מיס פיקס

פועלת למען הקהילה

יפעת

בחר

ההגשות וההצבעות לסבב 2023 הסתיימו

שיתוף הפרופיל:

2023

פריצת דרך – השער שלך לעולם התעסוקה, עמותת "השתחוויה" - תיאטרון, קהילה, חברה

תחום: ESG ואימפקט, אומנות, גיוון, חיזוק הפריפריה, חינוך, מאבק באלימות, מוביליות חברתית, צדק חברתי, צמצום פערים חברתיים, קידום דור העתיד, שוויון מגדרי, שלום וקירוב עמים, תעסוקה
כותרת הפעילות :

חדשנות בתעסוקה – תוכנית הכשרה מקצועית לשילוב צעירות וצעירים (17-24) מהחברה הערבית בשוק התעסוקה, בחינוך הבלתי פורמלי בישראל.

התכנית מיועדת לתת מענה לצעירות וצעירים בחברה הערבית והבדואית, אשר נדחקים בשלב זה של חייהם לשולי החברה בשל היעדר שנת מעבר ופערים כלכליים וחברתיים. צעירות וצעירים מהחברה הערבית /בדואית, בגילאי 17-24 עד 12 שנות לימוד מהאזורים: נגב (באר שבע ורהט והסביבה), ואדי ערה והסביבה, והמשולש. צעירים שאינם עובדים ו/או במצב של תת תעסוקה (עובדים בשכר נמוך או במשרה זמנית).

הכשרת מנחי קבוצות בקהילה המקנה אפשרות להשתלב בתעסוקה בחינוך הבלתי פורמלי להעצמה אישית, חיזוק המסוגלות התעסוקתית, ושילובם של הצעירות בעבודה איכותית -תוך השפעה חיובית על דור העתיד.

4 קורסים בשנתיים. בכל מחזור 40 משתתפים. 160 בוגרים לתוכנית. 70% מהבוגרים ישתלבו בעבודה איכותית המשקפת את יכולותיהם.
הפעלת 2 קורסים בשנה. של 4 קורסים הכוללים: 75 שעות לימוד הנחיית קבוצות, 30 שעות פרטיקום בקהילה, 40 שעות ליווי אישי של הצעירים במהלך התוכנית ע"י פסיכולוג תעסוקתי ומנטורים. שעות נוספות ללימוד עברית דבורה ואוריינות דיגיטלית.

חשוב להדגיש כי בקרב הנרשמים והמשתתפים להכשרה יש רוב של 78% נשים מקרב המשתתפים.
כ- 125 צעירות בוגרות התכונית שישפיעו על כ- 1880 בנות נוער
שנה א' ואדי ערה והמשולש, שנה ב'הנגב ורהט.

ההכשרה בהנחיית קבוצות תעניק למשתתפות מקצוע לחיים.
הצעירות תוכלנה להשתלב במשרות כמו: מדריכות חברתיות , רכזות חוגים, רכזות קהילה, תפקידים ניהוליים, ותפקידי הדרכה בחברות עסקיות, שירות לקוחות ומכירות.
במהלך הכשרתן תרכשנה המשתתפות כלים ומיומנויות:
-הנחיית קבוצות לפיתוח מנהיגות, הובלת קבוצה לעבר מטרה משותפת, עמידה מול קהל, שכנוע ופתרון בעיות, חיזוק הביטחון העצמי ותחושת המסוגלות.
-ידע והתנסות בכלי תיאטרון לפיתוח כישורי חיים, פיתוח חשיבה יצירתית, התמודדות עם קונפליקטים, הבנה של מערכות יחסים, הבעה אישית ותקשורת מקדמת.
-הנחיית קבוצות תיאטרון להעביר את זה הלאה לדור העתיד, חיזוק החינוך הבלתי פורמלי בחברה הערבית, התמודדות עם אתגרי החברה בגילאים מוקדמים יותר, פתרון כלכלי וחברתי

