קרן פרידמן גדסי (B.O.T - תקשורת בשדה הלידה) ואני (התנועה לחופש בחירה בלידה) מנהלות את המיזם המרגש הזה שמטרתו פיתוח והנגשה של קורס הכנה ללידה טוב בשפה הערבית לנשות המגזר הבדואי בנגב.
לאחר מחקר קטן שערכנו, זיהינו כי מרבית הנשים במגזר הבדואי בנגב אינן משתתפות בקורסי הכנה ללידה. מצב זה משפיע לרעה על המודעות וההכנה של הנשים לקראת הלידה, ופוגע בחוויית הלידה שלהן. רבות מהן מגיעות לחדרי הלידה עם חסמים של שפה, תרבות וידע, מה שמגביר את הסיכון לפגיעה בזכויותיהן וברווחתן.
חוסר ידע על הריון ולידה מוביל לעיתים קרובות לכך שנשים אלו אינן מודעות לאפשרויות הזמינות להן במהלך הלידה, ואינן יודעות כיצד למצות את זכויותיהן במערכת הבריאות. היעדר המידע פוגע ביכולת שלהן להבין את ההליכים הרפואיים, לתקשר ביעילות עם הצוות הרפואי, ולבצע בחירות מושכלות לגבי הלידה שלהן. התוצאה היא עלייה בסיכוי לסיבוכים מיותרים במהלך הלידה, תחושת חוסר אונים ומצוקה, ופגיעה ברווחתן הנפשית והפיזית, לעיתים אף לאורך זמן לאחר הלידה.
נשים בדואיות רבות מתמודדות עם חסמים חברתיים-תרבותיים, ומגיעות לחדרי הלידה כשהן חסרות תמיכה וכלים להתמודד עם מצבים רפואיים ומנטליים מורכבים, מה שמגביר את הסיכוי ללידה טראומטית. המיזם שלנו מבקש להתמודד עם אתגרים אלה על ידי מתן כלים מעשיים ותמיכה מותאמת לנשים מהמגזר הבדואי, ובכך לשפר את חוויית הלידה שלהן ואת תוצאותיה הבריאותיות.
כדי לתת מענה לפערים הללו, יזמנו פרויקט הכשרת מדריכות הכנה ללידה מקרב נשות מקצוע בדואיות (אחיות, מיילדות, פיזיותרפיסטיות). לצורך כך, הרכבנו צוות מגוון המורכב מנשים ערביות, בדואיות ויהודיות ממגוון ארגונים ומקצועות, במסגרת פרלמנט הארגונים של התנועה לחופש בחירה בלידה. הצוות כולל נציגות מארגונים כמו "נשים לגופן", ליגת לה לצ׳ה, B.O.T, וכן שותפות מקופות החולים ומשרד העבודה. בנוסף, משתתפות בו מיילדות בדואיות ופעילות נוספות מהמגזר.
כבר בנינו סילבוס מפורט ומקצועי עבור קורס הכשרת המדריכות, הכולל תכנים המותאמים לצורכי הנשים, לצד נושאים ייחודיים כמו יזמות עסקית, בניית קבוצות וליווי אישי למדריכות לאחר סיום הקורס. אנו בשלבים מתקדמים של בחירת המרצות ושיתופי פעולה עם ארגונים ומוסדות באזור הנגב הדרומי, לרבות ניהול שיחות עם גורמים רלוונטיים לצורך סיוע בפרסום, תקציבים ומקומות קיום הקורסים.
הקורס הראשון, אשר ישמש כפיילוט, צפוי להתקיים באזור רהט, ואנו צופות שהוא יספק מענה משמעותי לקידום בריאותן וזכויותיהן של נשים בדואיות בהריון.
קיים חוסר בקורס הכנה ללידה בשפה הערבית לנשים בדואיות בנגב, כזה שהן ירצו ויוכלו להשתתף בו, על מנת לשפר את יכולתן להבין את תהליך הלידה, להיות שותפות בו ולזכות בחוויית לידה טובה הרבה יותר.
- מערך של נשות מקצוע רלוונטיות, מקרב המגזר הבדואי בנגב, המשמשות כמדריכות הכנה ללידה לנשות המגזר
- קורסים שנתיים או דו שנתיים להכנת המנחות/מדריכות הללו
- סיבסוד של קורס ההכנה ללידה כך שהנשים/הזוגות יוכלו להשתתף ללא עלות או בסכום סמלי אבל המנחות יפוצו
- שיפור ניכר בחוויית הלידה של נשות המגזר, בשמירה על זכויותיהן במהלך הלידה וברווחתן
כפרוייקט של פרלמנט הארגונים שלנו, הוא זוכה להכרה של כל ארגוני ויוזמות הפרלמנט (קישור לדף הפרלמנט באתר: https://birthfreedomisrael.org/parlament/
כמו כן, אנחנו בשיחות עם נציגי תוכנית ריאן (לעידוד ותמיכה בתעסוקת נשים) של משרד העבודה.
התקציב שאנחנו זקוקות לו על מנת להניע את הפרוייקט הוא 61,000 ש״ח. אם אבחר, סכום הפרס יכסה חצי מהתקציב האמור, ועצם קבלתו תעזור לנו לגייס את השאר.
באוקטובר לפני שנה, הבנו שהדברים הנוראיים שקרו בשביעי לאוקטובר, והמלחמה והמצב שבאו אז ונמצאים פה עד היום, פוגעים ומשפיעים גם על האוכלוסיה הבדואית ואפילו יותר בשל מחסור בתשתיות ובהגנה. היה ברור לנו גם שהיכן שכולם סובלים, נשים סובלות יותר ואלו שבהיריון ואחרי לידה - הרבה יותר. אז יצאנו עם סדרה של מפגשי זום חינמיים לנשים הללו, בניהולה של מיילדת בדואית מרהט ובעזרת נשות מקצוע ערביות. לקבוצת הווטסאפ הייעודית שהקמנו לטובת הפרוייקט נרשמו קרוב ל 400 נשים במהירות שיא. המפגשים היו בערבית וכללו נושאים שחברות הקבוצה ביקשו, כולל תזונה, תרופות בטוחות, הנקה, טיפול בעצמן, וגם לקראת חודש הרמדאן - צום בהיריון ובהנקה עם מיילדת ואשת דת. המפגשים הללו, שהתאפשרו בזכות הצוות הנפלא שהקמנו לטובת בניית הקורס, נמשכו כמה חודשים ואז יצאו לפגרה מסיבות שונות. נשמח להמשיך גם את המפגשים הללו בד בבד עם הקורס.
תיעוד בתמונות
מחכות לכן ולכם בבית | Bring them home now
אם כבר נרשמת למיס פיקס בעבר
כבר רשומה? התחברי
מייד תועברי לעמוד המתאים
מצאנו את המייל שלך במערכת
אבל חסר לנו טלפון שלך לצורכי אימות. שלחנו לך מייל באמצעותו תוכלי לעדכן את הטלפון שלך ולהכנס למערכת
(שווה לחפש גם בספאם)