רעות

אופק

ההגשות וההצבעות לסבב 2023 הסתיימו

שיתוף הפרופיל:

2023

עמותת אופק - הבית לנפגעות ונפגעי אלימות במשפחה (ע"ר) פיתוח מיזם טכנולוגי מטעם העמותה

תחום: אחר, בריאות, גיוון, התנהלות פיננסית נכונה, חיזוק הפריפריה, חינוך, מאבק באלימות, מוביליות חברתית, צדק חברתי, צמצום פערים חברתיים, שוויון מגדרי, תעסוקה
כותרת הפעילות :

מיזם טכנולוגי המטפל בחצר האחורית והמוזנחת של מדינת ישראל ומעורר את המודעות ואת העשייה למען ילדות וילדים בסיכון שחווים וחוו אלימות וחשופים לאלימות במשפחה ומתן כלים ברורים לשיתוף, מניעה, סיוע והסברה לבנות/י נוער ומבוגרים /ות.

פעילות העמותה עומדת על כמה מישורים: הסברה ברשתות החברתיות ובתקשורת, קידום חקיקה, מערך הרצאות חוצה ארגונים כגון גפים ממשלתיים (משרד ראש הממשלה) חברות פרטיות ומגה ארגונים כמו חברות הייטק, כשכל ההכנסות מוקדשות לקידום מטרות העמותה. במקרים מסויימים כתוצאה מהחיבור העמוק שנוצר בהרצאות מונעת יוזמה פנימית של עובדי הארגון לגיוס תרומות ספונטניות ומעורבות בקהילה ובעמותה למען ילדים/ות ובני/ות נוער ונשים בסיכון.
מתן הגנה ומעורבות פיזית בקהילה- הוצאת נשים ובני נוער בסיכון למקום מוגן הכוללת מעטפת סיוע ושיקום לרבות תמיכה כלכלית בתקופות מעבר ושיקום.
הרצאות בבתי ספר לתלמידים ולצוות החינוכי- פעילות וולונטרית בבתי ספר בכיתות ולצוות חינוכי.

איזור פעילות: ארצי
האימפקט החברתי של המיזם

טיפול במקרי אלימות בזמן מיידי ומניעת מקרי קצה של רצח ו/או פגיעה בנשים/ בילדים וילדות.
הענקת תחושת ביטחון לילדות/ים שהן/ם לא לבד ויש להן/ם למי פנות 24/7
הרתעה- כשיש יותר מיזמים ואמצעי מניעה פיזים ודיגיטליים נוצרת הרתעה משמעותית וכך פוחתים המקרים של פגיעה בילדים. הזעקת עזרה מיידית לאישה מוכה ו/או לילדות/ים מוכות/ים.

החזון ומדדי ההצלחה

אומרים כל המציל נפש אחת בישראל כאילו הציל עולם ומלואו. החזון שלי הוא ליצור מרחב בטוח בכל מדינת ישראל ללא הבדל דת גזע מין ומיקום גיאוגרפי לילדות, ילדים ונשים, יצירת אמון ביכולת שלנו ליצור חברה בריאה ומוגנת עבור ילדות, ילדים ונשים.

לשנות את מצע הגידול ממקום של אלימות, קורבנות ופחד לחופש, חלום ועצמאות לרבות כלכלית לנשים. קטיעת שרשרת האלימות ויצירת חוליות חזקות בחברה הישראלית.

יעדים מספריים

מעל 500 אלף משתמשות ומשתמשים בשנה הראשונה

היתכנות כלכלית

עמותת אופק הינה עמותה ללא מטרות רווח, אין חלוקת משכורות בכלל, כל אנשי המקצוע מסייעים בהתנדבות מלאה לרבות המנכלית שגם היא פועלת בהתנדבות וללא שכר.
למיזם ישנה היתכנות כלכלית. עלות פיתוח מיזם סיוע טכנולוגי- כ450 אלש"ח. העמותה נמצאת בהליך גיוס משאבים.

השפעה מגדרית

מצמצם את הפער ברמת הביטחון והשייכות. ככל שהביטחון העצמי של נשים בסביבה כזו או אחרת הן גם יעיזו יותר גם ירגישו בטוחות לעבוד ולפעול בחוגים כאלה ואחרים בלי חשש שיפגעו בהן. ליצור חדר וירטואלי בטוח, סביבה בטוחה.

