ההגשות וההצבעות לסבב 2023 הסתיימו
עמותה נשית דו לשונית (עברית ערבית) בה סטודנטיות למדעי המחשב מכשירות נערות בתחומי התכנות, במטרה להעלות את הייצוג הנשי בתעשיית ההייטק
QueenB היא עמותה רשומה אשר מטרתה היא העלאת הייצוג הנשי בתעשיית ההיי-טק על מנת לקדם שוויון מגדרי והעצמה כלכלית של נשים במדינת ישראל.
העמותה מפעילה מאז שנת 2016 קבוצות לימוד ברחבי הארץ לנערות בכיתות ח’-י”ב אשר רוכשות במסגרתן בסיס יסודי וחזק בשפת Javascript & HTML ו-CSS, דרך מפגשים שבועיים המשלבים הנאה, יצירתיות, לימוד וערכים בקבוצת שייכות ערכית חברתית לבנות בלבד.
במסגרת פעילות זו, חניכות העמותה מפתחות עניין רב בתכנות, תחושת מסוגלות וצוברות ידע תכנותי, אשר מספקים את הבסיס עבורן ללימודים במגמת מדעי המחשב ובכך סוללות את דרכן לרכישת מקצוע טכנולוגי באקדמיה.
הפעילות בעמותה מונגשת גם בשפה הערבית וגם בשפה העברית ומוקדי הפעילות שלה פרוסים מהגליל העליון ועד לבאר שבע, וממזרח ירושלים ועד ת"א.
לאורך השנים למדו בקוויןבי אלפי נערות אשר הכירו לראשונה בחייהן את עולם התכנות, התנסו בו ולאחריו בחרו להמשיך ללימודי מגמת מדעי המחשב בתיכון. בשנה זו מעל ל95% מבוגרות כיתה ט שלנו (קבוצות הסניורז) רשומות למגמת מדעי המחשב בשנה הבאה.
בנוסף, אנו מפעילות קהילת סטודנטיות (אונליין ואוףליין) ומייצרות עבורן תכנים, אירועים, התמחויות, האקתונים ופרוייקטים בשותפות עם חברות מובילות בתעשיית ההייטק, וכך מנגישות הזדמנויות אשר מסייעות להן להשתלב בתעשיית היי-טק בתפקידים טכנולוגיים.
מאז ועד היום קוויןבי היוותה גשר לנערות ולנשים רבות לעולם התכנות, לתעשיית ההיי-טק ובעיקר להבנה שהן מסוגלות- מסוגלות לתכנת, מסוגלות ליצור ומסוגלות לקחת חלק משמעותי בתעשייה.
אך יתרה מזאת- קוויןבי מקדמת את הנושא של שוויון מגדרי בתעשיית ההיי-טק בכל מקום אליו היא מגיעה- בזכות זאת אנו רואות כי חברות גדולות ושותפים שלנו בתעשייה משנים את הגישה שלהם ופועלים גם הם בעבור קידום שוויון מגדרי.
ייצוג שווה של נשים בתעשיית ההיי-טק וייצוג הולם של נשים ערביות.
אנחנו מאמינות כי תכנות הוא לכולן ורואות בו כלי חינוכי ומקצועי הכרחי המאפשר 'מוביליות' חברתית וכלכלית.
אנו פועלות בכדי שכל נערה ואישה אשר תרצה בכך, תזכה ללמוד לתכנת, להשתלב בתעשייה ולהשתכר כראוי, ללא תלות בלאום שלה, בצבע, במצב המשפחתי שלה ובעיר המגורים שלה.
כיום במסגרת תוכנית הנערות משתתפות 650 נערות ו110 סטודנטיות אשר מדריכות אותן (בעבור מלגה)
כמו כן, קהילת הסטודנטיות שלנו מונה כ4500 סטודנטיות מכלל המוסדות האקדמיים בארץ.
יעד הצמיחה שלנו עומד על 15% בשנה, לכל אחת מהתוכניות (תוכנית הנערות וקהילת הסטודנטיות).
מדובר במיזם חברתי לחלוטין- מתוך האמונה כי אנחנו צריכות ורוצות להנגיש את המיזם שלנו לכל נערה ונערה, דמי ההשתתפות אינם מכסים את העלות המלאה של המיזם.
