ההגשות וההצבעות לסבב 2023 הסתיימו
מטרת המיזם היא לסייע לסטודנטים עם מוגבלויות ללמוד בדרכם
אנו בלעוף על התואר מסייעים לסטודנטים להתמודד עם האתגרים שנובעים ממוגבלותם ומונעים מהם להגיע לשיוויון הזדמנויות מלא במהלך התואר האקדמי. אותם אתגרים שקשורים לחיים הסטודנטיאלים ולהתמודדות הנוספת עם מוגבלות שעשויה לפגום במימוש הפוטנציאל. כיצד אנו עושים זאת?
אירועים חודשיים- הרצאות לא מחייבות בזום בנושאים שונים כולל תעסוקה, זוגיות, תיירות נגישה, ניהול זמן, סטורי טלינג, מיצוי זכויות, ועוד. ההרצאות הללו הן השער לקהילה עבור סטודנטים רבים שמעוניינים להצטרף אך לא יכולים להתחייב לקורס שלם.
קורסים- אנו בלעוף על התואר מעבירים קורסים שמקנים לסטודנטים כלים להתמודד בצורה מיטיבה עם התואר. חלק מהכלים הם: ניהול כלכלי, קבלת החלטות, סינגור עצמי, אקטיביזם, התמודדות אפקטיבית עם כישלון, אסטרטגיות למידה, משא ומתן, ועוד רבים וטובים. הסטודנטים משלמים על השתתפותם בקורס בשביל ליצור מחוייבות ולממן את ההנגשות הנדרשות.
בשנה הקרובה אנו מתכוונים להתרחב לכיוונים חדשים: קבוצת עזרה עצמית לסטודנטים עם מוגבלויות, תוכנית מנטורינג בה סטודנטים עם מוגבלויות משנים מתקדמות של תואר ראשון או סטודנטים לתואר שני יחנכו סטודנטים עם מוגבלויות בשנים הראשונות לתואר הראשון, וקורס עבור סטודנטים עם מוגבלויות מהמגזר הערבי.
רוב צוות המיזם נשי, רוב מקבלות השירות הן נשים, ורוב הפורום המייעץ מורכב מנשים. כמו כן, ניתן דגש על קידום צעירות עם מוגבלות בכל דרג במיזם מתוך הבנה שנשים עם מוגבלות חוות הדרה כפולה.
כל אדם חמישי בישראל מתמודד עם מוגבלות. לעיתים היא מולדת ולעיתים היא נרכשת במהלך החיים. רק 21% מהאנשים עם מוגבלויות ירכשו השכלה אקדמית. האימפקט שלנו מסתרע על מספר תחומים:
1. השכלה גבוהה היא סמל למוביליות חברתית. משרות רבות במשק, בייחוד משרות בכירות, דורשות תואר ראשון לפחות. מבחינה מספרית, 50% מהאנשים עם מוגבלויות מועסקים. ככל שהמוגבלות חמורה יותר, הסיכוי לעבודה נחשקת עם אופק קידום פוחת. 70% מהאקדמאים עם מוגבלות מועסקים, ללא תלות במוגבלות. האחוזים עולים עבור מסיימי תואר שני ומעלה.
2. סטודנטים דומיננטים בקורס מקבלים הזדמנות להשתלב בהתנדבות בצוות המיזם וכך מקבלים תפקידים שמכינים אותם לעולם התעסוקה. 6 סטודנטיות עם מוגבלויות מתנדבות באופן שוטף במיזם. 10 אחרות התנדבו או מתנדבות לאורך המיזם מידי פעם כמרצות, יועצות, ומבקרות.
3. מספר מועמדים עם מוגבלות אמרו שלא היו מתחילים ללמוד לתואר אקדמי ללא סדנת ההכנה לתואר של לעוף על התואר.
4. נראות- רוב המרצים במיזם הם אנשים עם מוגבלויות שונות שמהווים עבור הסטודנטים מודלים אפשריים לחיקוי. יש רוב סטודנטיות, ועל כן יש גם רוב מרצות. חלק כניכ מהן נשים שבדרך כלל לא מרצות. לא פעם אנו מקבלות מכתבי תודה מנשים שנתנו להן להרצות בפעם הראשונה.
5. מדד כמותי: מאה חמישים סטודנטים בקירוב באו במגע איתנו בשנה הראשונה. כלומר, נרשמו לפעילויות, השתתפו בהן, סיימו קורסים, או התייעצו איתנו. המספר גדל מאד בערך במאה סטודנטים נוספים. כחמישים ארגונים כולל אוניברסיטאות, ארגונים של אנשים עם מוגבלוית, וארגונים שקשורים לצעירים, שיתפו פעולה עם המיזם בעבר או משתפים איתו פעולה כיום.
לפתוח לאנשים כמה שיותר דלתות וללמד אותם להיות שלמים גם אם מה שלא מושלם.