השפעה על נשים בפריפריה חברתית או בפריפריה גאוגרפית

מצמצם פערים בין המכז לפריפריה. גם ככה בפריפריה האמצעים דלים והתקציבים נמוכים, לכן ככל שהטיפול יהיה מהיר יותר ואפקטיבי יותר זה יצמצם את כל הפער הן באמצעים והן במודעות ומעורבות. מצד אחד אמצעים דלים ומצד שני במרכז יש יותר מעורבות וידיעה.

פריפריה חברתית היא הנשים האלה ששקופות. ברגע שמגיעים לנוער בקצה אנחנו מקרבים אותו בצורה משמעותית למרכז החברתי לרבות נשים בשולי החברה שנקרב אותן למרכז החברה כך שהן לא יהיו שקופות, יטופלו במהירות ובמקרים של אמהות זה ישפיע על הילדים אם יטפלו בהן. האמצעים הטכנולוגיים מאפשרים לנו לראות אותם מעבר לגיאוגרפיה הפיזית, המגדרית והאקונומית בלי הבדל מעמד, מיקום גאוגרפי, מצב סוציו אקונומי, דת, גזע.

פרסים/מענקים והכרה ציבורית

חביבת הקהל מיס פיקס דה יוניברס 2022

האם המיזם משפיע על דור העתיד - ילדות ונערות?

חוסך המון לרווחה וחוסך למדינת ישראל חיסכון אדיר קדימה לטווח הארוך, עשרות שנים קדימה. זה לא רק חיסכון זו השקעה שחוסכת קדימה לרשויות החוק, לרשויות הרווחה, לביטוח לאומי חיסכון בקצבאות מה שבעצם יאוורר את המערכות במדינת ישראל, מונע מהילדות והילדים שחוו אלימות במשפחה ו/או נחשפו לאלימות במשפחה מלהפוך בגילאים מתקדמים להיות נטל על מערכת הרווחה, החוק, קצבאות, ואפילו בתי סוהר מאחר ולפעמים אנשים שנפגעו, הקורבנות, הופכים למקרבנים לפוגעים, ולמנוע נשירה ממעגל העבודה, משאיר אותם אזרחים תורמים משלמי מיסים, אזרח חיוני למדינת ישראל עובד ויצרן מאשר נטל על המערכת המשפטית, מערכת הרווחה וכל המערכות התומכות. בנוסף, קידום והעצמת נערות מגיל צעיר, לטעת בהן את הביטחון בעצמן וביכולות שלהן, חינוך בגישה חדשה שיוביל ליותר נשים בתפקידי מפתח במגזר הפרטי ובמגזר הציבורי.

המיזם פועל לקידום דיוון ומשקף את המגוון העשיר של החברה הישראלית?

המיזם אפליקטיבי שלא מונע ולא ממוקד על ידי דת גזע גיאוגרפיה מצב סוציואקונומי. מיזם טכנולוגי פתוח ונגיש לכל שכבות האוכלוסייה.