איזור פעילות: ארצי
האימפקט החברתי של המיזם

לתוכנית אימפקט על נשים ונערות מהחברה הערבית החוות הדרה כפולה: הן בהיותן שייכות לחברה הערבית והבדואית והן בהיותן נשים החוות חסמים חברתיים תרבותיים.
אימפקט מוביליות חברתית
אימפקט לטווח הקצר
הגדלת יכולת השתכרות – מחוסר מעש, אבטלה ועבודה בעבודות מזדמנות להשתכרות חודשית מעל לשכר המינימום.
פיתוח מסוגלות תעסוקתית - מתייחסת לכללים, הבנה של שוק העבודה, כלים לחיפוש עבודה וראיונות, פרזנטציה עצמית לשיפור תנאי תעסוקה, שיווק עצמי, והצלחה בראיונות עבודה, התמדה.
רכישת מיומנויות רכות - התגברות על קשיים, חשיבה יצירתית ופתרון בעיות, מנהיגות ואחריות אישית.
יותר שליטה ויוזמה - אפשרות לעבוד בתוך הקהילה בשעות גמישות לשלב משפחה ועבודה.
נגיש מבחינת תחבורה.
אימפקט לטווח הארוך
השפעה של הדור הבא: דרך שילובן של הנשים בעבודה בחינוך הבלתי פורמלי,.
בוגרות התוכנית יתרמו למניעת נשירה מבתי ספר, צמצום האלימות בחברה הערבית, שילוב מיטבי בחברה הישראלית.

אימפקט כלכלי
כ- 125 הצעירות תסיימנה את תוכנית ההכשרה.
ההכשרה תסייע לצעירות להכפיל את יכולת ההשתכרות מ-3000 ש"ח כיום ל- 6,000 ₪ לאחר סיום ההכשרה.
3000 ₪ * 12 = 36,000 ₪ כל משתתפת תגדיל את משכורתה השנתית בסכום של 36,000 ₪.
125 משתתפות תגדלנה את משכורתן החודשית , ויתרמו לחברה הערבית בשנתיים סך - 4,500,000 ₪
המשתתפות שתשלבנה במסגרת החינוך הבלתי פורמלי תהיינה סוכנות שינוי ומורות ל- 1880- נערות .

החזון ומדדי ההצלחה

כאשר אנו עושים כמיטב יכולתנו, לעולם איננו יודעים איזה נס מחולל בחיינו, או בחייו של אחר. הלן קלר
כילדה סגורה ומופנמת מהפריפריה הגאוגרפית והחברתית בישראל, התיאטרון והבמה שינו את חיי מקצה לקצה. מילדה שבקושי הוציאה מילה מהפה והביעה את עצמה מעט מאוד, הפכתי לנערה מובילה ובטוחה. ההעצמה האישית שחוויתי באמצעות הבמה, יחד עם הסקרנות וההקשבה לאנשים שונים ממני, הפכו לדרך חיים. זו הסיבה שהחלטתי, להקים ארגון שיאפשר לכמה שיותר אנשים לעבור את התהליך הזה בעצמם: לחזק את הביטחון העצמי, להביא את עצמם לידי ביטוי ולשפר את איכות חייהם.
היום אני יודעת שהתיאטרון העניק לי עוד יותר מזה. התיאטרון כולל בתוכו הפקה ויצירה שתלויה באנשים אחרים (בשונה מאומן שיוצר את יצירתו). הצורך להניע את הקבוצה ליצור יחד לעבר מטרה משותפת והקשיים שעולים בדרך, מובילים לחיזוק האישיות, התפתחות אישית, מנהיגות, יזמיות ויכולת חשיבה יצירתית לפתרון בעיות. מיומנויות אלה מלוות אותנו לתחומי החיים השונים: משפחה, השכלה, תעסוקה וקהילה ומאפשרות לנו למצות זכויות, לשפר את מעמדנו ולהשפיע על נשים אחרות.
תוכניות השתחוויה של התאטרון הקהילתי ,המבוססות על קבלת האחר מתוך כבוד והקשבה, הפונות לאוכלוסיות מוחלשות ברחבי ישראל מביאות לשינוי השיח בחברה הישראלית, לקירוב בין אוכלוסיות שונות בחברה וללכידות ואחדות חברתית שאנו זקוקים לה כל כך בימים אלה.

