ההגשות וההצבעות לסבב 2023 הסתיימו
פסטיבל בינלאומי לפסנתרניות, פסנתרנים ואוהבי הפסנתר - בפעם השנייה בקיץ 23!
פסטיבל הפסנתר הבינלאומי Pianofest Arad נולד בימי הקורונה כפסטיבל מקוון וזכה להצלחה גדולה, וכעת מתקייים בפעם השנייה בתאריכים 27.7- 3.8 בקיץ 2023 בערד. בפסטיבל משתתפות ומשתתפים שלושים תלמידות ותלמידים מצטיינים מכל קצוות ישראל - מדיר אל-אסד, חוסן, צפת, באר שבע וערד וכן מסין ומאירופה, שילמדו ויחוו מוסיקה עם מורות ומורים ברמה בינלאומית מהארץ ומחוצה לה, וכן עם ד"ר מיכל טל , פסנתרנית ופדגוגית בינלאומית - מייסדת ומנהלת אמנותית הפסטיבל. את הפסטיבל תפתח הפסנתרנית הצעירה , נאגינו יארוייאמה כלת הפרס הראשון בתחרות הבינלאומית בצרפת, וכן יופיע קווין צ'ן , הזוכה בפרס הראשון בתחרות ארתור רובינשטיין . השנה התחדשנו ונשתף פעולה עם הסינפונייטה הישראלית באר שבע וסולני דור העתיד בהופעה משותפת. בפסטיבל יתקיימו קונצרטים בנגינת צוות ההוראה , התלמידות והתלמידים , שיעורים וכיתות אמן, הרצאות, סדנאות מיוחדות ורב שיח בנושא הוראת הפסנתר. בפסטיבל יש איזון מגדרי בצוות ההנהלה וההוראה. פרטים נוספים באתר שלנו www.pianofestarad.com
פסטיבל הפסנתר הבינלאומי מתקיים בערד - באיזור הדרום. הקהל בערד ובסביבתה ייחשף בקיץ למיטב הפסנתרנות הבינלאומית , חגיגה לכל אוהבות ואוהבי הפסנתר. אנו מעניקים מלגות מלאות לתלמידות ותלמידים צעירים מצטיינים מכל קצווי הארץ - מצפת ומדיר אל אסד, ועד באר שבע וערד , אנו מאפשרים לתלמידות ולתלמידים לחוות ולקבל השראה עם מיטב הכוחות המובילים בעולם בתחום הפסנתר. המיזם יהפוך את ערד ל"עיר הפסנתר" .
החזון שלנו: תקשורת. מוסיקה. קהילה. המוסיקה בכלל והפסנתר בפרט נגישים לכל איש ואישה ובכל מקום. אנחנו רוצות להעניק את הידע שלנו לכל פסנתרנית או פסנתרן כדי לממש את הפוטנציאל הטמון בהם.
מהי הצלחה? לראות חיוך מאושר של תלמידה או תלמיד שהצליחו לממש את חלומם המוסיקלי. לשמוע מתושבת ערד את המשפט הזה "שלושים שנה לא שמעתי קונצרטים חיים כאן ברמה כזו - נסעתי תמיד לתל אביב כדי להנות מחוויה כזו- תודה לכם!"
אנחנו מעניקים מילגות לתלמידות ותלמידים רבים מאזורי הפריפריה בארץ . אנחנו עובדים בקהילה - בתוך מוסד חינוכי מוסיקלי (קונסרבטוריון ערד) ומביאים קהל מכל איזור הדרום לקונצרטים שלנו , קהל ששנים לא נחשף לרמת נגינה והוראה בינלאומית . אנו מאמינות ומאמינים כי בזכות המוסיקה החברה שלנו תהיה סובלנית וקשובה יותר, ועם הרבה יותר הקשבה והבנה לזולת.
ובנימה אישית: פדגוגיה אמיתית היא הקשבה לתלמידות ולתלמידים הרבה מעבר לצלילים. פדגוגיה אמיתית היא נטולת אגו ונועדה רק להעניק, לתמוך ולשנות חיים. הוראה היא כהורות- האחריות והאתגרים הם עצומים. בפסטיבל הזה נשנה חיים של רבות ורבים מדור העתיד של הצעירים שלנו. בכל מפעל ובכל פרוייקט אני בוחרת לשתף אמניות ואמנים שבראש ובראשונה יוצאים מן האגו ומתמסרים להוראה מכבדת, מלאת השראה ואהבה . רבים כאלה יגיעו לפסטיבל הבינלאומי בערד בקיץ הקרוב.
אנו מצפים לקהל רב באולם דולב החדש והמשופץ ובאולם הקונסרבטוריון בערד, וכן לצופות וצופים רבים בלייב בקונצרטי הגאלה שלנו עם הסינפונייטה באר שבע.
