ההגשות וההצבעות לסבב 2023 הסתיימו
רשת הבוגרות של עמותת שוות בה נערות מטפחות כלים ליזמות ומובילות פרויקטים בקהילה
תוכנית המנהיגות של שוות פועלת במתכונת שנתית, במגוון רשויות ברחבי הארץ עם נערות צעירות בכיתות ו, ז. גיל זה מאופיין בירידה חדשה בביטחון העצמי בקרב נערות ובנטייה להימנע מלקיחת אתגרים ומשימות מחשש לכישלון. תכנית המנהיגות של שוות מעניקה לנערות כלים פרקטיים למימוש היכולות שלהן, וחיזוק תחושת הביטחון והערך העצמי, ומעודדת אותן לשאוף גבוה ולהגשים את שאיפותיהן. הנערות לומדות ומתרגלות כלים פרקטיים, מובילות פרוייקטים ביזמות אישית ונפגשות עם נשים מעוררות השראה לאורך השנה.
שוות אימפקט היא תוכנית בוגרות שמהווה המשך ישיר לתכנית המנהיגות של שוות, ומטרתה לטפח את כישורי המנהיגות והיזמות החברתית של הנערות, ולעודד אותן ליזום ולקדם פרוייקטים ונושאים המקדמים שויון הזדמנויות ומצמצמים פערי מגדר. ובעיקר לחוות בעצמן חווית מנהיגות והובלה כבר בגיל צעיר כצעד מרכזי לבניית בטחון עצמי לטווח ארוך ולחיזוק תחושת הערך העצמי.
התוכנית מיועדת לנערות בגילאי 12-14 ותתקיים ב-10 מוקדים ברחבי הארץ , אשר ישרתו נערות מאיזורים שונים ומרקעים שונים. המוקדים הם: קריית שמונה, מגדל העמק, יפיע, רמלה, ראשון לציון, רחובות, שדרות, רמת גן, בת ים וירושלים. כל קבוצה פועלת לאורך השנה ומתמקדת בקידום יוזמות חברתיות, פרויקטים אשר הנערות מתכננות ומובילות בעצמן ולצד זה הקבוצות נפגשות למפגשים ארציים רחבים אשר מעודדים בנייתה של רשת שוות ארצית לנערות.
במהלך התוכנית הנערות לומדות ליישם את הכלים שהם למדו בשנת הפעילות הראשונה שלהן בשוות, הן מתרגלות תהליכי חשיבה פרויקטאלית, תכנון קדימה, תכנון וניהול תקציב וגיוס שותפים. לאורך התכנית הן נפגשות עם נשים מעוררות השראה, עוברות איתן סדנאות מקצועיות בתחומי שיווק, הצגה עצמית, ניהול תקציב וכד' ומשתתפות באירוע השקת פרויקטים ארצי, בליווי מנטוריות מובילות מחברות עסקיות שמתנדבות בפרויקטים.
הנערות המשתתפות בתוכנית עוברות חווית מנהיגות משמעותית, בליווי מנטורית אישית, לצד ליווי קבוצתי במטרה לבנות דור חדש של נערות מודעות מגדר, אקטיביסטיות ומובילות שינוי.
בסיום התוכנית הפרויקטים יוצגו באירוע סיום ארצי, במסגרת מפגשי הקהילה הארציים המתוכננים. בסיום שנת האימפקט, הנערות המובילות יוזמנות להצטרף לתכנית שגרירות שוות כמובילות שינוי משמעותיות בקהילה ובחברה.
תוכנית האימפקט של שוות שואפת להקמת תשתיות לבניית קהילת נערות בוגרות אקטיביסטיות אשר מייצגות את קולן של הנערות והצעירות , משמשות דוגמה לחברותיהן לכיתה ובמעגלים נוספים ובעיקר - בעלות בטחון ביכולתן להגשים את שאיפותיהן ולממש כל חלום ויעד שיציבו לעצמן
מה אנחנו עושות כדי לשנות את העולם?
