ההגשות וההצבעות לסבב 2023 הסתיימו
מערכת שתאפשר להזין פרטים של פוגעים מינית, להצליב בין הפרטים שהוזנו ולאתר פוגעים חוזרים וסדרתיים
פגיעות מיניות מתבצעות לעיתים קרובות על ידי פוגעים ופוגעות חוזרים, שפועלים בחסות השתיקה והקושי של נפגעות ונפגעים לחשוף את הפגיעה המינית.
המאגר החדש יאפשר לנפגעות ולנפגעים לדווח על פגיעה מינית ללא תלות בהגשת תלונה לרשויות. המערכת תדע להצליב את הפרטים השונים, ולהתריע בפני נפגעות ונפגעים כאשר מתגלה פוגע.ת חוזר.ת. בכך, ייווצר ערוץ פעולה חדשני להתמודדות עם פגיעה מינית, שיענה על צרכי הנפגעות והנפגעים ויאפשר לנקוט בהליכים משפטיים או אחרים, ככל שהנפגעות והנפגעים ייבחרו בכך.
המאגר ייבנה בהתאם לדרישות משפטיות מחמירות, תוך הקפדה על רמת אבטחת מידע גבוהה.
המיזם נסמך על הרעיון של המאגר שהופעל בעבר על ידי עמותת "אחת מתוך אחת", אשר הביא לחשיפת מספר פוגעים סדרתיים, ובהם עבריין המין הסדרתי אלון קסטיאל.
למאגר מספר מעגלי השפעה, פרטניים וחברתיים גם יחד.
1. את לא לבד - הידיעה על קיומן של נשים נוספות שבהן פגע אותו אדם תאפשר ותחזק את מי שרוצה בכך להגיש תלונה. הניסיון מראה שנפגעות רבות בוחרות להגיש תלונה כאשר מתברר להן שהאדם שפגע בהן הוא פוגע סדרתי – אם מתוך תחושה של חיזוק ראייתי, ואם מתוך רצון למנוע ממנו לשוב ולפגוע.
2. תיקוף והכרה - פגיעה מינית כרוכה לעיתים קרובות בתחושות של בושה והאשמה עצמית. הכרה ותיקוף של הפגיעה והשלכותיה עוזרים להפחית תחושות אלה. באמצעות המאגר, יוכלו הנפגעות והנפגעים להשמיע קול, לקבל מידע על אם יש נפגעות ונפגעים על ידי אותו פוגע, ולדעת שהן והם חלק מקהילה ומתופעה חברתית רחבה.
3. בחירה ושליטה - פגיעה מינית גוזלת מהנפגעות ומהנפגעים את תחושת השליטה והאוטונומיה, והאפשרות לבחור מה לעשות עם המידע וכיצד לפעול מסייעת להחזרת תחושת השליטה והבחירה, החיונית כל כך לשיקום.
4. הרתעה – עצם פעילותו של המאגר צפויה לשמש כגורם מרתיע בפני פוגעים פוטנציאליים, אשר נהנים כיום מביטחון יחסי בחסות אחוזי הגשת התלונה המזעריים על עבירות מין והאחוזים הגבוהים של סגירת התיקים.
5. מנגנון דיווח אלטרנטיבי – מניסיון של עשרות שנים במרכזי הסיוע עולה כי נפגעות מעוניינות פעמים רבות לייצר מעין דיווח לא מחייב – להפקיד את המקרה שלהן במקום בטוח כדי לדעת שעשו משהו, בין אם כשלב מקדים להגשת תלונה, בטרם בשלו לכך, ובין אם שבירת הסוד כתכלית כשלעצמה.
במצב שבו פחות מ-10% מהנפגעות שפונות למרכזי הסיוע מדי שנה בוחרות להגיש תלונה לרשויות, המאגר יהווה אפיק פעולה משמעותי ואפקטיבי עבור נפגעות ונפגעים באשר הם. בכך, הוא ירחיב את האפשרויות שעומדות בפניהם, ויסייע להתמודד עם תופעת האלימות המינית בכללותה.
המאגר יהווה מענה לצרכים נפשיים ורגשיים של נפגעות ונפגעים, תוך עידוד וסיוע בחשיפת הפוגעים ובהגשת תלונה, בכפוף לרצונן הנפגעות/ים. המאגר יבטא את ערכי מרכזי הסיוע, בהם החזרת שליטה לנפגעות כחלק מתהליך השיקום שלהן, הכרה ותיקוף הפגיעה ותפיסה של תופעת הפגיעה המינית כסוגיה חברתית וציבורית, ולא רק אישית. הוא יהווה מרחב מוגן ובטוח עבור נפגעות ונפגעים.
הצלחת המאגר תימדד בחשיפת פוגעים סדרתיים, באמון שייתנו בו נפגעות ונפגעים שישימו בו מבטחם/ן ובאימפקט האישי והציבורי שלשמו הוא נועד.
במרכזי הסיוע מתקבלות מדי שנה למעלה מ-50,000 פניות (מתוכן כ-13 אלף פניות חדשות). לו רק חלקן יגיעו גם לכדי דיווח במאגר, יצטברו בו באותו פרק זמן אלפי דיווחים.
המיזם גייס סכום תמיכה ראשוני, אך יש צורך בתרומה משלימה שתאפשר את העלאתו לאוויר ואת תפעולו בשנים הראשונות.
פגיעה מינית היא תופעה בעלת היבט מגדרי מובהק, ונשים מהוות קרוב ל-90% מבין הפונות והפונים למרכזי הסיוע. לכן, כל כלי שיעזור הן בצמצום התופעה ובן בהתמודדות איתה יסייע לקידום נשים בחברה הישראלית.
פגיעה מינית היא תופעה חוצת מגזרים ומעמדות חברתיים. המאגר ישמש נשים (וגברים) מכלל שכבות החברה בישראל, ובפרט נשים ללא נגישות למעגלי השפעה מרכזיים או משאבים כלכליים שמסייעים בהשגת צדק (כגון ייעוץ משפטי בתשלום). עבור אוכלוסיות מן הפריפריה החברתית והגיאוגרפית, היכולת להזין שם של פוגע במאגר מבלי כל צורך בגורמים מתווכים ומבלי לפנות לרשויות ו/או לכלי התקשורת, תהווה נגישות מיידית למענה חשוב ותאפשר את תחילת תהליך החזרת השליטה שנלקחה מהן בעת הפגיעה.
מחכות לכן ולכם בבית | Bring them home now
אם כבר נרשמת למיס פיקס בעבר
כבר רשומה? התחברי
מייד תועברי לעמוד המתאים
מצאנו את המייל שלך במערכת
אבל חסר לנו טלפון שלך לצורכי אימות. שלחנו לך מייל באמצעותו תוכלי לעדכן את הטלפון שלך ולהכנס למערכת
(שווה לחפש גם בספאם)