פיתוח מודלים חדשים להתערבות בטראומה אישית וקולקטיבית, הקמת עמותת 'לילה כיום יאיר' לטיפול בנפגעי חרבות ברזל
כשבוע מתחילת המלחמה יצרנו מרחב ריפוי עבור נפגעי מסיבות הדרום אשר נפתח בהמשך גם לנפגעי חרבות ברזל אחרים, מתוך מטרה לתת מענה ראשוני בזמן אקוטי ולנצל את 'חלון ההזדמנויות' למניעת התפתחות תסמינים של פוסט טראומה. עם הזמן כשהבנו שמדובר בחרום מתמשך, הרחבנו את הפעילות לאוכלוסיות נוספות שנפגעו ישירות. בחרנו להתמקד בצעירים בני 20-40 שהטראומה פגשה אותם בשלבי עיצוב אישי תעסוקתי חברתי משפחתי זהותי, ועלולה להקשות על המשך התהליך האישי. מעבר לזה, זו קבוצת גיל שמשפיעה על כולנו כחברה, מאחר וזה הטווח הגילאים שבונה את הארץ. מראשית הדרך שמנו לנו מטרה ליצור את התנאים שבמידת האפשר יוכלו לתמוך בתהליכי צמיחה מתוך טראומה, ולא רק לצמצם.
הריטריטים שאנחנו מקיימים נמשכים שלושה ימים,בחאן יפיפה בחוף הכרמל, בליווי מטפלים בטראומה מהשורה הראשונה, ומאפשרים לכל משתתף לעשות עוד צעד בתהליך הריפוי, בהתאם לשלב בו הוא נמצא. . אנחנו מאפשרים התנסות בכלים שונים, מפגש עם החלקים השונים של האדם, וליווי אישי למציאת הכלים המתאימים לו בשלב הזה. גוף, נפש, רוח, תודעה, יצירה, טבע, מוסיקה וקהילה.
הכוונה היא לאפשר תהליך ריפוי וגילוי, תוך מתן חיסון טבעי ומשאבים, בתוך מרחב מוגן, אנושי ומכיל. המאפשר לחומרים שנספגו להשתחרר באיטיות, ליצור חיבורים חדשים, ותנועה לקראת המשך התפתחות וצמיחה.
הצורך הראשוני היה לתת מענה טיפולי מיטבי ולנצל חלון זמן קריטי במניעת התפתחות הפרעה פוסט טראומטית ומצבי דחק אחרים אצל אנשים שעברו טראומה קולקטיבית ואישית קשה, וחלקם אף היו תחת חומרים משני תודעה, ארוע ראשון בהסטוריה.
ללוות כל אדם בהתאם למצבו, לעזור במציאת מענים טיפוליים.
לתת מענה לשכבת גיל של צעירים ישראלים (20-40) שנפגעו בחרבות ברזל, תוך התייחסות לתת קבוצות יחודיות והתמות שבהן(כמו לדוגמא אובדן בית לצעירי העוטף, חוסר הודאות אצל צעירי משפחות החטופים, החויה הפסיכדלית אצל משתתפי מסיבות הדרום ועוד). יצירת תחושת מובנות , חוסר שיפוט, ממד אנושי ופיסי בו יכולים לעבור תהליך מיטבי.
ללוות ולחקור את הכלים הדרושים והמאפשרים ריפוי בטראומות בסדר גודל כזה.
להחזיר אנשים לחיים יצירתיים יצריים ויצרניים, עם דחף חיים ומימוש. זאת אל מול הסכנה שבהסללת הנפגעים לנכות וקבלת קצבאות. (בלי כמובן לפגוע בזכויותיהן).
להגיע גם לאוכלוסיות נפגעות שאין להם מענה מיטבי עדיין (אוכלוסיות מוחלשות).
ליצור קהילת השתייכות שהיא חלק מבניית חוסן, וללוות את התהליך לאורך זמן ולא רק במענים קצרי טווח.
המשך יצירת וחיזוק קהילת 'לילה כיום יאיר' על מנת שתהיה פעילה וזמינה עבור חבריה (לדוגמא,בין 6-8 לאוקטובר אנחנו פותחים בית פתוח שיוכלו לבא להיות בו יחד בימים הקשים שמעוררים חרדה), במגוון דרכים.
המשך מתן מענה של רטריטים לקבוצות רבות שמחכות למענה מסוג זה (נפגעי ה7, משפחות חטופים, תעירי העוטף, לוחמים, כוחות מלוים ועוד ועוד)
יצירת מחקר על התערבות מסוג זה אשר הינה יחודית ופורצת דרך.
גופי טיפול כמו emdr, האקומי, ועוד. רשת מרכזי צעירים , על מנת להגיע לצעירים מכל רחבי המדינה. עמותת הנובה. מחקר בשיתוף עם אונ תא ועוד. קרנות מחול.
יצירת מסלול שיקומי עבור משתתפי הקהילה, על מנת לזהות את הכוחות המתגלים לצד הכאב והטראומה ולאפשר יצירה ויצרנות.
המשך קיום הרטריטים.
המשך מענים לכלל הקהילה.
מחקר על ההתערבות הקבוצתית שפותחה שיש בה של שילוב של ידע קליני רב לצד מגוון שיטות טיפול מרפואה משלימה ויכולה להוות פריצת דרך גם בתוך שרותי הרפואה והבריאות הציבוריים בעתיד.
משתתפים רבים רבים לאורך השנה תארו את השינוי המשמעותי שחוו בזכות ההשתתפות ברטריט
תיעוד בתמונות
מחכות לכן ולכם בבית | Bring them home now
אם כבר נרשמת למיס פיקס בעבר
כבר רשומה? התחברי
מייד תועברי לעמוד המתאים
מצאנו את המייל שלך במערכת
אבל חסר לנו טלפון שלך לצורכי אימות. שלחנו לך מייל באמצעותו תוכלי לעדכן את הטלפון שלך ולהכנס למערכת
(שווה לחפש גם בספאם)