שוות פועלת כיום ב-25 רשויות מקומיות, ומפעילה 120 קבוצות מנהיגות ברחבי הארץ עם 1200 חניכות בתוכניות הדגל, 200 סטודנטיות מתנדבות, 1500 משתתפות בסדנאות שוות לאורך שנת הלימודים הנוכחית.
עיקר פעילותינו הוא יצירת אימפקט בנושא צמצום וקידום שוויון חברתי, מספר דוגמאות מהפעילות השנתית שלנו:
1. שבוע הנערה הישראלית – האירוע השנתי של העמותה הינו "שבוע הנערה הישראלית" המפגיש כ-100,000 נערות ונערים עם 2800 מפגשים של כיתות חט"ב ותיכון עם נשים מובילות ומעוררות השראה, ממגוון תחומי עיסוק ומקצועות. שבוע הנערה הישראלית בדצמבר 2022 הושק בטקס חגיגי במרכז פרס לשלום ובו הוענקו פרסי "אות שוות לנערות מובילות", וזכה לתהודה תקשורתית רחבה.
2. אות שוות לנערות מובילות - פרויקט ייחודי שהושק בדצמבר 2022 והזמין נערות מתחומים שונים להגיש מועמדות ולתת להן במה להישגים ולפועלן. באות שוות זכו 21 נערות ב-7 קטגוריות שונות ומגוונות, הנערות הזוכות מייצגות קשת רחבה של גיל, עשייה ורקע חברתי של נערות ישראל, ביניהן גם אופק ראשון שזכתה באות מיוחד על פועלה החברתי בתחום מניעת החרם בקרב ילדים. הנערות הזוכות הופיעו במדיה במסגרת פאנלים שונים, הפכו לנערות צעירות מעוררות השראה ומובילות שינוי בעצמן. הן הצטרפו לתכנית שגרירות שוות שאנו מפעילות ולוקחות חלק בהובלת שינוי חברתי וצמצום הפערים המגריים בחברה.
3. תכניות המנהיגות העירונית של שוות המתקיימות ברחבי הארץ לכלל המגזרים. התוכניות מתקיימות לאורך שנת הלימודים בבית הספר, מחודש אוקטובר ועד יוני, אחת לשבוע ומטרתם להעלות את תחושת הערך העצמי של התלמידות ואת הביטחון העצמי שלהן בשנות החטיבה, ולסייע להן לממש את הפוטנציאל שלהן. התוכנית כוללת פעילות קבוצתית המשולבת בחונכות אישית ועובדת בשיתוף פעולה מלא עם חברות המובילות את המשק הישראלי ורותמת נשים רבות להתנדב ולקחת וחלק בפעילות, מהלך המשפיע גם על הנשים המתנדבות והארגונים השותפים בהגברת המודעות, שיח בתוך ארגוניהן ושינוי הרגלים ותפיסות בתרבות האירגונית.
ב-2015 נקבעו 17 יעדים כאג'נדה עולמית לפיתוח בר קיימא עד שנת 2030 (SDGs) היעדים אומצו על ידי כל 193 המדינות החברות באו"ם (כולל ישראל) ועוצבו בשיתוף הסקטור הפרטי והחברה האזרחית. יעד השוויון המגדרי הינו היעד החמישי ביעדי האו"ם לפיתוח בר קיימא. מטרת היעד היא להנחיל שוויון בין המינים ולפעול למען העצמה נשית ולטובת שוויון מגדרי בנושאי בריאות, חינוך וביטחון. זהו צורך בסיסי בזכויות אדם לשם שמירה על עולם שוחר שלום ומקיים, ומכאן נובעת גם חשיבתו. היעד מכוון להעלאת חשיבותה של העצמה נשית ברחבי העולם ובתיקון עוולות העבר.
עמותת שוות מגדירה את הייעוד שלה בפעילות המעודדת נערות ומעצימה אותן כדי לממש את הפוטנציאל שלהן באמצעות חיזוק הביטחון ותחושת הערך העצמי, הגדלת המודעות לאפשרויות העומדות בפניהן ומתן כלים מעשיים אשר יקדמו אותן לעבר עתיד בעל עצמאות אישית וכלכלית.