שנת 2022 שנה פורצת דרך עבורנו:
1.זכינו בפרס יו"ר הכנסת לאיכות חיים 2021, תשפ"ב בקטגוריה של קידום הסבלנות, הסובלנות, הכבוד וההבנה ההדדית ושכנות טובה בחינוך ובמעשה
2.אירוע במה לאחדות בבית הנשיא במעמד נשיא המדינה ורעייתו.
3.נבחרתי ע"י שגרירות ארה"ב לייצג את ישראל ליזמים לשינוי תרבותי וחברתי באמצעות תרבות ואומנות
4.זכייה בקול קורא של משרד העבודה ותוכנית הכשרות לצעירים חסרי מעש בחברה הערבית. – הנחיית קבוצות

יעדים מספריים

לעמותת השתחוויה תוכנית אסטרטגיית צמיחה לשנים הבאות. במסגרת תוכנית צמיחה זו מתוכננות פעילויות העמותה לגדול מ- 60 תוכניות כיום ל- 120 תוכניות בשנת 2025.
הצלחה :
1.מיום הקמת העמותה ועד היום סיימו את תוכניות:
כ- 2,000 בני נוער בסיכון, מתוכם כ- 1500 נערות
כ- מעל -200 אנשים עם מוגבלויות
כ- 300 יוצאי אתיופיה קשישים
כ- 3,000 נשים

יעדים מספריים 120 קבוצות כלל ארצי, מהפריפריה החברתית והגיאוגרפית.
-6000 מוטבים ישירים. (2000 כפול שנתיים + 2000 עד היום)
-30,000 מוטבים עקיפים.

היתכנות כלכלית

65 אחוז מהכנסות העמותה הינן עצמיות – מכירת שירותים לרשויות ולמגזר הפרטי.

השפעה מגדרית

בהובלתי , במטה העמותה מועסקות 8 נשים
הצוות מיצג גיוון תעסוקתי הלכה למעשה. 2 עובדות מהחברה הערבית, ועובדת עם צרכים מיוחדים. היכולת והעוצמה הנשית משתקפת בשליחות ובאמונה שהן ראות בעבודתן לסייע לכל אחת ואחד למצות את הכוליות האישיות שלה/שלו בקהילה אליה הוא שייך ובחברה בכלל, על ידי העלאת חומרים אישיים וקהילתיים באמצעות התאטרון.
בנוסף, מלוות אותי "פורום צוות חשיבה בוגרות " המורכב מ-10 נשים בוגרות תוכניות השתחוויה, מהחברה היהודית , חברה חרדית והחברה הערבית.
נשים מכל רבדיה וגוונה של החברה הישראלית משתתפות בתוכניות השתחוויה: נשים ממעגל העוני והזמנה, חרדיות, חילוניות, נשים עם צרכים מיוחדים, נשים יוצאות החברה האתיופית, ונשים מהחברה הערבית והבדואית.
הנשים הופכות להיות מודל לחיקוי בקהילה ובחברה. דוגמא נשים ממעגל העוני שסיימו את תוכנית הנשים של העמותה, הוזמנו לכנסים של עובדים סוציאליים במטרה לשתף אודות החוויה שעברו וכיצד חוויה זו, סייעה להם למצוא מקום תעסוקה ולפרנס את משפחתן.
חשוב לי לשתף כי מאז שייסדתי את העמותה נפגשתי עם מספר רב של נשים. כולן , נשים מוחלשות ונשים חזקות, נשים מהחברה החרדית, החברה היהודית , החברה הערבית, בוגרות עם ניסיון חיים , צעירות ונשים נוספות, כולן מגיעות עם סיפור חיים, וכולן מחפשות משמעות נוספת לחייהן, כל אחת ומסיבותיה שלה. אני נמצאת בקשר במהלך הפעילות של אותן נשים בתוכניות השתחוויה וליבי מתמלא בגאווה, בהתרגשות אין קץ לראות את אותן נשים שהן הן, מספרות את סיפוריהן, משדרגות את ארגז הכלים שלהן ומביאות את עצמן לקדמת הבמה בכל תחומי החיים שלהן והופכות לסוכנות שינוי למען נשים נוספות.
האם המיזם משפיע על דור העתיד - ילדות ונערות?
לתוכניות השתחוויה בכלל ולתוכנית ההכשרות בפרט השפעה על דור העתיד – ילדות ונערות.
הילדות והנערות נחשפות ומתמודדות עם אתגרים במסגרת תהליך הצמיחה בחייהם בתחומים של :פערי מגדר, תקרת זכוכית, אלימות, דימוי דרך רשתות חברתיות מה שמשפיע על ההערכה העצמית והביטחון העצמי שלהן ומגביר את החסמים האישיים והחברתיים שיתמודדו איתם כנשים בוגרות. לכן, כבר בגיל מוקדם המיזם יסייע לילדות ונערות בוגרות התוכניות בחיזוק ביטחונן העצמי העלאת הערך העצמי, בפיתוח יכולות ומסוגלות אישית להצלחה להאמין בעצמן, ברמה האישית, בתחושת השייכות לקהילה ולחברה, ואף ליכולת שלהן לתרום חזרה לחברות שלהן ולמשפחתן.

