שילוב מודל 'החיים בכפר האתיופי' בבניית חוסן ,חיי קהילות ברות-קיימא כאן בישראל תוך חיזוק הקשרים החברתיים, קידום איכות חיים באופן שמצמצם תופעות בדידות ובידוד חברתי.
עמותת חברים טבע מסכמת שני עשורים של הצלחה בחיזוק הזהות והמסוגלות העצמית של מבוגרים וצעירים בקהילה האתיופית, תוך הידוק קשרים חברתיים, ושימוש בתרבות אתיופיה כנכס משמעותי לחברי הקהילה ולחברה הישראלית בכללותה.
התוכנית 'מזון קרוב לבית' נועדה לחזק את הביטחון התזונתי והכלכלי, וליצור מרחבים משותפים לחיזוק הקהילה בקרבת הבית. התוכנית מבוססת על הידע, והצלחות מודל הפעולה שפיתחנו בעבודה בגינה החקלאית של חברים בטבע בגדרה הפועלת מ- 2009.
תושבים בני הגיל השלישי יוצאי אתיופיה גדלו והתפתחו בסביבה חקלאית כפרית בה לכל אחד ואחת יש משמעות בקהילה מתוך תחושת נחיצות ושייכות. ההשפעה החיובית של הגינה על איכות החיים, הבריאות והקשרים החברתיים של החקלאים הותיקים הפעילים בה היא אדירה. בין היתר, החקלאים מדווחים שהם מבקרים פחות במרפאה, הקשרים עם בני המשפחה הצעירים חוזקו, והם מובילים פעילויות והדרכות לקבוצות ומרגישים חלק מקהילה. המעורבות של אותם חברי קהילה בגינה השפיעה על חיי המשפחות, הקהילה הרחבה, ועל החיים הקהילתיים בשכונה.
באמצעות התאמת המודל לבניינים ומתן ליווי קהילתי וחקלאי לתושבים, התוכנית תאפשר להם להקים גינה חקלאית בשטח הבניין וגידול מזון בריא ליד הבית, תוך גיבוש קהילת שכנים הפועלת יחד.
תוכנית הליווי מורכבת מסדרת מפגשים לבינוי קהילה- שנועדו ליצירת חיבור והכרות מחודשת בין השכנים, ופעילות יצירה תרבותית משותפת, וסדרת מפגשים לביסוס ידע אקולוגי וגנני והקמת הגינה עצמה. במקביל, נציגים מובילים מכל גינה משתתפים במפגשי ליווי יעודיים שמטרתם גיבוש קבוצת מנהיגות חקלאית קהילתית בתוך השכונה.
התוכנית 'מזון קרוב לבית' נועדה לתת מענה לצרכים המורכבים של הקהילה האתיופית, הנובעים בעיקר ממשבר המלחמה והאתגרים הנפשיים,הכלכליים והחברתיים הנלווים אליו. המשבר הנוכחי, הינו התראה על חשיבות הצורך להתמודדות עם משבר האקלים על ידי חיזוק הביטחון התזונתי והכלכלי, ויצירת מרחבים משותפים לחיזוק הקהילה בקרבת הבית.
הקמת 10 מרחבים משותפים לגידול מזון זמין בקרבת הבית בשנה הקרובה.
בכל בניין יתקיימו לאורך השנה מפגשים קהילתיים תוך יצירת חיבור חברתי, בין-דורי ותרבותי בין השכנים.
שיפור בבריאות פיזית ונפשית, תוך הגברת תחושת השייכות וצמצום תחושת הבדידות של בני הגיל השלישי בבניינים.
התוכנית לגידול מזון קרוב לבית החלה לפעול במהלך מלחמת חרבות ברזל ומומנה על ידי ההכנסות העצמיות של העמותה.
חברים בטבע ככלל מקבלת תמיכות מגורמים שונים ביניהם משרד ההתיישבות, עיריות ומועצות מקומיות המשתתפות בתוכניות הכשרה, קרנות פילנתרופיות, תורמים פרטיים והכנסות מחברי גרעין וקבוצות המשתתפים באירועים.
המענק ביחד עם הליווי יעזרו לי לדייק ולהבין את הדרך היותר טובה כדי לשכפל את הפרוייקט לכל השכונות של אוכלוסיות בסיכון. ולבצע את הפיילוטים בבית שמש וגדרה .
ר', בת 80 בערך נולדה באתיופיה ועלתה לארץ לפני כ-20 שנה . מאז הגיע לארץ היא ספונה בביתה ולא משתתפת באירועים קהילתיים, המצב הבריאותי שלה לא מאפשר לה לצאת רחוק מדי מהבית, רוב הזמן היא לבד בבית עם בעלה.
הכרנו אותה כאשר הגענו לשוחח עם הדיירים על הרעיון לגינת מאכל..כמה שבועות אחר כך כשבנינו את הערוגות הגיעו לעזרה הילדים והנכדים שלה, וכל הגינה המשותפת שקקה חיים.
מאז בכל יום היא יורדת למטה לטפל בערוגה שלה, עיתים רחוקות מצטרף אליה גם בעלה.
הפעילות הזו מאפשרת להיות חלק מקהילת הבניין. היא תורמת מהידע שלה ומשוחחת עם השכנות.
תיעוד בתמונות
מחכות לכן ולכם בבית | Bring them home now
אם כבר נרשמת למיס פיקס בעבר
כבר רשומה? התחברי
מייד תועברי לעמוד המתאים
מצאנו את המייל שלך במערכת
אבל חסר לנו טלפון שלך לצורכי אימות. שלחנו לך מייל באמצעותו תוכלי לעדכן את הטלפון שלך ולהכנס למערכת
(שווה לחפש גם בספאם)