ההגשות וההצבעות לסבב 2023 הסתיימו
״המכללה״ - בית ספר חברתי לנשים שורדות זנות ואלימות
המכללּה פעילה חמשה ימים בשבוע משעות הבוקר ועד שעות הערב. ההכשרות מועברות בהתנדבות על ידי אנשי מקצוע התורמות ותורמים מהזמן, הידע והניסיון שלהןם. כל הכשרה אורכת בין 6 ל 14 שבועות, בתדירות של פעם בשבוע, כשכל מפגש הינו בין שעה וחצי לשלוש. לצד ה הכשרות, המכללּה מפעילה מחלקת תעסוקה בה נבנית תכנית ייחודית עבור כל סטודנטית המעוניינת להשתלב במקום עבודה. בין ההכשרות שלנו: עברית, אנגלית, ערבית, יישומי מחשב, בק אופיס, הכנה להוראת פילטיס, מזכירות וניהול משרד, פרחים וצמחי נוי, מכונאות אופניים, הדרכת הוסטלים, תקשורת: לדבר בביטחון, סדנאות הכנה לעבודה ומיצוי זכויות ועוד.
בשנת ,2022 75% מהסטודנטיות הנרשמות סיימו את הקורסים בהצלחה!
נשים במצבי זנות ואלימות הנן נשים המתמודדות עם סטיגמה חברתית קשה ועם חסמים ומכשולים רבים כאשר מרביתן חסרות תמיכה וללא עורף חברתי או משפחתי והן מתמודדות עם העולם לבדן. האימפקט החברתי של המכללהּ הוא יצירת מרחב בטוח ומוגן בו הסטודנטיות יכולות לנוח, להתחזק ומשם לצמוח ולהתקדם בדרך בה הן בוחרות. אנו זוכות לראות מדי יום נשים בגילאים שונים הדוברות שפות שונות ומגיעות מרקעים שונים שהמרחב שלנו משמש אותן כבית חם. הן מגיעות ללמוד נושאים שונים לאכול יחד סביב שולחן אוכל חם, בריא וטבעוני, לרקום קשרי חברות ואת העתיד שהן רוצות.
החזון שלי הוא כי לכל אשה הזכות להתפרנס ממקצוע המשקף את שאיפותיה, חלומותיה ורצונותיה. מצבן של נשים רבות רחוק מכך: ישנן כאלה הנמצאות בזנות בניגוד לרצונן או בעבודת דחק שאינה מהווה אופק אמיתי של פרנסה והגשמה עצמית. על כן החלק המשלים של החזון הוא האמירה האלמותית של אנג'לה דיוויס: אני לא מקבלת יותר את הדברים שאני לא יכולה לשנות, אני משנה את הדברים שאני לא יכולה לקבל. יחד עם צוות ומתנדבות המכללהּ, אנחנו פועלות מתוך האמונה כי שכשנשים תומכות בנשים, אנחנו עובדות כדי לייצר הזדמנויות לנשים במצבי זנות ואלימות ופלטפורמה לבניית זהות מקצועית בה היא בחרה.
הצלחה מבחינתי היא כשסטודנטית מבינה כי הידע שרכשה בהמכללהּ הוא כוח, מתאהבת ברכישתו, מתחילה להאמין בעצמה וללכת זקוף. זה הרגע שבו ברור לי שהיא עלתה על מסלול של אמונה בעצמה ומשם השמיים הם הגבול.
בשנת 2023, אנו שואפות להגיע ל250 סטודנטיות בסניף שלנו בתל אביב ולעוד 40 סטודנטיות בסניף שלנו בחיפה, שמתוכנן להיפתח באוגוסט 2023.
מדדי הצלחה של הפרויקט
- מערך קבוע ורציף של הכשרות -בשנת 2023, 60 הכשרות בת״א, ו30 הכשרות בחיפה
- יכולת של 70% מהתלמידות לסיים לפחות 2 הכשרות
- יכולת של 75% מהסטודנטיות לסיים בהצלחה את הקורסים
- מעורבות של 70% מהמועמדות במחלקת השמה של ״המכללה״
- התקדמות אישי של 70% מהסטודנטיות לפי המטרות שהציבו
- העלאת ביטחון עצמי של הסטודנטיות
- הפחתת בדידות של הסטודנטיות
בשנת 2020, עמותת ״המכללה״ זכתה להיכרות של ״ספק יחיד״ מטעם משרד הרווחה למתן שירותי הכשרות והכוונה תעסוקתית לנשים שורדות זנות ואלימות וזוכה לתמיכה ממשלתית. עמותת המכללה זוכה גם לתמיכה מקרנות כמו קרן מזרחי, קרן ווינברג, קרן סבראן, קרן לוריאל לנשים, קרן קסירר, הUNHCR עבור העבודה שלנו עם פליטות וחסרי מעמד, ועוד קרנות ותורמים פרטיים. מעבר לזה, יש ל״המכללה״ שותפויות רבות עם חברות. המכללּה פועלת מתוך אמונה כי הבעיות מהן סובלות נשים במצבי זנות הן תוצאות של בעיות חברתיות, ולכן החברה צריכה להיות חלק מהפתרון. מיומנו הראשון אנו עובדות בשיתוף הקהילה ורק בזכותה אנחנו מצליחות. מודל הפעילות מושתת כולו על יצירת חיבורים ושיתופי פעולה. כל ההכשרות של ״המכללה״ מועברות ע״י נשים ממקצועות שונות שמתנדבות ונותנות מזמנן בהעברת הכשרות ומנטורינג לסטודנטיות של ״המכללה״.