השפעה על נשים בפריפריה חברתית או בפריפריה גאוגרפית

עיקר פעילות השתחוויה המופנית לנשים מתקיימת בפריפריה הגאוגרפית והחברתית בישראל

פרסים/מענקים והכרה ציבורית

1.עמותת השתחוויה – תיאטרון, קהילה, חברה (ע"ר) הינה זוכת פרס יו"ר הכנסת לאיכות חיים לשנת 2021, תשפ"ב בקטגוריה הסבלנות והסובלנות, הכבוד וההבנה הדדית, והשכנות הטובה בחינוך ובמעשה.
2.אירוע לציון עשור לעמותה מאי 2022 – אירוע במה לאחדות בבית הנשיא במעמד נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל הרצוג.

האם המיזם משפיע על דור העתיד - ילדות ונערות?

לתוכניות השתחוויה בכלל ולתוכנית ההכשרות בפרט השפעה על דור העתיד – ילדות ונערות.
הילדות והנערות נחשפות ומתמודדות עם אתגרים במסגרת תהליך הצמיחה בחייהם בתחומים של :פערי מגדר, תקרת זכוכית, אלימות, דימוי דרך רשתות חברתיות מה שמשפיע על ההערכה העצמית והביטחון העצמי שלהן ומגביר את החסמים האישיים והחברתיים שיתמודדו איתם כנשים בוגרות. לכן, כבר בגיל מוקדם המיזם יסייע לילדות ונערות בוגרות התוכניות בחיזוק ביטחונן העצמי העלאת הערך העצמי, בפיתוח יכולות ומסוגלות אישית להצלחה להאמין בעצמן, ברמה האישית, בתחושת השייכות לקהילה ולחברה, ואף ליכולת שלהן לתרום חזרה לחברות שלהן ולמשפחתן.

המיזם פועל לקידום דיוון ומשקף את המגוון העשיר של החברה הישראלית?

אנו פועלים בתוכניות השתחוויה למען קידום גיוון המשקף את המגוון העשיר של החברה הישראלית
בתוכנית ההכשרות פריצת דרך - קיים גיוון שיסייע לצעירות מהחברה הערבית להשתלב בשוק התעסוקה בישראל , הסרת חסמים אצל מעסיקים ויצירת שותפות עימם. בפוני מי שרוצה לעבוד בתחום ובכך לצמצם פערים ולהעניק לדור העתיד מיומנויות שיתרמו לשילובם במעגל התעסוקה.