אנחנו גדלים ומתרחבים, נתמכים על ידי קרנות בארה"ב (קרן נס, קרן מטרוווסט וקרן דלאוור) , עיריית ערד, ובשנה הבאה גם משרד התרבות (לצורך תמיכת המשרד עלינו לפעול שנתיים ברציפות, כך שנקבל את תמיכת המשרד רק בשנת 2024) . יש לנו יועצת עסקית וצוות הנהלה העוסק בניהול כספי. (ראו באתר) אנו עובדים עם מתנס ערד וכן עם עמותת פליציה בלומנטל למוסיקה (מקבלים תרומות סעיף 46 דרך עמותה זו)
1. צוות ההנהלה וההפקה שלנו מורכב כמעט כולו מנשים.
2. אנחנו שואפות ושואפים לאיזון מגדרי בצוות ההוראה שלנו ,- להבדיל מפסטיבלים רבים בעולם שבהם יש רוב גברי בצוותי ההוראה. בין האמניות שילמדו אצלנו: פרופ' פבלינה דוקובסקה (ביה"ס "מאנס" בניו יורק) , אליזבטה בלומינה (גרמניה) שיר זמל (ישראל)
3.את הפסטיבל תפתח זוכת הפרס הראשון היפנית בתחרות "מאיין" בצרפת .
4. בפסטיבל תופענה עוד שלוש אמניות בינלאומיות החיות ופועלות בארץ בתחום הביצוע וההוראה : ד"ר עפרה יצחקי, ד"ר שיר זמל, ד"ר מיכל טל.
5. על הסינפונייטה הישראלית באר שבע תנצח מאסטרה טליה אילן, וכן תשפוט בתחרות הקונצ'רטו שלנו.
6. בהרצאות נביא מוסיקה מרתקת מאת נשים מלחינות שנשכחו במהלך ההיסטוריה
7. נקיים רב שיח שבו נדון גם בנושא המגדרי בעולם המוסיקה הקלאסית.
קונצרטים ומופעים ברמה בינלאומית שיתקיימו באופן חי בפריפריה שבהם מופיעות נשים במספר גבוה מביאים לתודעה אחרת בקרב קהל, תלמידות, תלמידים, מורות ומורים. אנו שואפות להבאת מודעות מלאה, גם בתחום החינוך האקדמי הגבוה (שברובו נשען על הוראה גברית ) וגם בתחום הקריירה הפסנתרנית . המיזם יגרום לצעירות רבותת לשאוף למעלה ולהתבלט בתחומים שנחשבו עד עתה לגבריים (כגון הוראה ברמה בינלאומית, שיפוט בתחרויות וניצוח)
אנו נתמכים על ידי עיריית ערד.
עולם המוסיקה הקלאסית בכלל והפסנתר בפרט הוא גברי ברובו , הן בתחומי האקדמיה, והן בתחום הבמה. המיזם שלנו חושף את הילדות והנערות לנשים חזקות ומצליחות ומעניקות להן מוטיבציה לקריירה בתחום הביצוע, הפדגוגיה, והניצוח. הילדות והנערות יוכלו לראות ולשמוע דמויות נשיות רבות , לשוחח איתן ולשמוע את סיפורן.
בפסטיבל תשתתף הפסנתרנית הצעירה ת'אלא יאסין מדיר אל אסד (שלומדת בקונסרבטוריון כרמיאל) וכן מניה סויסה מצפת שמשפחתה עלתה מרוסיה , הפסטיבל שואף לגיוון חברתי ותרבותי .
סיפרה של ילדה מצפת שהמוסיקה היתה מרכז עולמה מגיל שש, ולאחר שנים של השקעה, תמיכה ועידוד מצידה של ד"ר מיכל טל וגופים רבים שתמכו בה בארץ (עמותת "מוסיקאי המחר" , המרכז למוסיקה ירושלים, פסטיבל הפסנתר המקוון ועוד) הגיעה למעמד של מוסיקאית מצטיינת בצה"ל ולזכייה בתחרויות והופעות רבות בארץ ובעולם . "הפסטיבל בניהולה של ד"ר מיכל טל שינה את חיי - וחשף אותי לדמויות חשובות שנתנו השראה רבה וששינו את תפיסת עולמי בכל הקשור בנגינה - כל מלגה שאני מקבלת או קיבלתי במהלך שנות הנגינה שלי תורמת מוטיבציה וגורמת לי לתשוקה להמשיך ללמוד דברים חדשים ,להתעמק בנגינה, להגשים יעדים שמובילים אותי להצלחה ולהנות מכל הופעה.אני רואה את עצמי בעתיד מורה, כי אני מאוד אוהבת ללמד וחלומי הגדול הוא להיות מנהלת של בית ספר למוסיקה בעתיד"
מחכות לכן ולכם בבית | Bring them home now
אם כבר נרשמת למיס פיקס בעבר
כבר רשומה? התחברי
מייד תועברי לעמוד המתאים
מצאנו את המייל שלך במערכת
אבל חסר לנו טלפון שלך לצורכי אימות. שלחנו לך מייל באמצעותו תוכלי לעדכן את הטלפון שלך ולהכנס למערכת
(שווה לחפש גם בספאם)