ההגשות וההצבעות לסבב 2023 הסתיימו
פרויקט התומך בנשים מבקשות מקלט בישראל ומקדם זכויות והכרה בהן
עמותת א.ס.ף, היא הארגון המוביל בישראל שפועל משנת 2007, על מנת לרכז את הסיוע לפליטים מתוך אמונה במחויבות ההיסטורית של החברה הישראלית כלפי פליטים. העמותה פועלת בשני מישורים מרכזיים: הענקת סיוע ותמיכה פסיכו-סוציאליים לצד קידום והגנה על זכויותיהם בפני רשויות המדינה.
בחזית הפעילות של עמותת א.ס.ף למען מבקשי המקלט והפליטים בישראל נמצא הסיוע הפסיכוסוציאלי – תמיכה וסיוע למשפחות וליחידים מקהילות מבקשי המקלט בישראל, הנמצאים במצבים מורכבים. מרבית הפונים לתוכניות התמיכה מגיעים מהקבוצות הפגיעות ביותר בקרב אוכלוסיית מבקשי המקלט: בני נוער וקטינים, א.נשים הנמנים על הקהילה הלהט"בית, קשישים, ניצולי.ות עינויים, א.נשים עם מוגבלות פיסית ונפשית, חולים.ות, אימהות חד הוריות ונשים הסובלות מאלימות במשפחה. בעמותת א.ס.ף אנחנו מפעילים תוכניות רבות למען הקהילה הכוללות שיחות תמיכה וטיפול פרטני, טיפול קבוצתי, קבלת קהל, מיצוי והנגשת זכויות, הפעלת מועדון נוער ועוד. הקשר הקרוב עם הקהילה מהווה בסיס לעבודת העמותה לשינוי המדיניות הציבורית.
בישראל חיים היום כ-38,000 מבקשי מקלט וילדיהם, מרביתם מאריתריאה וסודן. הם עזבו בחטף את משפחותיהם והשאירו מאחור את כל רכושם, כשהם נמלטים ממולדתם, בורחים משלטון צבאי אכזרי, ממלחמות אזרחים, רצח עם, אונס, שוד ורצח. הם עברו ברגל אלפי קילומטרים כשהם חוצים את מדבר סיני, נתונים לחסדי המבריחים הבדואים שכלאו אותם במחנות עינויים ושלחו אותם לדרכם פצועים ומצולקים בגופם ובנפשם, לחצות את הגבול לישראל רק לאחר שגבו עבורם תשלומי כופר גבוהים.
למרות שישראל חתומה על אמנת האו"ם בדבר מעמדם של פליטים (1951), שלא כמו ברחבי העולם המערבי, אחוזי ההכרה בפליטים בישראל נמוכים ביותר ביחס לעולם ועומדים על פחות מחצי אחוז. הם מתמודדים מידי יום עם נסיבות החיים הקשות שמהן נחלצו, וחיים כאן ללא מעמד, ללא רישיון עבודה מוסדר, וללא נגישות לשירותים סוציאליים ולשירותי הבריאות.
בחודש פברואר 2022, החלו להגיע לישראל פליטים מאוקראינה אשר נמלטו מאימת המלחמה. כ- 14,528 איש נמצאים כאן כיום תחת הגנה קבוצתית שהמדינה החילה עליהם כל עוד המלחמה בארצם נמשכת. רובן המוחלט הנן נשים (10,700). בנוסף, כ-20,000 אזרחי אוקראינה ששהו בישראל טרם ה-24.2.22 ולאחר פרוץ המלחמה הוענקה להם הגנה זמנית. מי שנכנס לישראל לאחר ה-24.2.22 קיבל אשרת תייר ומעטפת מצומצמת של מענים רפואיים וסוציאליים. אלו אשר שהו כאן טרם המלחמה ומוגנים גם הם מגירוש אינם זכאים למענים אלו. לכלל אזרחי אוקראינה ההגנה הקבוצתית הזמנית אינה כוללת אישורי עבודה ואת קליטת הילדים במערכת החינוך. א.ס.ף ביחד עם ארגונים שותפים פועלים לשינוי מידי של המצב והרחבת ההגנה עליהם.
