ההגשות וההצבעות לסבב 2023 הסתיימו
מיזם אשר גורם לשיתוף פעולה בין נשים ממגזרים שונים תוך שימוש בצילום כאמצעי ליצירת שיח מקרב בין מגזרים שונים.
המיזם "מצלמות לשלום" עושה שימוש בצילום כאמצעי להבנה מעמיקה יותר של 'האחר'. אנו מאמינים שרכישה והתנסות בשפה הצילומית תעצים ותחזק את הנשים המשתתפות על ידי מתן כלים מעשיים להשמיע את קולן ולספר את סיפוריהן ישירות באמצעות מדיום הצילום. במסגרת הפרויקט יבחרו 12 משתתפות (6 יהודיות ו-6 ערביות) בעלות נטייה לצילום, נוכחות פעילה ברשתות חברתיות (בפייסבוק ו/או אינסטגרם) ורמה גבוהה של מעורבות חברתית בקהילות שלהם. התכנית תיצור עבור נשים אלו מרחב בטוח לחקור את עולמן ואת עולמן של הנשים השכנות בישראל. המסע המרתק הזה יכלול 3 מפגשים:
מפגש 1 - סדנת פיתוח מנהיגות ומפגש היכרות. במהלך אירוע זה בן יום שלם (8 שעות), המשתתפים יכירו זה את זה וילמדו על המטרות והציפיות של התוכנית. לאחר משחק כדורשת ידידותי, תתקיים סדנה בת שעתיים בהנחיית מנחה מקצועית במטרה ליצור לכידות קבוצתית ולחזק את הקשרים בין הנשים. נאכל יחד ארוחת צהריים ולבסוף יקבלו הרצאה ופעילות של נציגת משרד החוץ שכותרתה "נשים כשגרירות לשלום באמצעות מדיה חברתית".
מפגש 2- סדנת שגרירים של יום שלם זה (כ8 שעות בהתאם לתנועה), המשתתפים ייסעו לתל אביב (הסעה מאורגנת) לסדנת צילום מקצועית. הם יערכו משחק כדורשת ידידותי ויחלקו ארוחה משותפת (עם שגרירת קנדה). לאחר הפעילות, הנשים יחזרו לקהילות שלהן, תוך שימוש בכישורים החדשים, הן יצלמו נושאים לפי בחירתן. המשתתפים יוכלו להעלות את התמונות ל-Google Drive וילוו על ידי צוות הליגה לאורך כל התהליך של שבועיים לייעוץ בנושאים טכניים.
מפגש 3 - סדנה ותערוכה לפיתוח מנהיגות. במהלך אירוע זה בן חצי יום (4 שעות), המשתתפים יתכנסו לסדנה אחרונה בהנחיית המנחה המקצועי שלנו לפיתוח מנהיגות. הם יציגו את עבודת הצילום שלהם וישוחחו על התמונות שנבחרו, המסע והחוויה שלהם (יתקיים גם משחק כדורשת פרידה ידידותי).
כל המפגשים יפורסמו ברשתות החברתיות עם פרסום אחד לפחות בכלי תקשורת מקומיים אחרים. צילומי הגמר של הנשים יפורסמו ויפורסמו גם ברשתות החברתיות, ויפיצו מסר של שלווה פנימית וחיצונית ואת היופי שבשונות בינינו כנשים החיות בארץ משותפת אחת.
בסיום יחולקו תעודות על השתתפות בתוכנית מטעם הליגה לידידות ושגרירות קנדה.
המיזם "מצלמות לשלום" הינו מיזם בעל השפעה אדירה על הפרט ועל החברה.
ההשפעה על הנישים שמשתתפות בפרויקט הינה השפעה ישירה על כישוריהם, על הביטחון העצמי שלהם ולמעשה הפרויקט מצייד אותן בארגז כלים מעשי אשר עתיד להשפיע באופן חיובי על השתלבותן בחברה.
ההשפעה על הסביבה נובעת מפרסום המיזם ותוצריו במגוון רחב של מדיומים הן ברמה הארצית והמקומית ואף עם פוטנציאל לפרסום התוצרים ברמה הבינלאומית במדינות האזור כגון טורקיה, איחוד אמירויות והרשות הפלסטינית.
החזון של "הליגה לידידות בתרבות ובספורט"(ע"ר) מפעילת הפרויקט "מצלמות לשלום" הינו להוות פלטפורמה להעצמה ויצירת דיאלוג לחברה טובה וסובלנית יותר. החזון שלנו הכולל קיום מפגשים, אירועים ופסטיבלים לחיבור בין קהילות שונות באמצעות תרבות וספורט מובא לידיד ביטוי בפרויקט המוצע על ידינו.
הרחבת המיזם עבור 18 משתתפות
הפרויקט נתמך על ידי השגרירות הקנדית בישראל וכן על ידי הליגה לידידות והוא כבר מוכח כבעל היתכנות כלכלית ויישומית. במסגרת הזו אנו רוצים להרחיב את הפעילות של הפרויקט.
הפרויקט בהחלט פועל לקידום נשים שכן הוא מספק לנשים פלטפורמה ללימוד כלים דיגיטליים ושיווקיים וכמו כן מעשיר אותן ביסודות הצילום.
מרבית פעילותה של הליגה לידידות בכלל ושל הפרויקט "מצלמות לשלום" הינו בגליל באזורים המהווים פריפריה גאוגרפית.
המיזם זוכה להכרה הן משגרירות קנדה בישראל והן ממשרד החוץ הישראלי.
"הליגה לידידות בתרבות ובספורט"(ע"ר) מקדמת את השיח בחברה ישראלית.
מחכות לכן ולכם בבית | Bring them home now
אם כבר נרשמת למיס פיקס בעבר
כבר רשומה? התחברי
מייד תועברי לעמוד המתאים
מצאנו את המייל שלך במערכת
אבל חסר לנו טלפון שלך לצורכי אימות. שלחנו לך מייל באמצעותו תוכלי לעדכן את הטלפון שלך ולהכנס למערכת
(שווה לחפש גם בספאם)