המכללּה הינה עמותה הפועלת ליצירת הזדמנויות לנשים הנמצאות במצבי זנות ואלימות באמצעות הכשרות מקצועיות במגוון תחומים וליווי תעסוקתי. המכללּה צמחה מראייה פמיניסטית ומאמינה כי לכל אשה הזכות לעסוק במקצוע המשקף את חלומותיה, רצונותיה ושאיפותיה. אנו עושות זאת ע"י הקניית ידע ומיומנויות, לצד יצירת ערך עצמי, תחושת מסוגלות ושייכות לקהילה ותוך דאגה לתנאי הקיום הפיזיים והחברתיים, הנחוצים לטובת השתלבות בחברה ובמעגל העבודה.
נשים במצבי זנות ואלימות הנן נשים המתמודדות עם סטיגמה חברתית קשה ועם חסמים ומכשולים רבים כאשר מרביתן חסרות תמיכה וללא עורף חברתי או משפחתי והן מתמודדות עם העולם לבדן. לפי מחקרים רשמיים שנערכו בעשור הקודם, ישנן מעל 14,000 נשים בישראל במעגל הזנות; ארגוני השטח מעידים על מספרים גדולים בהרבה. נשים הנמצאות בזנות סובלות מסטיגמה וחסרות תמיכה חברתית או משפחתית, לא כל שכן מהממסד. הנתונים מצביעים כי 76% מהנשים הנמצאות בזנות היו רוצות לצאת ממנה. תהליך היציאה מהזנות הינו תהליך ארוך, קשה ומלא במהמורות. הן יוצאות אל העולם עם ״חור שחור״ בקורות החיים, לרוב עם חובות כבדים, חסרות קשרים, או ניסיון תעסוקתי. עליהן להילחם בהדרה החברתית ממנה סבלו כל חייהן ובחוסר אמונה כללי כלפי עצמן וכלפי העולם.
2021 - Laureate for Lifetime Achievement - Iris Stern Levi the recipient of the Rappaport Prize for Women Generating Change in Israeli Society
2020 - Recognition by Israel's Ministry of Welfare as "Sole Provider" of vocational training for women exiting prostitution
2019 - JDC Karvert prize for social entrepreneurship
2018 - Iris Stern Levi winner of the Zusman Prize
2018 - Iris Stern Levi received the Sussman-JDC Award for Excellence in Social Action preventing abuse of oppressed and marginalized communities
2017 - Iris Stern Levi and Tal Hamoui won the Yaffa London Yaari Foundation Award for the establishment and management of Her Academy
2017 - Winner of the Knesset speaker’s quality of life award
אנחנו זוכות לראות את הסטודנטיות שלנו יוצרות שינוי בלתי נתפס בחייהם, לאחר שנים רבות בזנות, וכנגד כל הסיכויים. אנו עדות, מדי יום לעוצמתה של רכישת ידע, הבנת השפעתו, כמה זה מעצים ומחזק את הסטודנטיות שלנו, ומשנה את העתיד שלהן. "אנו מאמינות שזו תוכנית טרנספורמטיבית, שיש לו את הפוטנציאל להשפיע לא רק על הסטודנטיות שלנו, אלא גם על דור העתיד", אומרת טל חמווי. 70% מהסטודנטיות שלנו הן אמהות, ואנו רואות שינוי בחייהן, חיי ילדיהן, המוסדות שאנחנו עובדות בהם, כולל החברה הישראלית בכללותה.
סיפור הצלחה של צ'ילה עזרא, בוגרת ״המכללה״, כיום חברת ועד של ״המכללה״. המילים שלה, מתערוכת צילומים של בוגרות ״המכללה״:
נולדתי בהונגריה, בגיל 22 נחטפתי לארץ ונסחרתי בה מעל לעשר שנים. עברתי שיקום ארוך במהלכו נאבקתי על מעמדי החוקי הקבוע בישראל, ולפני שנתיים זכיתי בהכרה זו. כיום, אני חברה בוועד מנהלות של עמותת המכללהּ, נציגה בוועדה המייעצת לבחינת בקשות הכרה בקורבנות סחר בבני אדם במשרד המשפטים ומרצה ומטפלת במקצועי בנשים שעברו טראומות מורכבות והתמכרויות. אני גיבורת סרט תיעודי "זונה כמוני" – זוכה פרס אופיר ופרסים נוספים בארץ ובחו"ל.
לאחר שחוויתי אירועים קשים עד בלתי נתפסים הידיעה שהחיים יכולים להתפרק בכל רגע, השאירה אותי כבויה. לא ראיתי את העתיד שלי, לא יכולתי לדמיין את עצמי בנקודת זמן אחרת ולא יכלתי לדמיין את עצמי מתקדמת בחיי. בזכות המצלמה בתמונות המוצגות כאן, הצלחתי לצאת מתקיעות ולראות אופק.
מחכות לכן ולכם בבית | Bring them home now
אם כבר נרשמת למיס פיקס בעבר
כבר רשומה? התחברי
מייד תועברי לעמוד המתאים
מצאנו את המייל שלך במערכת
אבל חסר לנו טלפון שלך לצורכי אימות. שלחנו לך מייל באמצעותו תוכלי לעדכן את הטלפון שלך ולהכנס למערכת
(שווה לחפש גם בספאם)