מדובר באחת הקבוצות אוכלוסייה הכי מוחלשות ומודרות בחרה הישראלית. דלת עמותת א.ס.ף פתוחה לקבלם ללא הבדלי דת גזע , מין או מדינת מוצא. אנחנו מציעים סיוע סוציאלי, רגשי או הומניטרי. בא.ס.ף עומדים לצד הפליטים ונאבקים על הזכויות המגיעות להם.
כבת למשפחת ניצולי שואה שאיבדו את יקיריהם וחיו שנים רבות כפליטים, ראיתי לנגד עיניי את חשיבות התמיכה במי שחוו אובדן וטלטלה בנסיבות קשות ומצאו את עצמם בארץ זרה, ללא עזרה מהרשויות. כך בחרתי לשלב את דרכי המקצועית כעובדת סוציאלית בשאיפה שלי לסייע למבקשי המקלט.
למבקשות ולמבקשי המקלט החיים בישראל יש זכות לחיים בביטחון, בכבוד, בשייכות ובשוויון – על פי עקרונות היסוד של המשפט הישראלי והבינלאומי. כל מי שמדינת ישראל מכירה בסכנה הנשקפת לו בארץ מולדתו, ראוי שיקבל גישה לשירותי בריאות ורווחה, חינוך שוויוני, יכולת לעבוד ולפרנס את עצמו ואת משפחתו, ויחס הוגן מהרשויות; מי שנמצא כאן שנים רבות על רקע הסכנה הנשקפת לו בארצו, ראוי שיוכל למצוא בישראל מקלט.
2,220 - א.נשים יקבלו סיוע ישיר.
15,000- א.נשים יהנו מהנגשת מידע וזכויות
א.ס.ף – ארגון סיוע לפליטים ולמבקשי מקלט בישראל (ע"ר), הינה עמותה ישראלית הפועלת משנת 2007 ושפעילותה מתקיימת הודות לתרומות מגורמים פרטיים וקרנות פילנתרופיות, ובזכות עשרות מתנדבות מתנדבים שרוצים לראות בישראל מדינה הנותנת יחס ראוי והוגן לנשים, גברים וילדים שהגיעו אלינו כדי לקבל הגנה מהסכנות האורבות להם בארצות מולדתם.
א.ס.ף היא עמותה ללא כוונות רווח, וככזו - אנו זקוקים לעזרה ולתמיכה בשביל להמשיך את הפעילות והעשייה. אנחנו מזמינים כל אחד ואחת לקחת חלק, לתרום לא.ס.ף ולסייע לקהילת הפליטים ומבקשי המקלט בישראל.
נשים מבקשות מקלט בישראל:
בישראל חיות 5730 מבקשות מקלט, רובן מאריתריאה. הן נמלטו ממדינות מוצאן בעקבות אלימות ורדיפה. רבות מהן שרדו עינויים במחנות בסיני, שם הן נאנסו באכזריות וחוו התעללות על ידי חוטפיהן.
המדינה הותירה אותן, כמו את הגברים מבקשי המקלט, במצב של לימבו: מצד אחד המדינה מכירה בעובדה שאינה יכולה לגרשן למדינותיהן ונותנת להן אשרות שהייה, אך מצד שני היא נמנעה מלבחון את בקשותיהן למקלט באופן יעיל והוגן ונמנעה מלהעניק להן זכויות בסיסיות כמו ביטוח רפואי וביטחון סוציאלי. אחרי שנים ארוכות של חיים בצל מדיניות של הדרה, ללא מעמד קבע והזכויות הנלוות לו, מבקשות המקלט הן מהנשים הפגיעות ביותר בישראל.
