ההגשות וההצבעות לסבב 2023 הסתיימו
״המכללה״ פועלת לשיקומן התעסוקתי של נשים המבקשות לצאת ממצבי זנות ואלימות, באמצעות מגוון רחב של הכשרות מקצועיות וליווי תעסוקתי.
״המכללה״ נוסדה בשנת 2016 ע״י איריס שטרן לוי וטל חמווי והינה עמותה הפועלת לשיקומן התעסוקתי של נשים שורדות זנות ואלימות באמצעות הכשרות מקצועיות במגוון תחומים ושירותי השמה. ״המכללה״ הוקמה לאחר תחקיר שטח מעמיק בזירה האקטיביסטית, עם ארגוני ממשלה וארגוני שטח עצמאיים שהעלה כי תעסוקה הנה מפתח משמעותי בדרך להחלמה ולצמיחה וכי אין מספיק מענים ייחודיים לצורך זה. ״המכללה״ פעילה 5 ימים בשבוע משעות הבוקר ועד הערב ומציעה מגוון רחב של קורסים, כולל עברית, אנגלית, וערבית, יישומי מחשב, ניהול משרד, דיבור מול קהל, חקלאות אורבנית ושיזור פרחים, שיווק דיגיטלי, הוראת פילאטיס ועוד. ״המכללה״ זכתה במכרז של משרד הרווחה בשנת 2020 לספק יחיד להכשרות מקצועיות לאוכלוסייה זאת ומעניקה מודל חדשני והוליסטי לשיקום נשים שורדות זנות ואלימות.
דרך הפרויקט המתואר, ״המכללה״ פועלת לשיקומן התעסוקתי של נשים המבקשות לצאת ממצבי זנות ואלימות באמצעות מגוון רחב של הכשרות מקצועיות וליווי תעסוקתי. ההצלחות שלנו אדירות – מעל 80% מהסטודנטיות מסיימות את לימודיהן בהצלחה, ומעל 70% משתלבות בעבודה או משמרות עבודה. מטרת הפרויקט הינו מניעת אלימות מגדרית והעצמת נשים בצעד חיובי לקראת הפיכת החברה הישראלית לחברה שוויונית יותר המגינה על אזרחיה ומעניקה הזדמנות שווה לכולם.ן.
לפי מחקרים רשמיים, 76% מהנשים הנמצאות בזנות היו רוצות לצאת ממנה, אך לא עושות כן. תהליך היציאה מהזנות הינו תהליך ארוך, קשה ומלא במהמורות. הן יוצאות אל העולם עם ״חור שחור״ בקורות החיים, לרוב עם חובות כבדים כשהן חסרות עורף חברתי ומשפחתי תומך, מיומנויות חברתיות, קשרים, כישורים או ניסיון תעסוקתי. עליהן להילחם בסטיגמה חברתית שלילית, ובחוסר אמונה כללי כלפי עצמן וכלפי העולם ולרוב לא מאמינות שזה בכלל אפשרי. לפי מחקר הערכה של התכנית הבין משרדית לטיפול בנשים ובצעירות במעגל הזנות, (שנת 2014) מעידים כי כשליש מהנשים בזנות נמצאות בתהליך שיקומי כשהן חסרות מקצוע מפרנס. מטרת העל של התוכנית היא שיקום תעסוקתי לנשים שורדות זנות ואלימות ושילובן של תלמידות ״המכללה״ במקומות עבודה מיטיבים.
החזון והחלום של ״המכללהּ״ הוא שכל אישה תעסוק במקצוע המשקף את שאיפותיה, חלומותיה ורצונותיה, שתתפרנס באופן ראוי וללא תלות. מבחינתנו הצלחה היא כל התקדמות של כל אחת מהנקודה בה היא הגיעה לעבר הנקודה הבאה ובעיקר כשהסטודנטיות מתחילות להבין את כוחן וחוכמתן.
בשנת 2022, אנו מתכננות להגיע ל215 תלמידות. מדדי הצלחה כוללים:
>> מערך קבוע ורציף של הכשרות (קיום 60 הכשרות בשנת 2022)
>> יכולת של 70% מהתלמידות לסיים לפחות 2 הכשרות
>> דיווח של 75% מהבוגרות על העלאת הביטחון והגברת תחושת העצמאות
>> דיווח של 75% מהבוגרות על ירידה בתחושת הבדידות.
