ההגשות וההצבעות לסבב 2023 הסתיימו
אלטרנטיבה אזרחית לצדק בפגיעות מגדריות - הליכי צדק אלטרנטיביים עממיים לעיצוב חדשני של פרקטיקות של צדק ומשפט
הטריבונל הנה יוזמה חדשנית להתמודדות עם פגיעות על רקע מגדרי. זוהי יוזמה עצמאית - קהילתית שאינה מהווה חלק מרשויות המדינה, וההליכים בה אינם רשמיים.את הטריבונל מובילות נשים המעוניינות לעצב הליך חלופי או משלים להליכים משפטיים רשמיים, כחלק מהתנועה העולמית ל"צדק ישיר". בצוות הטריבונל חברות עורכות דין, סוציולוגיות, פעילות חברתיות פמיניסטיות, מטפלות, אמניות ומנחות, שרבות מהן נפגעו בעצמן. זהו מרחב בו כל אחת שפונה מוזמנת לבחור או ליצור נתיב המתאים לצרכים שלה, מתוך אפשרויות קיימות או באופן חדשני לחלוטין. בטריבונל את בוחרת כיצד לתבוע את הצדק שלך. את קובעת את היעדים. את קובעת את הגבולות. בטריבונל אף אחת היא לא "עדה" לפגיעה שלה עצמה. כל מי שבוחרת בכך יכולה להיות "תובעת צדק" עבור עצמה, עבור ההכרה והריפוי להם היא זקוקה, ובאופן שהכי מיטיב איתה. כל תובעת צדק מלווה ונתמכת על ידי חברות טריבונל אחרות, בתהליך לזיהוי הרצונות והצרכים שלה מההליך, ובניית תביעת הצדק הנכונה עבורה. בשנתיים מאז שהחל הטריבונל לפעול נערכו שימועים פומביים, תביעות צדק באמצעות אומנויות, התחילו להיבנות תביעת צדק קהילתית ומשפט מבוים, ואף הוקם מאגר נתונים אלטרנטיבי להגשת תלונות, כחלק מקמפיין #לאמחכות.הטריבונל | טריבונל (tribunal.org.il)
מהפכת התקשורת החברתית, ובייחוד תנועת ה"צדק הישיר" שהתפתחו בשנים האחרונות הם מהמניעים העיקריים המאפשרים לנשים ולנערות להשמיע את קולן, לשתף בחוויותיהן ולתבוע צדק באמצעות #MeToo ו- . #WhyIdidn't.התנועות החדשות לצדק אלטרנטיבי דורשות שימוש בשפה חדשה בכל הנוגע לאלימות מגדרית, כמו גם דרכים אלטרנטיביות כגון אלו אותן מציע הטריבונל כדי להגיע אל אותן נשים ונערות בתקופת המעבר הזו. הטריבונל מאתגר את השיח הממוסד הרואה תקיפה על רקע מגדרי כ"בעיה אישית" ומאשים את הקורבן, ומציע ראיה פמיניסטית רחבה יותר הבוחנת את הגורמים הפוליטיים הנוגעים לתקיפה מינית.הטריבונל מציע למעשה חלופה אזרחית לשיח והפרקטיקות לצדק ומשפט הקיימות היום וגם משתלב איתן. הטריבונל עוסק בשורש הבעיה החברתית של פגיעות על רקע מגדרי, ומחזיר את ההובלה של ההליך לצדק לנפגעי/ות העבירה. האימפקט של הטריבונל מתחיל בהשפעה העצומה בחייה של כל תובעת צדק ושל חברות הטריבונל שזוכות ללוות תובעות צדק, ואין לתאר כמה רחב ועמוק הוא יכול להיות אם יוטמע בחברה.
לאתגר את החשיבה ומנגנוני הצדק בהקשר ל"עשיית צדק" בפגיעות על רקע מגדרי ובכך ליצור שינוי טרנספורמטיבי, מהשורש, ולא להסתפק ב"רפורמות קוסמטיות" אשר לרוב משמשות כפלסטר לבעיה. להדגים למוסדות המדינה שניתן להרחיב את תפריט הפעולות למיצוי צדק על בסיס בעלות העניין העיקריות - בכך ולהטמיע את פרדיגמת הטריבונל גם לממסד. פיתוח אלטרנטיביות נגישות ומגוונות יותר לשורדות אשר נמנע מהן לקיים הליך פלילי ממסדי.זיהוי הכשלים המבניים והמכשולים במערכת הממוסדת וזאת באמצעות פרישת מודלים מגוונים של הכרה בפגיעה. אפשרויות החלמה סימבוליות כמו גם חומריות.<p dir="rtl
מחכות לכן ולכם בבית | Bring them home now
אם כבר נרשמת למיס פיקס בעבר
כבר רשומה? התחברי
מייד תועברי לעמוד המתאים
מצאנו את המייל שלך במערכת
אבל חסר לנו טלפון שלך לצורכי אימות. שלחנו לך מייל באמצעותו תוכלי לעדכן את הטלפון שלך ולהכנס למערכת
(שווה לחפש גם בספאם)