נשים הן הקבוצה המודרת ביותר בתוך הקהילה של מבקשי המקלט הפגיעה ממילא. הן חיות כאן כמיעוט בתוך הקהילה שלהן, משוללות זכויות, ללא מעמד רשמי, רשת ביטחון סוציאלית או ייצוג במרחב הציבורי. הן חיות בעוני קיצוני, בשולי החברה. כתוצאה ממציאות זו, נשים מבקשות מקלט נמצאות בסיכון גבוה להיות נתונות להעסקה פוגענית, טראומה חוזרת וניצול. יותר מ-55.5% מהפונים לא.ס.ף הן נשים, לעומת 17% מהנשים באוכלוסיית מבקשי המקלט הכוללת. רבות מהנשים הפונות לא.ס.ף לעזרה הן נשים המתמודדות עם עוני קיצוני, אמהות חד הוריות, ונשים הסובלות מאלימות במשפחה, הטרדות והתעללות מינית. נשים מבקשות מקלט הן בין הנשים הפגיעות ביותר בישראל.
רובן המוחלט של מבקשות המקלט מאוקראיינה הנן נשים (74%). על פי נתוני משרד האו"ם לסמים ופשיעה (UNODC), פליטים אוקראינים נמצאו בשנת 2022 בסיכון גבוה לסחר בבני אדם. בנוסף, בדוח ממרץ 2022, ה-UNODC מצא את ישראל בין 5 המדינות המובילות בהן נסחרו פליטים אוקראינים בין השנים 2017-2020. יתרה מכך, העובדה שמדינת ישראל מותירה את מבקשי המקלט ללא אישור עבודה מוסדרים, מספקת להם אשרות קצרות מועד ואינה משלבת את הילדים (כ-3000 ילדים) במסגרות החינוך, מותירה את הקהל היעד הנ"ל בסיכון לניצול ופגיעה.
בא.ס.ף אנחנו משתמשים בגישה מותאמת ורגישה מגדרית כדי לתמוך בנשים מבקשות מקלט ולקדם את זכויותיהן. התוכניות שלנו כוללות ליווי של עובדות סוציאליות, ניהול תיקים, תמיכה רגשית וחברתית באמצעות טיפול פרטני וקבוצות תמיכה המותאמות לצורכיהן. הפצת מידע וסיוע במימוש זכויותיהן (למשל: שירותי רווחה, זכויות בנושאי רפואה וחינוך, הצבת נפגעות במקלטים לאלימות במשפחה, פתרון בעיות מול מעסיקים). סיוע הומניטרי ועוד. בנוסף לסיוע הפסיכו-סוציאלי הניתן יצרנו תכנית ייחודית להרחבת שירותים חברתיים ומדיניות רווחה עבור נשים מבקשות מקלט. אנחנו משתמשים באמצעי הסברה , קידום מדיניות מול משרדי ממשלה, הכנסת ורשויות השלטון המקומי, אנחנו מפתחות שותפויות עם ארגוני חברה אזרחית, מפרסמות מחקרים המתעדים את מצב קהילת מבקשי המקלט וכותבים תוכניות וניירות עמדה המקדמים פתרונות, מענים ושירותים חיוניים עבור נשים מבקשות מקלט ולקדם את זכויותיהן.
בנוסף, א.ס.ף הוא ארגון נשים: 100% מהנהלת העמותה, 85.7% מהצוות, ו- 57% מהדירקטוריון מגדירות את עצמן כנשים.
הארגון פועל ברמה הארצית עם האוכלוסייה הכי מוחלשת מודרת בחברה הישראלית. אוכלוסיה שאף נעדרת משיח של גיוון, הכלה וחברה משותפת.
לאורך השנים עמותת א.ס.ף זכתה לתמיכה והכרה בארץ ובחו"ל, לדוגמא, תו מידות לאפקטיביות, הכרה מנציבות האו"ם לפליטים ומIRCT ועוד.
מחכות לכן ולכם בבית | Bring them home now
אם כבר נרשמת למיס פיקס בעבר
כבר רשומה? התחברי
מייד תועברי לעמוד המתאים
מצאנו את המייל שלך במערכת
אבל חסר לנו טלפון שלך לצורכי אימות. שלחנו לך מייל באמצעותו תוכלי לעדכן את הטלפון שלך ולהכנס למערכת
(שווה לחפש גם בספאם)