ההגשות וההצבעות לסבב 2023 הסתיימו
הנגשת טיפול רפואי לחסרי וחסרות בית, איפה שהן.ם נמצאות.ים
הנגשת שירותי רפואה מצילי חיים לחסרי וחסרות בית באמצעות צוות של רופאות, פאראמדיקיות, חובשות, סטודנטיות לרפואה ועובדות סוציאליות. כבר יותר משנה אנחנו יוצאות פעם בשבוע לסיור עם תיקים על הגב,מאתרות חסרי וחסרות בית הזקוקים.ות לטיפול רפואי,ומעניקות טיפול של עזרה ראשונה, טיפול בפצעים ובדיקת רופאת משפחה. אני מתווכות בין החסרי וחסרות בית לשירותי בריאות בקהילה, בין אם הם.ן אזרחי.יות המדינה או חסרי.ות מעמד, על מנת ליצור רצף טיפולי מיטיב שיוכל לשמור על בריאותם.ן ובריאות הציבור. רפואת רחוב מבקשת להיות הגשר בין חסרי וחסרות הבית לשירותי בריאות בקהילה. אנחנו עובדות הן בזירת הרחוב והן מול שירותי הבריאות בקהילה, להעלאת מודעות לבעיות המורכבות של חסרי וחסרות הבית, המכשולים שמונעים מהם.ן לקבל ולבקש טיפול רפואי ולהפחתת סטיגמה.
המיזם קודם כל רוצה לשפר את בריאות חסרי וחסרות הבית. כמו-כן, לשנות את הסטיגמה הרווחת על חסרי וחסרות בית ולהעלות מודעות לגבי מצבם.ן הבריאותי המיוחד והמורכב, לבנות מענים נוספים לקהילה זו ולהבטיח כי כל חסר.ת בית, ת.יקבל את הטיפול הרפואי לו/לה הוא/היא זקוק.ה. בעזרת הסיורים, אנחנו מגיעות לא.נשים איפה שהם נמצאים, אוספות מידע על המצב הבריאותי שלהן, יוצרות קשרי אמון, מבטיחות רצף טיפולי מיטיב עם האוכלוסייה המודרת בישראל. מחוסרי ומחוסרות דיור פגיעים.ות במיוחד לפערים בשירותי הבריאות. קשה לקבל את העזרה שאת צריכה שאין לך ביטחון של מקום מגורים, נמצאת במצב של הישרדות יום-יומית וצריכה לדאוג למים ואוכל. אפילו אם יש מקום זמני להיות בו, עדיין קיימים מכשולים ייחודיים לקהילת חסרי וחסרות הבית לצריכת שירותים, במיוחד שירותי בריאות. רפואת רחוב לומדת על המכשולים הללו ופועלת למען צמצומם. המציאות היא שחסרי וחסרות בית פונים.ות בעיקר לחדרי מיון כאשר הבעיה הבריאותית שלהם.ן נמצאת במצב חמור, לפעמים שכבר מאוחר מדי.עקב הקורונה, יש יותר א.נשים ללא קורת גג ובריאותם.ן בסכנה ממשית. הקורונה הקצינה את המצב הכלכלי של א.נשים רבים.ות וגרמה מעגל חיים של הישרדות. כמו-כן, בתי החולים עמוסים ואנשי ונשות הצוות הרפואי קורסים.ות. פרוייקט רפואת רחוב יכול לעזור בשטח עצמו להעניק שירות רפואי מציל חיים, למנוע פניות למיון ואשפוזים. שיפור בריאותם של חסרי וחסרות בית, משפיע על בריאות הציבור כולו והוא לפעמים הצעד הראשון במסע לשיקום אמיתי ונכון ויציאה מהרחוב.
