ההגשות וההצבעות לסבב 2023 הסתיימו
סטודיו להנבטת סטארט אפים מותאמי צרכים בתחום בריאות האישה: מאתגר לרעיון למיזם.
אתגר ה- 51% מבית impact.51 , הסטארטאפ סטודיו הראשון לבריאות האישה, מתמודד עם הפערים והצרכים ההולכים וגדלים בתחום בריאות האישה באמצעות מנוע בר-קיימא להנבטת רעיונות וחדשנות סביב אתגרים וצרכים בתחום. מאתגר לרעיון, למיזם. במסגרת המיזם יתקיימו ספרינטים רעיוניים סביב אתגרים אשר יוגדרו על ידי שותפי אתגר ממשיים: בתי חולים, קופות חולים, עמותות נשים, מרכזי מחקר ועוד. שותפי האתגר הללו ילוו את הצוותים לאורך התהליך כולו באמצעות מנטורינג ותמיכה ומתוך שותפות מלאה. שילובם כבר בשלב ההתחלתי משמעותי מאד להצלחת הפתרונות ופיתוחם. מאחורי המיזם עומדות 4 נשים יזמיות שבחרו להקדיש את זמנן ומרצן לקידום חדשנות בתחום בריאות האישה.
בריאות האישה אינה רק "רפואת ביקיני", היא כוללת מצבים ייחודיים לנשים, מחלות בהן נשים חולות בשכיחות גבוהה יותר או מחלות הבאות לידי ביטוי באופן שונה בנשים. הפערים לא פסחו גם על הפיתוחים הטכנולוגיים בתחומי בריאות האישה, אלא שכאן, ככל שקצב הפיתוח מואץ כך גם גדלים הפערים שכן הפיתוח נשען על נתונים מחקריים חלקיים או לא מדויקים בשל הצבת גוף הגבר כנקודת הייחוס המרכזית במחקר הרפואי לאורך שנים. את כל אלו באנו לשנות. פתרונות שמותאמים לצרכים והמאפיינים הייחודים לנשים.
למיזם יש אימפקט חברתי רב רבדים: ראשית הוא עוסק בהעלאת מודעות לבעיה באמצעות כנסים, הרצאות ומפגשים, שנועדו להעלות מודעות של אנשי מקצוע ויזמים לאי-הידע הקיים ולצורך שלהם להרכיב משקפיים מגדריים בבואם לתת שירותי בריאות או לפתח מוצרים חדשים. פעילויות אלה נעשות על ידי עמותת NOGAFEM זה כשנתיים והובילו ליצירת קהילה גדולה מאוד של א.נשי מקצועות הבריאות, חוקרים.ות ויזמים.יות.
הרובד השני הוא רובד יזמי, המתחיל בהגדרה של צורך ממשי ועוסק בחיפוש פתרונות לפערי אבחון וטיפול קיימים. מחלות רבות ( כגון: מחלת אנדומטריוזיס, פיברומיאלגיה, מחלות אוטואימוניות רבות) מאובחנות באיחור רב, באופן מצער גם לאחר האבחון הטיפול בהן מאוד מוגבל.
הספרינטים הרעיוניים שלנו נועדו להתמודד בדיוק עם מצבים בלתי מטופלים אלה. זאת ועוד, בכוונתנו לשלב בכל ספרינט רעיוני גם את הקולות הבלתי נשמעים של נשים בפריפריה ומשכבות חברתיות כלכליות שונות על מנת להתאים את הפתרונות לצרכים ולהגביר את המודעות לרב הגוניות הנדרשת בשירותים.
מערכת בריאות נגישה ושוויונית לנשים ממוצא אתני שונה וממעמד חברתי כלכלי מגוון, ומספקת שירות שהוא מותאם במדויק לצרכיהן.
