ההגשות וההצבעות לסבב 2023 הסתיימו
תכנית שנתית דו לשוני ללימודי מחול עבור נשים יהודיות וערביות באזור ואדי ערה
מג'מועה היא קבוצת מחול המיועדת לנשים ערביות ויהודיות מעל גיל 18 המעוניינות להכניס תנועה וריקוד לחייהן. התוכנית מאפשרת תהליך מתמשך ומעמיק תוך עבודה מעשירה ותומכת השמה דגש על עבודה קבוצתית כאמצעי לחקירה, יצירה והתפתחות אישית. הקבוצה מזמינה אליה כל אישה שמעוניינת לרקוד, ללא מגבלת גיל או ניסיון וכל שנדרש הוא מוטיבציה, מחויבות והתמסרות לתהליך.
התכנית רואה במחול ותנועה כדרך חיים וריפוי אשר באמצעותם ניתן לחקור את החיבור בין הגוף לנפש ובין האני-העצמי לסביבתו. כמו כן שפת התנועה היא שפה אוניברסאלית המסייעת לעקוף מחסומים של זרות ושונות ולייצר מפגש בלתי אמצעי, כנה ועמוק.
בתהליך העבודה נעמיק בסגנונות מחול שנים כגון: מחול עכשווי, דבקה, מחול מזרחי, אימפרוביזציה ויוגה. הגישה המקצועית מעודדת עבודה מתוך הנאה והקשבה לגוף, תוך התייחסות ליכולת האישית של כל אחת ואחת ומאידך הקפדה על רמה מקצועית גבוהה ומותאמת לכלל המשתתפות.
צוות המורות מורכב ממורות דוברות עברית ומורות דוברות ערבית ועל כן הלימוד יתבצע בשתי השפות, מתוך חזון ותפיסה לקיום חברה משותפת.
התוכנית תתקיים במהלך אוקטובר – יוני על פני שני ימי לימוד בשבוע (במהלך חודש הרמדאן יחולו שינויים והתאמות בלו"ז).
מטרות התוכנית הן שכלול היכולת הגופנית, הרחבת השפה התנועתית והביטוי העצמי דרך הגוף, יחד עם הנאה, פורקן, משחקיות וכיף. כמו כן מג'מועה שמה לה למטרה לייצר מסגרת חברתית המאפשרת הכרות ומפגש בינאישי בין חברות שונות, מתוך אמונה כי אינטראקציה זו תהווה את הבסיס לחיים משותפים כחברה קשובה ומכילה.
התוכנית מהווה דלת כניסה והכרות עם עולם התנועה והמחול. בוגרות של תכניות דומות השתלבו בהמשך דרכן בעולם התנועה בהוראת מחול, טיפול בתנועה, לימודי יוגה ועוד.
שעות הלימוד בתוכנית מוכרות כשעות תנועה במוסדות הלימוד לתואר שני בטיפול בתנועה.
סה"כ התקיימו 63 מפגשים בשנה – 474 שעות לימוד אקדמיות.
התוכנית תתקיים ב"בית לולה" בישוב קציר, בניהולן של ניירוז קופטי ושיר שמשוני.
מג'מועה הינה תוכנית חברתית הפועלת למען קידום חברה משותפת ולמען נשים. התוכנית ביסודה עוסקת בצדק חברתי ושיווין בין החברה היהודית והערבית ובאופן עקיף בין מגדרים. כמו כן מג'מועה פועלת למען שיפור מעמדן ועצמתן של הנשים, בכך שהיא מאפשרת להן פנאי, מפגש עם צרכיהן ותשוקתן, ומעניקה להן לגיטימציה להביעה את עצמן.
כמו כן האימפקט החברתי של המיזם הוא יצרת קירבה, שכנות טובה, אל פני תחושת של חשש וזרות הכרות שעשויה ליצר בתורה חברה שרואה את האחר ולא מפחדת ממנו, חברה שרוצה לחיות ביחד וכן שינוי שגיע מהנשים בחברה ויעבור אלה.
אנו מאמינות כי מג'מועה פועלת למען הסרת חסמים מנגנוני דיכוי והדרה על רקע מגדר, אתניות, לאומיות, ודת. בנוסף תפעל למען קידום הצדק של חלוקת המשאבים בתחום המחול ובמקביל שואפת לייצוג הולם של הקבוצות השונות המרכיבות את החברה בארצנו.