לכן, אנו מקדישות מאמצים רבים לגיוס משאבים שיתמכו בפעילות כך שתוכל להתקיים עוד שנים רבות. אנו מקפידות לגוון את מקורות התמיכה בנו בכדי ליצר יציבות ועובדות יחד עם תעשיית ההיי-טק הישראלית, רשויות מקומיות, מוסדות אקדמאיים, קרנות פילנתרופיות מחו"ל וגיוס תמיכות מהפילנתרופיה הארצית.
בהחלט!
מדובר בעמותה שמנוהלת ע"י נשים בלבד ולמען קידום נשים.
בסופו של דבר, מטרת העל של העמותה היא קידום נערות ונשים לתעשיית היי-טק, מתוך ההבנה שבהשתלבותן בתעשייה יוכלו להעניק לעצמן עצמאות ורווחה כלכליים ולצמצם את הפערים הכלכליים בין נשים וגברים.
אנו משקיעות מאמצים רבים כדי להרחיב את הפריסה הג"ג שלנו ככל שניתן בכדי להגיע לנערות המתגוררות ביישובים פריפריאלים ולחשוף דווקא אותן לעולם התכנות.
כיום אנו מפעילות את התוכנית, בין היתר, במגד'ל שמס, בקריית שמונה ובגליל העליון, באשקלון ובאשדוד, במזרח ירושלים, בקרב הקהילה הבדואית בנגב, ביפו ועוד.
בשנת 2017, עם הקמת המיזם, כשעוד פעלנו רק באוניברסיטה העברית בירושלים, זכתה QueenB בתחרות WeWork creator awards שמוענק ליזמים, אמנים, סטארטאפים וארגונים ללא מטרות רווח אשר חושבים בדרכים חדשות ומיצרים שינויים אמיתיים.
כמו כן, לאחרונה זכינו במענקים עבור מימון פעילותינו מקרנות אמריקאיות התומכות בפעילות המקדמת נשים דוגמת קרן הדסה וה-JWF of Chicago
לבחירת המגמות בשנות התיכון של נערות יש קשר ישיר עם מקצוע הלימודים שיבחרו לרכוש בשלב ההשכלה הגבוהה.
לכן, אנחנו ממקדות את עיקר הפעילות שלנו דווקא בגילאי חטיבת הביניים, בכדי ליצור חשיפה, להעניק ידע וליטוע ביטחון אצל הנערות הללו, כדי להגדיל באופן משמעותי את הסיכויים שבעתיד הן תבחרנה ללמוד תכנות באקדמיה ולהשתלב בתעשיית ההיי-טק.
כפי שהזכרנו לעיל, לעמותה קבוצות הפועלות ביישובים ערביים, וכל התוכן של העמותה מונגש הן בשפה העברית והן בשפה הערבית
כעמותה שפועלת לשווין מגדרי- ברור לנו שעלינו להשקיע מאמצים ייחודים בכדי לקדם שוויון גם בין קבוצות אוכלוסיה שונות ומוחלשות בתוך אוכלסיית הנשים והנערות- ולכן ההשקעה הניכרת שלנו בהרחבת פעילות העמותה הן לפריפריה הגיאוגרפית, החברתית ולמגזר הערבי ככלל.
א. תל-אביב,
בת לפליטים מאריתריאה. הצטרפה לקווין בי ב-2019, ולמרות הנסיעה הארוכה משכונת התקווה לא הפסידה אף מפגש כל השנה! המשיכה לקבוצת הסיניורז ב-2020 ואחרי שנת קורונה סופר מאתגרת, בחרה להצטרף למגמת מדעי המחשב!
הייתה אצלנו בקבוצת למידה וממש לפני שבועיים נגשה לבגרות
מחכות לכן ולכם בבית | Bring them home now
אם כבר נרשמת למיס פיקס בעבר
כבר רשומה? התחברי
מייד תועברי לעמוד המתאים
מצאנו את המייל שלך במערכת
אבל חסר לנו טלפון שלך לצורכי אימות. שלחנו לך מייל באמצעותו תוכלי לעדכן את הטלפון שלך ולהכנס למערכת
(שווה לחפש גם בספאם)