אני סתיו ניסר. בוגרת תואר ראשון בפסיכולוגיה ואנגלית ותואר שני בחקר סכסוכים, שניהם מהאוניברסיטה העברית. מכירה את תחום הנגישות כאקטיביסטית, כאשת מקצוע, וכעיוורת בעצמי. אוהבת ללמוד, אוהבת אנשים, ורוצה שמי שיכול יממש את מלוא הפוטנציאל שלו.
הקמתי את "לעוף על התואר" במהלך הקורונה, לאחר שעבדתי במספר עבודות נחשבות מאד בתחום. צברתי ניסיון רב בהובלת מתנדבים ופעילים, והיכרות עם קהילת הסטודנטים עם מוגבלויות.
בתקופה הסטודנטיאלית שלי באוניברסיטה העברית, חשתי שאין גורם שבאמת מתכלל את הכל. גורם שיודע לספר לי גם על התמודדות עם המוגבלות וגם איך לחפש מקומות בילוי קרובים או רשתות חברתיות קרובות. את כל המידע קיבלתי בעצמי. היום אני זו שנותנת מידע כשאני יוכולה. אך חשוב מכך, אני עוזרת סטודנטים שלי ללמוד איך ללקט את המידע שהם צריכים בהרבה פחות מאמץ.
אופן הניהול שלי נשי בכל כנה מידה. בנוסף, אני אחת הנשים היחידות בארץ שיש להן מוגבלות ומחזיקות במיזם רב נכותי.
הצלחה בעיני היא שאנשים יבחרו. הם יבחרו אם ללמוד ואיך, לפי הקריטריונים שלהם שלא בהכרח קשורים למוגבלות.
להשפיע על 5 עד 10% מקהילת הסטודנטים עם מוגבלויות. מספר הסטודנטים עם מוגבלויות אינו ידוע בוודאות. ההשערות אומרות שהוא עומד על 5% מכלל הסטודנטים. מחקרים מראי שרבע מהסטודנטים עם מוגבלויות, במיוחד מוגבלויות שקופות, לא יפנו לבקש התאמות.
להקים 4 הכשרות בנושאים מגוונים בכל סימסטר בשנה הקרובה עבור סטודנטים עם מוגבלויות שונות. בכל הכשרה ישתתפו עד עשרה סטודנטים. השאיפה שלי היא שלפחות אחת ההכשרות בכל סמסטר תעבור להיות פרונטלית.
להקים 5 קבוצות עזרה עצמית בשנה הקרובה. בקבוצות ישתתפו עד 10 אנשים.
להריץ 3 מחזורים של תוכנית המנטורינג, אחד בסמסטר. בראשון ישתתפו 4 חניכים ו4 מנטורים, בשני המספר יכפיל את עצמו ל8 חניכים ו8 מנטורים, ובשלישי יגיע המספר ל16 חניכים ו16 מנטורים.
להגיע ל30 משתתפים בכל אירוע חודשי בשנה הקרובה.
להקים קהילת בוגרים מתפקדת שמתפעלת את עצמה ולערוך עבורם אירועים ופעילויות אקסקלוסיבים.
להגדיל את מעגל הקוראים שלנו ל500 קוראים קרבוים ו2000 לייקים בעמוד הפייסבוק. ידוע כי 70% מהמשתתפים בקהילה יבואו כצופים, 20% ישתתפו באמת בפעילויות, ו10% יתנדבו.
להעלות את מספר הסטודנטיםעם מוגבלויות שרוכשים השכלה מ21% ל30% תוך 10 שנים.
לקדם לצוות המיזם עוד לפחות 10 סטודנטים עם מוגבלות בשנתיים הקרובות ולתת להם תפקידי מפתח קבועים כגון ריכוז הכשרות, הנחיית קבוצתו עמיתים, גיוס חברים חדשים, הקמת קבוצת פייסבוק, ודברים נוספים שיעלו.
אני רוצה להכניס סדנאות של "לעוף על התואר" למרכזי צעירים ברחבי הארץ, מוסדות להשכלה גבוהה, ארגונים גדולים, ועוד. אני מאמינה שניתן למצוא חסויות עבור חלק מהפעילויות. בנוסף, אנו עומלות על השגת תרומות מקרנות ועוד גופים פילנטרופים. חוץ מזה, הסטודנטים משלמים על השתתפותם בסדנאות.
כן, 95% מתפקידי המפתח במיזם מאויישים על ידי נשים עם מוגבלות.
מדובר בנשים עם מוגבלות שבהחלט נחשבות לפריפריה חברתית.
מחכות לכן ולכם בבית | Bring them home now
אם כבר נרשמת למיס פיקס בעבר
כבר רשומה? התחברי
מייד תועברי לעמוד המתאים
מצאנו את המייל שלך במערכת
אבל חסר לנו טלפון שלך לצורכי אימות. שלחנו לך מייל באמצעותו תוכלי לעדכן את הטלפון שלך ולהכנס למערכת
(שווה לחפש גם בספאם)