החזון של התוכנית הוא ליצר מפגש בין גוף לנפש, להעמיק את הכירות של כל אישה עם גופה וליצר יחסי אמון ובטחון בין חברות הקבוצה.
כמו כן מג'מועה שמה לעצמה למטרה ליצר מפגש בלתי אמצעי בין נשים מחברות שנות במטרה ליצר חברה מלוכדת ומכילה את המגוון של החברה הישראלית.
בנוסף אנו מודעות לכוח של העבודה עם הגוף ומאמינות כי ביטוי דרך הגוף מוליד ביטוי בערוצים נוספים וכן משפרת את תחושת המסוגלת ועצמית והחיוניות.
בעניינו הצלחה תבוא לידי ביטוי ביצרת קשרים וחבריות בין נשים והודיות וערביות בני משפחותיהן וחבריהן. כמו כן הצלחה תימדד גם בתהליך האישי והקבוצתי של כל אחת מהנשים.
כלומר תהליך התקרבות והעמקת הקשר וביטוי עם ודרך הגוף ותהליך הכרות יצרת האימון השותפות והביטחון בין חברות הקבוצה.
כמו כן ניתן העריך את תחושת החינות ומסוגלות העצמית בעזרת שאלון דיווח עצמי בסוף ובתחילת השנה.
אנו שואפות כי ירשמו לתוכנית כ- 18 נרשמות בשנה הראשונה.
תכנון תקציב של מג'מועה לשנת תשפ"ג
ניהול מקצועי פדגוגי: 36,500
ניהול אדמיניסטרטיבי: 10,000
הוראה: 58,500
סטודיו: 23,700
פרסום: 10,000
שונות: 5,000
סה"כ : 143,700
אוכלוסיית היעד של מג'מועה היא נשים ערביות ויהודיות באזור ואדי ערה והישובים היהודים באזור. נשים אשר מעניינות להכניס תנועה לחיין, להעמיק את ההיכרות עם גופן דרך עבודה איתו וכן שואפות לקיים חברה משותפת.
יש מעט פלטפורמות בכלל ובמגזר הערבי בפרט שמאפשרות מרחב בו אישה יכולה לחקור את הגוף שלה, לשאול שאלות, להתקלף ולהתחבר עם עוד נשים בפשטות ובעומק. כמו כן, הנשים הערביות בכלל ובאזור שבחרנו לעבוד בו בפרט לא חשופות לתחום המחול והפוטנציאל האדיר שיש בו לעשות שינוי וטרנספורמציה בחייהן וכמובן ההשפעה הרחבה יותר הנובעת מכך. מתוך היכרות עם נשים בחברה הערבית שרקדו בילדותם ובנערותן קיים רצון ותשוקה לרקוד כפי שנהגו לעשות בעבר אך חדלו לעשות זאת בבגרותן. יש הרבה איסורים ובושה סביב הנושא של ריקוד במגזר ואנו מעוניינות לאפשר מרחב בטוח ומוגן אשר יענה על הצורך של מפגש עם הגוף והכרתו, מפגש אשר מחבר בין הגוף לנפש, נותן מקום לביטוי ופרקן עבור נשים מכל החברות.
אנו מאמינות כי ביכולת התנועה והמחול לשפר את איכות החיים, להגביר את תחושת החיוניות והחיות, להעצים את תחושת המסוגלות ואת היכולת לביטוי עצמי. כל אלה יזלגו בתורן אל אפיקים נוספים בחייהן של הנשים המשתתפות בתוכנית בתקווה שיכולת הביטוי והלגיטימציה תגדל וקולן של נשים יקבל יותר מקום בשתי החברות היהודית והערבית.
כן למיזם השפעה על נשים בפרפריה חברתית- נשים מהחברה הערבית, וכן על פריפריה גאוגרפית נשים האזור ואדי ערה ואזור מועצה אזורית מנשה וחריש.
מחכות לכן ולכם בבית | Bring them home now
אם כבר נרשמת למיס פיקס בעבר
כבר רשומה? התחברי
מייד תועברי לעמוד המתאים
מצאנו את המייל שלך במערכת
אבל חסר לנו טלפון שלך לצורכי אימות. שלחנו לך מייל באמצעותו תוכלי לעדכן את הטלפון שלך ולהכנס למערכת
(שווה לחפש גם בספאם)