חינוך וחיזוק ילדי קו העימות בדרום ובצפון במהלך המלחמה, ופעילות מתמדת לשלום, שותפות ושיוויון.
ב15 באוקטובר ירדתי מהצפון לים המלח ושהיתי שם עד ה20 ביוני. תחילה ריכזתי את קהילת המפונים משדרות במלון אואזיס, ולאחר מכן לימדתי בבית הספר אמית שדרות בים המלח (מסגרת לילדי המפונים) כמורה רב תחומית בחטיבה, ומכינה לבגרות בתיכון. במקביל הקמתי את "אקדמיית ים המלח", שגייסה עשרות מרצים לטובת הרצאות העשרה למפונים במגוון תחומים. לאחר שיבת רוב תושבי שדרות לבתיהם וסגירת מערכות החינוך שלהם בים המלח, עברתי ללמד בבית הספר "נופי הבשור שלוחת ים המלח" של הקיבוצים בארי, כיסופים, מגן, חולית ועוד. הכנתי לבגרות באנגלית ובאזרחות את תלמידי י"א וי"ב, והייתי רכזת חברתית של היסודי והתיכון גם יחד.
עם שובי לצפון בסיום שנת הלימודים לימדתי בקייטנה לילדי מרום גליל במושב בר יוחאי, ומתעדת לעבוד בקידום נוער גליל עליון החל מספטמבר 2024.
לאורך כל התקופה המשכתי בשתי פעילויות ארוכות טווח שלי: 1. ריכוז תוכנית "חדר מורים לזכר שירה בנקי" בגליל המערבי (תוכנית המפגישה מורות ומורים יהודים וערבים), וכן ריכוז קהילת הבוגרים של התוכנית. 2. פעילות במסגרת "משמר הסולידריות עכו והסביבה" במיזמים שונים שנועדו לשמור על השותפות באזור.
כרגע אני חברה גם בשני מפעלים חברתיים חינוכיים - קואליציית חינוך לשלום, וכנס "רציפות חינוכית בזמן חירום ומשבר" של מוסד נאמן.
מתן מענה לקהילות במצב חירום, בעיקר בתחום החינוך והנוער, אך גם בהעשרה למבוגרים.
חיזוק השותפות היהודית-ערבית בגליל בפרט ובשאר הארץ, בעיקר דרך יוזמות חינוכיות, אך גם דרך עמידה משותפת והבעת סולידריות.
1. פיתוח מנגנונים מסודרים לרציפות חינוכית במצבי חירום: התארגנות, הכשרת מבנים, איתור נוער בסיכון, יצירת מערכות חינוך מותאמות סיטואציה, הכשרת אנשי צוות, איתור וגיוס כוח עזר מתנדב.
2. המשך פיתוח יוזמות לחברה משותפת, שלום, שותפות וסולידריות בין יהודים וערבים בארץ: הרחבה של תוכנית "חדר מורים לזכר שירה בנקי" בגליל ובקהילה הארצית. הרחבת פעולות הסולידריות וקידום השותפות בקהילת עכו והסביבה.
בעזרת המענק ניתן יהיה ליצור רשת של שותפות ושותפים למען קידום שני המהלכים: חיזוק קהילות במצב חירום וטיפוח סולידריות וחברה משותפת.
כל יוזמה כזו מצריכה שותפויות רבות, ולצורך זה צריך מערכות של תקשורת בין השותפים: מפגשי פנים אל פנים להיכרות ועיצוב מפעלים משותפים, תקשורת בזום, הפקת חומרי פרסום ושיווק. כל אלו דורשים משאבים שכרגע אין, ורוב הפעילות נעשית בהתנדבות, מה שמקשה מאוד על ההתארגנות ועל גיוס שותפים. צריך כמה אנשים במשרה מלאה לצורך קידום הפעילויות.
החל מדצמבר 2023 ועד יוני 2023 פעלה "אקדמיית ים המלח" אליה התנדבו עשרות מרצות ומרצים מתחומי דעת שונים, שהיו מוכנים להגיע מכל רחבי הארץ לים המלח, על מנת לתת העשרה ורווחה רוחנית למפוני עוטף עזה, מוכי הטראומה, שנאלצו לשהות במלונות, הרחק מבתיהם, במשך חודשים ארוכים, בלי ידיעה מתי יוכלו לשוב לבתיהם או לפחות ליישובים זמניים.
עשרות אנשים מכל קהילת המפונים של ים המלח: דתיים וחילוניים, קיבוצניקים ושדרותים, הגיעו להרצאות האקדמיה, בנושאים של יהדות, קרימינולוגיה, מדעי המדינה, אמנות, קולנוע ועוד.
תיעוד בתמונות
מחכות לכן ולכם בבית | Bring them home now
אם כבר נרשמת למיס פיקס בעבר
כבר רשומה? התחברי
מייד תועברי לעמוד המתאים
מצאנו את המייל שלך במערכת
אבל חסר לנו טלפון שלך לצורכי אימות. שלחנו לך מייל באמצעותו תוכלי לעדכן את הטלפון שלך ולהכנס למערכת
(שווה לחפש גם בספאם)