התוכנית המושתתת על שייכות, תמיכה הדדית, קשרים משמעותיים, ופלטפורמה לקהילה צעירה חותרת בטווח הרחוק לחשוף א עשייתן של נערות צעירות, לחזק את תחושת הערך העצמי ולחבר נשים מובילות כתומכות בתהליך ומסייעות להן להתקדם ולהצליח. זאת, חלק מרשת בין גורית בה אנו מאמינות בעבודתנו.
בשנה הקרובה יפתחו כ-10 קבוצות באזורים צפון ,מרכז ודרום - קרית שמונה, יבנה וראשון, ירושלים, רמלה, מגדל העמק ויפיע ועוד. התכנית משרתת נערות יהודיות וערביות, ונערות מרקעים סוציו אקנומיים שונים.
צפי לשנה הקרובה - 100 משתתפות. לשנה הבאה אנו מצפות להכפיל את המספר המשתתפות.
מודל העבודה שלנו מתבסס על עבודה תלת מגזרית בשיתוף פעולה הדוק עם רשויות מקומיות, וחברות המובילות במשק הישראלי המהווים שותפות בתמיכה כספית ובהתנדבות, ומקדמות יחד אתנו הרצאות, סיורים ומפגשים לנערות ולסטודנטיות המתנדבות בעמותה.
שוות נולדה מתוך אמונה שכדי לצמצם את הפער הקיים היום בין נשים וגברים בעמדות בכירות בשוק העבודה, בפוליטיקה ובחברה, יש צורך בהתנסות מוקדמת בקרב ילדות ונערות בחוויות מנהיגות חיובית ובפעילויות מבססות ביטחון והערכה עצמית לטווח ארוך.
לקחנו על עצמנו לשפר את מעמדן של נערות בישראל. מה שמנחה אותנו הוא הרצון לחזק את כישורי המנהיגות ואת ההיבטים המגוונים של ההערכה שרוחשות נערות בגילאים אלה כלפי עצמן.
באמצעות צוות מסור וקבוצה ייחודית של סטודנטיות-מתנדבות, אנו מפעילות קבוצות מנהיגות המעניקות פעילות קבוצתית וכן ליווי אישי לכל משתתפת.
כמיזם חינוכי-חברתי, שוות רואה את תפקידה בפיתוח מענים פרקטיים עבור הנערות, כדי להקטין את עוצמת הירידה הדרמטית במדדי ההערכה העצמית ולאפשר להן חיבור טוב יותר עם מקורות העוצמה העומדים לרשותן.
הפעילות השנתית של עמותת שוות מתקיימת מצפון עד דרום, ומיועדת לכלל האוכלוסיות בארץ.
ד"ר רוני פוסטן קורן – מייסדת עמותת "שוות" ובוגרת בית הספר לרפואה באוניברסיטה העברית, נכנסה לרשימת הצעירים הבולטים והמבטיחים של מגזין FORBES לשנת 2022 "30 מתחת ל-30".
בנוסף, זכתה בפרס ע"ש רות רפפורט לעשייה נשית פורצת דרך במרץ 2023.
שגרירות שוות זכתב במקום השלישי בשנה שעברה בתחרות מיס פיקס :)
תמר, המשתתפת בתוכנית המנהיגות של שוות משתפת בחוויה שלה:
"אני חושבת שהפעילות של שוות חשובה להעצמה נשית ולחיזוק של
עצמך. השינויים שהיו אצלי הם שהתחלתי יותר לחשוב על מה שאני
רוצה להיות ואיך אני יכולה להשיג את המטרה שלי. למדתי שאם אני
רוצה משהו אז אני צריכה להאמין בעצמי ולהתמיד ואז אשיג אותו".
מחכות לכן ולכם בבית | Bring them home now
אם כבר נרשמת למיס פיקס בעבר
כבר רשומה? התחברי
מייד תועברי לעמוד המתאים
מצאנו את המייל שלך במערכת
אבל חסר לנו טלפון שלך לצורכי אימות. שלחנו לך מייל באמצעותו תוכלי לעדכן את הטלפון שלך ולהכנס למערכת
(שווה לחפש גם בספאם)