ההגשות וההצבעות לסבב 2023 הסתיימו
מרכז לימודי טיפולי שבא לעזור לילדים מאותגרי קשב להתשלב בצורה יעילה ומועילה בחברה
הדוג'ו פועל כבר 6 שנים. הוא שם לו למטרה לתת מענה לילדים (והוריהם) מאותגרי קשב, ולעזור להם להתשלב בסביבתם. הגישה שלנו מבוססת על הגישה הנוירו-התפתחותית תפקודית, והשיטה שבה אנחנו משתמשים היא שיטת שתי החרבות. עד לפני שניים פעלנו כקליניקה עצמאית וטיפלנו ברמה פרטנית (1:1) ובקבוצות. בשנתיים האחרונות התחלנו להשתלב בבתי ספר בארץ. אנו מעמתים ילדים עם קשיים שונים (אישיים וקבוצתיים) באמצעות משחקי קרב. שנה הבאה אנו מתחילים פרויקט תלת-שנתי שבו נלווה תלמידי תיכון מתוך האמונה ששילוב של תנועה, מעקב אישי, ותוכנית המגייסת גם את הורי ומורי התלמידים יביא אותם גם להשגים אקדמיים טובים יותר.
אנחנו רותמים את הילד וסביבתו החנוכית (הורים וילדים) להתאחד סביב מסרים בעלי ערכים חברתיים (עבודת צוות, תקשורת, מוסר, אחראיות אישית וקבוצתית, ועוד) . במהלך התהליך אנחנו בוחנים את ההבדל בין גבול ומגבלה, ומהי המשמעות האמיתית של הכלה.
את חשיבות האמפטיה לצד ההבנה שהיא אינה בהכרח ויתור או הסכמה. בתקופה זו שהמיומנויות הבינאישיות הולכות ונשחקות תחת המהמפכה הדיגיטלית, אנו מאמינים כי זהו הגרעין להמשכיות האנושיות בתוך הדיגיטציה.
החזון הוא לשנות את פני בתי הספר כך שיתאימו לערכי העולם הדיגיטלי מבלי לאבד את הערכים האלמותיים שהופכים חברה לחברה אמפטית, סובלנית, מקדמת, השואפת למצוינות. כאמור ישנם דברים שאינם משתנים. תנועה היא דבר חשוב לא רק לבריאות הכללית אלא גם לצורך חיוות מוחי, מגע בין בני אדם הוא צורך בסיסי כמו אוכל ושתיה, וסמכות היא אחד מעמודי התווך החשובים ביותר להתנהלות חברתית תקינה. כל זאת צריך להיות מתורגם מחדש בעולם שבו אפשר להיות בכמה מקומות במקביל, שזמן הוא דבר מחושב ויקר, ומיומנויות/כלים רבים שינו את דרך פעולתם. הלחה תהיה כאשר רב בתי הספר יהפכו שוב לרלוונטיים, והורים מורים ותלמידים יראו בהם מוסדות שמקדמים אותם, והרצון להשתייך לאותם מוסדות יראה בשטח.
עד שנת 2030: 50 בתי ספר שפועלים עפ"י דרך הדוג'ו
אנו פועלים כיום בתקציב עצמאי שמקיים את עצמו, דרך לקוחות פרטיים ובתי ספר (אנו מוכרים ע"י מערכת גפן.)
המיזם פועל להעצים את מעמד המורה (שברובו מורכב מנשים). ומעמד התלמידה, שאנו מתייחסים אליה כלוחמת לכל דבר.
היות והפעילות שלנו משפיעה רגשית וקוגניטיבית, יישום התוכניות בפריפריה תקדם ילדים להדיע להישגים אקדמיים טובים יותר- מה שמעלה את הסיכויים למוביליות חברתית.
קיבלנו הכרה ע"י משרד החינוך ואנו כעת חלק ממאדר הספקים שמשרד החינוך מציע למנהלים ברחבי הארץ (תחת פרויקט "גפן")
אנו משתמשים הכלים שנחשבים "גבריים" בקבוצות משני המגדרים.
בכך אנו נותנים מעמד שווה לבנין והבנות בקבוצה
היות ואנחנו עובדים עם ילדים והאופן טיפולי לא נוכל לחשוף סיפורים.
יחד עם זאת יש הרבה תהליכים יפים של ילדים וילדות ,שלא האמינו בעצם.ן ואחרי פעילות פרטנית או קבוצתית גילו את הכוחות שלהם ועשו שינוי חברתי, לימודי, או בשניהם
מחכות לכן ולכם בבית | Bring them home now
אם כבר נרשמת למיס פיקס בעבר
כבר רשומה? התחברי
מייד תועברי לעמוד המתאים
מצאנו את המייל שלך במערכת
אבל חסר לנו טלפון שלך לצורכי אימות. שלחנו לך מייל באמצעותו תוכלי לעדכן את הטלפון שלך ולהכנס למערכת
(שווה לחפש גם בספאם)