החזון שלי הוא שכל חסר וחסרת בית הזקוק.ה לטיפול רפואי, יוכל/תוכל לקבלו בצורה נגישה וחסרת מכשולים. איך? לסייר בכל יום, לרכוש ניידת אשר תוכל לשמש בתור מרפאה ניידת, להנגיש שירותי בריאות נוספים לחסרי וחסרות הבית, להעניק פרטיות במקרים הנחוצים לכך, לשנע את הצוות לאיזורים מרוחקים. לאחר הצלחת הפרוייקט בתל-אביב, נפעל לפתוח פרוייקטים נוספים להנגשת שירותי בריאות לחסרי וחסרות בית בערים נוספות ברחבי הארץ: ירושלים, חיפה, באר-שבע וכל עיר שבה ישנם חסרי וחסרות בית שנזקקים.ות לטיפול רפואי ותיווך למערכות בריאות בקהילה.רפואת רחוב תל-אביב יפו הינה חלק מהתנועה העולמית לרפואת רחוב, בה חברות יותר מ-85 ערים ברחבי העולם. יצרתי קשר הדוק עם מנהליה ומומחים נוספים לרפואת רחוב שעוסקים בפרקטיקה הזו שנים רבות. הצוות שלנו מקבל ייעוץ וישתמש בערוצים הרבים ללמידה משותפת בהקשר של שיטות עבודה מומלצות. ייצגנו את ישראל בכנס העולמי של רפואת רחוב בטורונטו ואנו בונות מודל שיכול לשמש דוגמא לשאר מדינות העולם. ההצלחה תימדד מבחינתי בעזרת הקולות שיעלו מהרחוב בקרב חסרי וחסרות הבית. האם מרגישים.ות שרפואת רחוב עונה על צרכי הבריאות, בכמה סיפורי הצלחה של א.נשים אשר בזכות חבישות הפצעים של צוות הפרמדיקיות ניצלו מקטיעת איברים? חסרי וחסרות בית שהגיעו למיון לפני שדלקת הריאות החמירה מאוד? אחרי יותר משנה וחצי בשטח אני גאה להגיד שצוות רפואת רחוב תל-אביב מוכר בשטח,, א.נשים יודעים מתי אנחנו מגיעות ואף מחכים לנו, בנינו קהילה של אנשי ונשות הרפואה שלוקחים חלק בפעילות שלנו ומקבלים את המטופלים חסרי וחסרות הבית בצורה נעימה ומבינה יותר. אנו פועלות למען הגדלת חוויות טובות מקבלת שירותי בריאות ויוצרות קשרים ארוכי טוות וקשרי אמון על מנת לבנות מסלולים אינדיבדואליים לשיקום, לגמילה, ליציאה מהרחוב.
הגדלת הפעילות לסיור נוסף בשבוע לפחות- כך נוכל לטפל ביותר חסרי בית
מיזעור של 20% בביקורים בחדרי מיון בסביבה ומניעה של הגעה של חסרי וחסרות בית במצבי קיצון רפואיים בשנת 2024
הצוות המתנדב הינו צוות מקצועי מתחום הבריאות (רופאות וסטודנטיות לרפואה) אשר כבר היום מעבירות הרצאות על רפואת רחוב לצוותים רפואיים וסוציאליים.
כמו-כן המודל הכלכלי שלנו בנוי על חיסכון עצום למשק (במחקר חיצוני שנערך השנה נמצא כי על כל דולר שמושקע ברפואת רחוב תל אביב, אנחנו חוסכים למשק 5 דולרים) ולכן, אני פועלת לקבלת כספים מקופות החולים וממשרד הבריאות. 95% מהמטופלים שלנו ברחוב הינם אזרחי המדינה, מה שאומר שהם לקוחות משלמים אבל השירות אינו נגיש להם ולכן, אנחנו הזרוע שיכולה להנגיש להם את הטיפול הרפואי במימון קופות החולים ומשרד הבריאות.
הצוות של העמותה הינו 70% נשים ובהובלת נשים
כמו-כן, אנחנו מטפלות בחסרות בית ולעיתים אנו הארגון היחיד שמגיע אל איפה שהן נמצאות.
יצרנו קשרים עם נשים שלא נמצאות בקשר עם ארגונים אחרים, לבנות יחסי אמון, לשפר את מצבן הבריאותי ולהיות שם, כשאף אחד אחר לא מגיע.
בהחלט כן. נשים חסרות בית הן שקופות לא רק לחברה אלא גם למערכת הציבורית כי בהרבה מקרים החסרות בית שלהן אינן נראית- אולי הן ספונות בחדרים מעופשים, נשים שאין להן איפה לישון וצריכות למכור את גופן למען מקום מגורים- אז לא נראה אותן בהכרח ברחוב. צוות של רפואת רחוב מטפל בנשים חסרות בית במהלך הסיורים, בין אם הן ברחוב ובין בתוך חדרים או זולות- אנחנו מנגישים להם את הזכויות הסוציאליות שלהן, יש לנו גם טיפולים רפואיים מיוחדים אך ורק לנשים כמו בדיקה מהירה לגילוי קנדידה בנרתיק וגם מחלקים מוצרי היגיינה נשית בזכות מיזם ״לונה״.
המיזם זכה בפרס יגאל אלון למעשה מופת חברתי-חלוצי לשנת 2022
רוני-לי זכתה בפרס קרן רעיה
מחכות לכן ולכם בבית | Bring them home now
אם כבר נרשמת למיס פיקס בעבר
כבר רשומה? התחברי
מייד תועברי לעמוד המתאים
מצאנו את המייל שלך במערכת
אבל חסר לנו טלפון שלך לצורכי אימות. שלחנו לך מייל באמצעותו תוכלי לעדכן את הטלפון שלך ולהכנס למערכת
(שווה לחפש גם בספאם)