ההגשות וההצבעות לסבב 2023 הסתיימו
"מסעדות בסולידריות" – תכנית המעניקה סיוע מיידי ע"י חיבור בין מסעדות לאנשים בחוסר בטחון תזונתי.
אוכל הוא בית, ומתן אוכל פירושו חיבוק קהילתי. תקופת הקורונה הותירה רבים במצב של חוסר ביטחון תזונתי. גם ענף המסעדנות ספג פגיעה קשה, כתוצאה מהסגרים החוזרים וממחסור בכח אדם. תקופה זו חידדה את ההבנה שפעולה משותפת חיונית להשרדות של כולנו. תכנית מסעדות בסולידריות מבקשת ליצור שינוי מעמיק ומתמשך, תוך סיוע מיידי, בחיבור בין מסעדות לאנשים בחוסר בטחון תזונתי. התכנית הינה יוזמה אזרחית, שקושרת בין גורמים קיימים, ומייצרת קהילות הפועלות באופן עצמאי ככל הניתן. מסעדות שבוחרות להצטרף לתכנית מבשלות ארוחות על בסיס שבועי לקהילה קבועה - משפחות מרובות ילדים או עם הורה יחידני, קשישים וקשישות, פגועי נפש, נכים, מבקשי מקלט, ורבים נוספים ונוספות. הארוחות מזינות ומותאמות אישית להעדפות הטעם, צרכים בריאותיים ואחרים, כך שדרך האוכל נוצרים ערוצים אינטימיים של חיבור יומיומי - הזנה שהיא גם חברתית ומחבקת. הארוחות של ״מסעדות בסולידריות״ מזינות ומותאמות לאפשרויות המסעדה מחד ולצרכים הבריאותיים וההעדפות האישיות מאידך. התפריטים נשענים על עקרונות התזונה הים-תיכונית, שגיבשה דיאטנית ותזונאית התכנית. תזונה אשר מומלצת גם על-ידי משרד הבריאות. הארוחות מבוססות על מזון עונתי, ברובו מהצומח, מקומי, טרי ולא מעובד. ובעיקר - מחבק.
התכנית החלה לפעול במתכונת חירום בנובמבר 2020, במשך חצי השנה הראשונה סיפקה כ-18,000 ארוחות טריות ומזינות ל-210 משתתפים. בשלב הראשונישל היוזמה בתקופת סגרי הקורונה, המסעדות סיפקו ארוחות לכל ימות השבוע כחלק ממודל החירום. כך התאפשרה החזרת עובדי המסעדה מחל"ת ותשלום משכורת עבורם. עם חזרת המסעדות לפעילות שגרה, הותאמה התכנית כך שתרומה לקהילה תשתלב בעבודה השוטפת, ותאפשר למסעדות לקחת חלק בריפוי המרקם החברתי באופן יום יומי. מסעדה הבוחרת לשלב אחריות חברתית בעסק מחזקת גם את עובדיה, מעניקה מימד נוסף לעבודתם, ומעמיקה את תחושת השייכות והמשמעות. עבור הלקוחות של המסעדה, הבחירה לסעוד במסעדה בעלת ערכים חברתיים מאפשרת תרומה לחברה תוך כדי בילוי והשתתפות פעילה במעגלי הנתינה. המודל יוצר סטנדרט של אחריות חברתית, ומעודד ערבות הדדית פעילה, בשאיפה להשפעה ארוכת טווח על קהילות מקומיות. כמובן שעבור מקבלי הארוחות האימפקט הוא רב: מסייע כלכלית, מאפשר תזונה בריאה, מעניק תשומת לב באופן שבועי בשיחות הטלפון שמקבלים.ות מאחראי הקהילה (עובד.ת המסעדה שנמצא עמם בקשר). גם הנהג.ת המתנדב.ת שמשנע את האוכל הוא קבוע.ה. וכך נוצר קשר אישי עם המשפחות אליהם משנע.ת את האוכל.
החזון שלנו להתרחב לעוד ועוד ערים ויישובים בארץ. להתפשט כפטריות אחרי הגשם ולסייע לעוד ועוד פרטים ומשפחות.לאפשר למסעדות לאמץ לשגרת העבודה שלהן את מודל העבודה שלנו וכך לשלב עשייה חברתית בשגרה שלהם.לגייס עוד מתנדבים.ות לפעילות התכנית (את השינועים מבצעים נהגית ונהגות בהתנדבות). וכך לאפשר לאנשים ונשים נוספים לזכות בתחושת הסיפוק של התנדבות מסוג זה. כיום התכנית עובדת בעיקר בת"א ומעט בירושלים: 7 מסעדות סה"כ. 20 נפשות של מקבלי הארוחות על כל מסעדה. בשבוע אחד התכנית מוציאה מעל 400 ארוחות. יעדינו המספריים - להגיע לאלפי מקבלי ארוחות. ומאות מסעדות ברחבי הארץ תוך שנה.הצלחה עבורנו היא קטנה עד גדולה:משפחה המתארת שבזכות התכנית זכו לאכול (אם יחידנית יוצאת מקלט נשים מוכות וילדיה) סביב אותו שולחן אוכל באותה השעה: ארוחה טעימה מזינה שמותאמת להעדפות המזון.ילדים וילדות המתארים שמצליחים לעשות שיעורי בית משום שעל בטן מלאה קל להם.ן יותר.משפחות שמתארות כי הטלפון מאחראית הקהילה שמתקשרת כל יום ראשון זוהי שיחת הטלפון היחידה ששואלים אותם מה שלומם ואיך עבר השבוע. אלו הצלחות עבורנו.
מחכות לכן ולכם בבית | Bring them home now
אם כבר נרשמת למיס פיקס בעבר
כבר רשומה? התחברי
מייד תועברי לעמוד המתאים
מצאנו את המייל שלך במערכת
אבל חסר לנו טלפון שלך לצורכי אימות. שלחנו לך מייל באמצעותו תוכלי לעדכן את הטלפון שלך ולהכנס למערכת
(שווה לחפש גם בספאם)