מטרתנו להוביל טרנספורמציה רדיקלית בבריאות האישה ולהאיץ תהליכי שינוי מהירים תוך חיבור של כל רכיבי האקוסיסטם: משקיעים, קרנות, ספקי שירותי הבריאות (קופות החולים, הרופאים, בתי החולים), בתי הספר לרפואה והנשים עצמן.
דוח של מקינזי לשנת 2020 שהתפרסם לאחרונה מצביע על כך שרק 2% מההשקעות בתחומי המד-טק היו מיועדים למצבי בריאות וחולי ייחודיים לנשים שאינם מחלות ממאירות. מטרת הסטודיו הינה ליצור צינור של מיזמים ורעיונות המושכים השקעות בתחום בריאות האישה.
יעדים מספריים לשנה הראשונה: 2 ספרינטים רעיוניים בהם תתמודדנה כ- 10 קבוצות עם כ- 5-6 אתגרים שיוגדרו על ידי שותפי האתגר. בכל תהליך כזה בין רעיון אחד לשניים יעברו לתהליך עיבוד והבשלה ב- Startup studio עד להשקעה הראשונית.
לאורך 5 שנים ראשונות הבשלה של 14 סטארטאפים חדשים בתחום בריאות האישה סביב אתגרים אמיתיים שלא קיבלו מענה.
תחום בריאות האישה לוקה בהשקעות חסר הנובעות משני גורמים עיקריים: העדר תמיכה ממשלתית ממוסדת לפיתוח חדשנות רפואית מותאמת מין ומגדר והשענות מרכזית על "כוחות השוק" אשר הם מצידם מוטים מגדרית. המיזם מיועד לייצר מספר רב של מיזמי בריאות חדשניים בכל שנה לתמוך בהם על מנת להעלות את סיכויי הצלחתם. באמצעות חבירה לגופים מממנים נעודד השקעות בהם. המודל העסקי מקצה אחוז מסוים בכל שנה להמשך התהליך כדי ליצור המשכיות וקיימות.
המיזם עוסק בקידום בריאות מותאמת לנשים, קידום נשים יזמיות, קידום השקעות בתחומי בריאות נשים שלא קבלו מענה ויצירת אקו-סיסטם של חדשנות בתחום בריאות האישה. אנו שואפות למממן יזמות של נשים בנושאי בריאות האישה כדי להתמודד עם הקושי של נשים יזמיות בכלל ובפרט בתחום בריאות האישה בגיוס השקעות. בנוסף, אנו מתעתדות להחזיר חלק מהרווחים לטובת מנגנון תמיכה המשכי ביזמות נשים בתחום ולהפעלה מתמשכת של ה- Startup Studio.
מטרת המיזם לענות על צרכי בריאות נשים תוך דיוק הצטלבויות והצטלבויות מרובות. כמו כן מטרת המיזם לסייע בפיתוח טכנולוגיות על סמך ערכן החברתי ולא רק על סמך ערכן הכלכלי, המודל העסקי הייחודי תומך בכך.
בנוסף לאתגרי בריאות האישה השלכות רוחב משמעותיות כמו השלכות כלכליות ותעסוקתיות, השלכות על תוחלת החיים, על הרווחה האישית והפריון. פיתוח אוריינות תשפיע הן על פרמטרים כלכליים ובהכרח גם על צמצום פערי בריאות בפריפריה החברתית והגיאוגרפית.
.
team for change - אתגר 51% מבית impact.51 נוסד ע"י 4 נשים יזמיות ד"ר מיכל סלע, מיכל שלם, עו"ד מיכל לבנטל אנדרסון, ד"ר רונאל קלינגמן.
מחכות לכן ולכם בבית | Bring them home now
אם כבר נרשמת למיס פיקס בעבר
כבר רשומה? התחברי
מייד תועברי לעמוד המתאים
מצאנו את המייל שלך במערכת
אבל חסר לנו טלפון שלך לצורכי אימות. שלחנו לך מייל באמצעותו תוכלי לעדכן את הטלפון שלך ולהכנס למערכת
(שווה לחפש גם בספאם)