>> מעורבות של 100% מהתלמידות המעומדות לעבודה במחלקת השמה
>> 70% מסך התלמידות המעומדות לעבודה מתחילות לעבוד/משמרות עבודה
״המכללה״ זכתה במכרז של משרד הרווחה בשנת 2020 לספק יחיד להכשרות מקצועיות לאוכלוסייה זאת, ומקבלת מימון ממשלתי עבור פעילות העמותה. מעבר לזה, ״המכללה״ זוכה לתמיכה מקרנות שונות, חברות בארץ ובחו״ל ותורמים פרטיים.
: ״המכללהּ״ צמחה מראייה פמיניסטית הגורסת כי הזנות היא אחד הביטויים הקיצוניים של אי השוויון בין נשים לגברים ומתוך רצון לתת מענה והזדמנות לנשים המבקשות לצאת מהזנות ולהשתלב בחברה. ״המכללה״ פתוחה לכל אישה שורדת זנות ואלימות המופנית אל ״המכללה״ מגורמי טיפול, משללי רקע - יהודיות, ערביות, טרנג׳נדריות, ועוד, בטווח גילאים של 17-60 שנה . דלתנו פתוחה ללא תנאים בפני כל אישה המעוניינת ללמוד ומצויה בהליך טיפולי וסגנון ותנאי הלימוד מותאמים ומובילים להצלחה ומושתתים על יצירת בחירה, גובה עיניים לצד הדדיות והגברת הערך העצמי של התלמידות על ידי השמעת קולן.
הנתונים הרשמיים מראים כי בישראל כ 14,000 נשים, טרנסיות/ים, גברים קטינות/ים בזנות. ארגוני השטח טוענים למספר גבוה יותר של 15,000. הפער נובע מחוסר האמון שקיים בקרב אוכלוסייה זו בגורמים רשמיים ובקושי להגיע ולאסוף נתונים בתחום. חלק נכבד מהזנות מתקיים במרשתת בזירות שמקשות על ההבנה לגבי כמות המעורבות/ים בזנות. מרבית הנשים הנמצאות בזנות או מבקשות לצאת ממנה מצויות בקשיים כלכליים, חסרות דיור, מכורות לחומרים ממכרים עם הערכה עצמית נמוכה, חסרות מקצוע, חסרות מיומנויות חברתיות ותעסוקתיות בסיסיות, מודרות חברתית וסובלות מסטיגמה חברתית שלילית. לפיכך, כשהן מסיימות תהליך שיקומי ללא הכשרה מקצועית, הן משתלבות בעבודות דחק שאינן מאפשרות הכנסה מפרנסת ומכאן החזרה לזנות קצרה. ״המכללהּ״ נותנת מענה לצורך המרכזי: הקניית מקצוע מפרנס.
״המכללה״ זכתה לפרסים רבים, כולל:
פרס קרן רעיה
פרס רות רפפורט לעשייה נשית פורצת דרך ומחוללת שינוי בחברה הישראלית - פרס מפעל חיים, איריס שטרן לוי
פרס הכוורת ליוזמות וחדשנות חברתית של ישראל
פרס זוסמן ג'וינט על פועלה ועל הישגיה בסיוע ליציאה ממעגל הזנות ומתן הזדמנויות להשתלבות בשוק העבודה – איריס שטרן לוי
פרס יפה לונדון יערי על פעילות פורצת דרך – איריס שטרן לוי וטל חמווי
קרן פרס יושב ראש הכנסת לאיכות חיים – איריס שטרן לוי וטל חמווי
Her Academy is a revolutionary non-profit organization, working holistically to support women escaping prostitution and violence in Israel through the provision of vocational courses and job placement services. Our success rate is remarkable: 90% of students graduate and over 75% find stable employment. Her Academy’s vision is to prevent gender-based violence and to empower marginalized women in an affirmative step towards transforming Israel into a more equitable society that protects its citizens equally and presents equal opportunity to all.
מחכות לכן ולכם בבית | Bring them home now
אם כבר נרשמת למיס פיקס בעבר
כבר רשומה? התחברי
מייד תועברי לעמוד המתאים
מצאנו את המייל שלך במערכת
אבל חסר לנו טלפון שלך לצורכי אימות. שלחנו לך מייל באמצעותו תוכלי לעדכן את הטלפון שלך ולהכנס למערכת
(שווה לחפש גם בספאם)