להן תוך שליטה על חייהן שלהן.
נערות יוצאות אתיופיה נמצאות בפריפריה החברתית של החברה בישראל. הן עצמן עלו לארץ או שהן בנות לעולים מאתיופיה, אשר נושא מיניות בריאה וחינוך בתחום זה אינו נושא מדובר ומהווה טאבו. עובדו זו משפיעה באופן ישיר על התנהלותן ברמה האישית והחברתית. היעדר הידע בתחום והבושה המתלווה להעלאת הנושא בצורה פומבית, גורם להן להסתגר או להתנהג בצורה שעלולה להזיק להן. לכן העיסוק בנושא מיניות בריאה, הקניית הכלים והפיכתן לשגרירות ולמובילות מידע וידע, ישפיע על בצורה חיובית על יכולתן ועל עצמאותן בדינמיקה בחברה, לא רק בנושא מיניות אלה בעצם מקומן ויכולתן.
המיזם קיבל השנה מענק של כ- 40,000 ש"ח להפעלת חלק מהסדנאות, מקרן מחו"ל.
המיזם נועד לנערות כך שהן עצמן ירכשו ידע וכלים ולאחר מכן הן עצמן יהיו השגרירות להשפיע גם על חברותיהן בידע ובכלים שירכשו לטובת קידומן האישי והחברתי.
במסגרת הסדנאות אנו משלבים משתתפות בסדנא, הן נערות ממוצא אתיופיה והן נערות שאינן ממוצא אתיופי, במקומות שזה מתאפשר, על מנת להוביל לכך שנושא זה הוא נושא משותף ואוניברסלי ואינו מגזרי בלבד.
המיזם נמצא בתחילתו ואני מקווה שהוא ישנה את מסלול חייהן של נערות יוצאות אתיופיה רבות ואשמח לחלוק את סיפורן בעתיד.
מחכות לכן ולכם בבית | Bring them home now
אם כבר נרשמת למיס פיקס בעבר
כבר רשומה? התחברי
מייד תועברי לעמוד המתאים
מצאנו את המייל שלך במערכת
אבל חסר לנו טלפון שלך לצורכי אימות. שלחנו לך מייל באמצעותו תוכלי לעדכן את הטלפון שלך ולהכנס למערכת
(שווה לחפש גם בספאם)