סיפור אישי

נועה (שם בדוי) נערה בת 15 פנתה באינסטגרם אל רעות, מנכלית העמותה וביקשה עזרה. היא סיפרה על אב אלים כלפי האם, נועה ואחותה הקטנה, אלימות פיזית, נפשית וכלכלית. בנוסף היא סיפרה שהמצב הנפשי של האם לא טוב עקב האלימות הפיזית והנפשית הקשה ושקשה לה לראות כך את אימה, דבר אשר משפיע נפשית גם עליה ועל אחותה הקטנה. בבית הספר היא שיתפה אך לא קיבלה סיוע (לאחר התערבות של רעות התברר שהמורה כלל לא דיווחה לרשויות בניגוד לחוק) ואם לא די בכך- עקב חוסר ריכוז בעבודה והיעדרויות רבות בשל האלימות האם פוטרה מעבודתה. עוד שיתפה נועה כי קשה לה להתרכז בלימודים עקב המצב בבית, הדאגה לאימה ולאחותה, הפחד התמידי מהאבא, הדבר השפיע על הישגיה בלמודים ועל אף שהיא נזקקה לתגבור בשיעורים פרטיים לא קיבלה זאת עקב מצב כלכלי. רעות התערבה מייד ולאחר התערבותה האם ובנותיה קיבלו סיוע כלכלי שאפשר להן לחיות בכבוד, רתימת עו"ד לייצוג פרו בונו במאבק משפטי לא פשוט שהסתיים במאסר האב, רעות שוחחה באופן אישי עם המנהל במשרד בו עבדה האם ובתום השיחה המנהל הודיע לרעות כי פיטורי האם מבוטלים והוא ביקש ממנה עזרה בהכוונה כיצד יוכל לרתום את החברה כולה להוות מעטפת סיוע עבור האם ובנותיה. רעות רתמה פסיכולוגית עבור האם ופסיכולוגית המתמחה בילדים ונוער עבור נועה ואחותה, מימון חוגי העשרה לנועה ואחותה ושיעורים פרטיים להם נועה נזקקה. שנה לאחר מכן נועה סיימה את שנת הלימודים בהצטיינות וביקשה מרעות להגיע לטקס הסיום בבית הספר. במהלך השיקום נועה שיתפה את רעות כי האב פגע בה מינית והביעה בפני רעות את הפחד שלה מלספר לאם ולהוסיף לה ייסורי מצפון וכן שיתפה את רעות כי היא מתביישת לספר את את דבר הפגיעה לפסיכולוגית או בכלל. רעות שנאנסה בתוך המשפחה כ10 שנים שוחחה רבות עם נועה ולא הרפתה עד שהצליחה לטעת בה את הידיעה כי הבושה לא שלה והביטחון לדבר. רעות רתמה אנשי מקצוע נוספים לסיוע וטיפול נפשי לנועה ומתן כלים לאם להתמודדות עם היוודע דבר הפגיעה. בעקבות פנייה של רעות לדרג בכיר במערכות החינוך והרווחה, רועננו נהלים וחוקים ורעות אף הגיעה להרצות בהתנדבות לצוות החינוכי על דרכי איתור, זיהוי וטיפול בילדים מוכים ונוער בסיכון. המשפחה קיבלה סיוע מקיף בכל תחום בו נזקקו לסיוע כדי להשתקם ולרבות מיצוי זכויות. ביוזמת האם, כיום היא מתנדבת בעמותה.

מחכות לכן ולכם בבית | Bring them home now

האם להחליף את המשתמש ליזמית? פעולה זו אינה ניתנת לשיחזור

ההצבעה נרשמה בהצלחה

על מנת לצפות בהיסטוריית ההצבעות
ולהכפיל שווי הצבעה למיזם
אחד בלבד לבחירתך
כנס.י לשולחן העבודה שלך

אופס, כבר הצבעת למיזם זה.
על מנת לצפות בהיסטוריית ההצבעות ולהכפיל שווי הצבעה כנסי לשולחן העבודה שלך

התחברות

אם כבר נרשמת למיס פיקס בעבר

כניסה עם סיסמה
כניסה עם קוד ב SMS

הרשמה

הדרך שלנו לוודא תמיכה הוגנת

ההרשמה וההצבעות נסגרו. ארוע הוקרה לכלל המגישות והכרזה על נשים שנבחרו מתוכנן ל 24 לדצמבר 2024.


כבר רשומה? התחברי

באיזור זה יזמיות של קהילת מיס פיקס מחליפות מידע, שואלות שאלות ותומכות זו בזו, איזור זה מיועד ליזמיות של הקהילה בלבד.

התחברת בהצלחה!

מייד תועברי לעמוד המתאים

את רשומה אצלינו במערכת כמצביעה, על מנת להגיש מועמדות עליך לשנות את סוג החשבון שלך באתר ליזמית.
תוכלי לעשות זאת בלחיצת כפתור בתחתית שולחן העבודה שלך.

ההגשות לקול קוראת 2024 הסתיימו

לאחר סגירת ההגשות לא ניתן לערוך את המיזמים עד להודעה חדשה. במקרים דחופים אנא פנו אלינו ל: info@missfixtheuniverse.com

ההצבעות לסבב 2024 הסתיימו

ברגעים אלו נשלח אליך לנייד קוד חד פעמי
אנא הזיני אותו כאן


לא קבלת SMS? שלחי שוב

מצאנו את המייל שלך במערכת

אבל חסר לנו טלפון שלך לצורכי אימות. שלחנו לך מייל באמצעותו תוכלי לעדכן את הטלפון שלך ולהכנס למערכת

(שווה לחפש גם בספאם)

הפיצי את הבשורה - שתפי

דילוג לתוכן