סיפור אישי

סיפורה של ש' ( שמה המלא שמור בעמותה) בוגרת תוכניות העמותה לנוער, וכיום משתתפת בתוכנית ההכשרות להשתלבות בחינוך הבלתי פורמלי ובשוק התעסוקה בישראל
ש' בתחילת התוכנית הייתה ילדה מאוד ביישנית, דיברה בקול חלש , ונמנעת מלהביע את עצמה ולהשמיע את הקול שלה. היום היא בטוחה בעצמה, עובדת ולומדת. מביעה את דעתה ומשמיעה את קולה ללא חשש.

"בת 20 שנה, יש לי 4 אחים אנחנו גרים עם אמא, 6 נפשות בבית בלי אבא, אבא שלי לא גר אותנו בגלל שהוא תושב שטחים ואין לא תעודה כחולה. לפעמים מנסה להוציא היתר ולא תמיד נותנים לו. הוא לא מבקר אותנו הרבה. וכדי לשמור על יחסי משפחה אנחנו כל סוף שבוע נוסעים אצלו. אמא ואבא לא גרושים בגלל המצב תעודות הזהות אבא רחוק מהכפר שלנו. ואנחנו מכבדים כל סוף שבוע להיות אצלו שישי שבת.
הגעתי להשתחוויה דרך סוהיר (מנהלת תוכניות חברה ערבית בעמותה ) נרשמתי לתוכנית שהייתי בכיתה ח' וכשהייתי בכיתה י' מאוד אהבתי והתחברתי לסדנה. והיום אני מאמינה בתיאטרון ובגלל כך אני נמצאת עם התלמדים כדי לתת להם מה שאני לקחתי מהסדנה ונותן להם כל מה שאני יודעת ולומדת .
למדתי מהשתחוויה המון דברים בעולם התיאטרון ומה זה תיאטרון .היום אני רוצה וחולמת לתת לתלמידים מה שרכשתי ונתנו לי השתחוויה כדי שיהיו אנשים משפעים ובעלי ערך בחיים שלהם .היום אני בקורס פריצת דרך תוצר השתחוויה . וחושבת ללמוד תואר ראשון בסיעוד וגם מדריכת תיאטרון בהשתחוויה באזור ואדי עארה."

את רשומה אצלינו במערכת כמצביעה, על מנת להגיש מועמדות עליך לשנות את סוג החשבון שלך באתר ליזמית.
תוכלי לעשות זאת בלחיצת כפתור בתחתית שולחן העבודה שלך.

מצאנו את המייל שלך במערכת

אבל חסר לנו טלפון שלך לצורכי אימות. שלחנו לך מייל באמצעותו תוכלי לעדכן את הטלפון שלך ולהכנס למערכת

(שווה לחפש גם בספאם)

ברגעים אלו נשלח אליך לנייד קוד חד פעמי
אנא הזיני אותו כאן


לא קבלת SMS? שלחי שוב

ההצבעות לסבב 2024 הסתיימו

לאחר סגירת ההגשות לא ניתן לערוך את המיזמים עד להודעה חדשה. במקרים דחופים אנא פנו אלינו ל: info@missfixtheuniverse.com

ההגשות לקול קוראת 2024 הסתיימו

התחברת בהצלחה!

מייד תועברי לעמוד המתאים

האם להחליף את המשתמש ליזמית? פעולה זו אינה ניתנת לשיחזור

באיזור זה יזמיות של קהילת מיס פיקס מחליפות מידע, שואלות שאלות ותומכות זו בזו, איזור זה מיועד ליזמיות של הקהילה בלבד.

הרשמה

הדרך שלנו לוודא תמיכה הוגנת


כבר רשומה? התחברי

התחברות

אם כבר נרשמת למיס פיקס בעבר

כניסה עם סיסמה
כניסה עם קוד ב SMS

שלום התחברות

אופס, כבר הצבעת למיזם זה.
על מנת לצפות בהיסטוריית ההצבעות ולהכפיל שווי הצבעה כנסי לשולחן העבודה שלך

ההצבעה נרשמה בהצלחה

על מנת לצפות בהיסטוריית ההצבעות
ולהכפיל שווי הצבעה למיזם
אחד בלבד לבחירתך
כנס.י לשולחן העבודה שלך

הפיצי את הבשורה - שתפי

דילוג לתוכן