פועלת לשיפור מעמדם של מתמודדי הנפש בחברה ישראלית, במערכת בריאות הנפש ןבפני המתודדים עצמם.
עמותת לנפ"ש הוקמה על ידי צוות של מתמודדים שמבינים את הכאב של אוכלוסיית המתמודדים בישראל ולכולנו יש קודם כל מטרה אחת: להפוך את החיים של מתמודדים בישראל לחיים ראויים, מספקים, בעלי משמעות, תוך חינוך חברתי להכלתם וראיית החוזקות שלהם כאנשים מיוחדים.
רוב המתנדבים בעמותה הינם מתמודדים בעצמם והעמותה מהווה עבורם בית שהדיירים בו שותפים לאותה חוויה.
העמותה מהווה רשת תמיכה והכוונה למתמודדים במגוון נושאים: שירותי ייעוץ, תמיכה והכוונה במימוש זכויות ובהתמודדות עם הבירוקרטיות המתישות מול ביטוח לאומי וסל שיקום וליווי לוועדות רפואיות בעת הצורך. כמו כן, העמותה מקיימת סעודות בחגים למתמודדים שאין להם עם מי לחגוג ובימי הולדת המתנדבים שלנו מגיעים עם עוגה ובלונים לחגוג איתם. בנוסף, אנחנו פועלים במרץ לשבירת סטיגמות והעלאת מודעות באמצעות הסברות בבתי ספר, ארגונים ופרויקטים שונים שמייצרים סולידריות חברתית כלפי מתמודדים. חלק גדול מהפעילות מוקדש לפעילויות הנאה ופנאי כמו ימי גיבוש, הרצאות, סדנאות, אירועים חברתיים שונים.
כמו כן, אנו מקיימים הסברות בבתי ספר על התמודדות נפשית וכן, הדרכות במשטרת ישראל על מנת לשפר את הקשר בין השוטר למתמודד בזירה פסיכיאטרית.
המתנדבים שלנו דואגים לבקר מתמודדים שנמצאים במחלקות סגורות ועוזרים למתמודדים ולמשפחותיהם ברגעים שהם מרגישים שהם הגיעו לנקודות הסוף, מביאים להם תקווה וגורמים להם להבין שזה רק עוד פסיק בדרך. בהמשך, נפעל להרחבת הזכויות כמו צמצום זמני ההמתנה לפסיכיאטרים ומטפלים ונוביל פרויקטים בבריאות הנפש כמו מיזם ניידות טיפול נמרץ נפשי והקמת בתים מאזנים.
העלאת מודעות בחברה ישראלית, שינוי בתפיסות החברתיות, שבירת סטיגמה, שיפור איכות החיים של מתמודדי נפש והרחבת זכויותיהם וכן, לפתח גישה חדשה למצבים נפשיים במסגרות פורמליות.
שיפור איכות החיים - יצירת מרחב תומך ומכיל לכל תושבי שוהם, המתמקד בשיפור בריאות הנפש ורווחת התושבים.
העלאת המודעות ושבירת סטיגמות - פעילויות שנועדו להעלות את המודעות לנושאים הקשורים בבריאות הנפש ולשבור את הסטיגמות הקיימות.
תמיכה וליווי מקצועי - מתן תמיכה מקצועית ואישית למתמודדים עם קשיים נפשיים, בשיתוף פעולה עם מומחים ואנשי מקצוע בתחום.
מעורבות קהילתית - שילוב מתמודדי נפש וגמלאים בניהול ותפעול הפעילויות, על מנת להעצים ולחזק את תחושת השייכות והמעורבות בקהילה.
חדשנות ויצירתיות - שילוב רעיונות ופעילויות מחוץ לקופסה, המבוססים על הצלחות במקומות אחרים בעולם.
קיבלנו 80,000 שקלים מארגון Jgive עבור מוקד מיצוי זכויות.
יש לנו תכנית פעילות לשנת 2025. זה יעזור להגשים את התכנית שבנינו.
1. יום מודעות לבריאות הנפש בישובים.
2. סדנת כתיבה יצירתית.
3. פעילות Outdoor Therapy
4. פאנל מומחים בנושא בריאות הנפש
5. יום פעילות להעלאת המודעות בחטיבה ובתיכון
6 סדנת תיאטרון חינוכי
7. סדנת מוזיקה טיפולית, תערוכת אומנות של מתמודדי נפש
8. סדנת גינון טיפולי
9. סדנת בישול בריא
10. פעילות צילום יצירתי עם ערך מוסף
11. סדנת פסיכולוגיה חיובית לבני נוער
12. פאנל עם מתמודדי נפש ובני משפחותיהם לשיח פתוח על התמודדות נפשית ועל האתגרים
13. חינוך להכלה של שוטרים בזירה פסיכיאטרית
14. הפחתת הקשירות וההתעללות בבתי חולים פסיכיאטריים
- הייתה לי הזכות ללוות אישה צעירה שנקלעה לסביבה הרסנית, עד כדי כך שמצאה את עצמה עובדת בזנות. הבחורה פנתה אלי לקבל עזרה וכמובן נענתי בחיוב. כשהכרנו זהיתי את הכאב העמוק והדרך ללא מוצא שהיא סללה לעצמה מתוך איוש מהמצבה הכלכלי והנפשי. בתהליך ליווי צמוד, שבו בנינו אמון הדדי ונעזרנו באמפטיה ונחישות, היא החלה את המסע לשיקום עצמי. הדרך לא הייתה קלה ובכל זאת עם תמיכה כמעט יומיומית היא הצליחה לווסת את הנפש. קיבלתי ממנה הודעת תודה : "רציתי לספר לך שהתקבלתי לעבודה במחשבים בעמותת תפוח שתיתן לי מלגה ללימודי הייטק. אני ממש מרוצה ועכשיו נכנסת בכל הכוח כמו שצריך. אני חייבת להגיד לך תודה על הרגעים האלה שלא היית חייבת ודיברת איתי . תודה גדולה ועם היה לי את הזכות הייתי נותנת לך חיבוק".
כמו כן, נלחמתי לביטול קנס של 70,000 של למד"א של מתמודדת נפש פוסט טראומטית שהתחילו לה עיקולים והצלחתי! מד"א ביטלו לה את החוב.
- בפאן הציבורי הובלתי יחד עם גלית דיסטל הצעת חוק של שינוי השם "חוק נכי נפש" ל "חוק מתמודדי נפש בקהילה".
תיעוד בתמונות
מחכות לכן ולכם בבית | Bring them home now
אם כבר נרשמת למיס פיקס בעבר
כבר רשומה? התחברי
מייד תועברי לעמוד המתאים
מצאנו את המייל שלך במערכת
אבל חסר לנו טלפון שלך לצורכי אימות. שלחנו לך מייל באמצעותו תוכלי לעדכן את הטלפון שלך ולהכנס למערכת
(שווה לחפש גם בספאם)