ההגשות וההצבעות לסבב 2023 הסתיימו
הפודקאסט החברתי-טיפולי הראשון בעולם
עמותת רקורד משתמשת בפלטפורמה העוצמתית של הפודקאסטים ככלי טיפולי ושינוי חברתי.
צוות העמותה כולל אנשי ונשות טיפול ורדיו, אשר יחד מלווים א.נשים מקהילות שונות בחברה הישראלית, ויוצרים עמם פודקאסטים דוקו-נרטיביים על סיפורי חייהם.
את הסיפורים אנחנו חולקים עם הקהל הרחב, ובכך המשתתפים זוכים להפוך את סיפורם למקור כח ולייצר השפעה על החברה הישראלית דרך הזדהות, העלאת מודעות והנעה לפעולה ושינוי.
מטרתנו היא לספר סיפורים אמיתיים, עמוקים וכנים של אנשים מגוונים, במילותיהם ובקולם, ועל ידי כך לייצר חיבור בין חלקים שונים בחברה הישראלית, ולהגביר בה את ההקשבה והאמפתיה.
אנחנו עובדים עם נערות, צעירות ונשים מכל חלקי החברה הישראלית, ובעזרת ליווי של נשות טיפול הופכות את חוויות חייהן לסיפור, בתהליך נרטיבי המסייע לקחת שליטה על סיפור החיים. בעזרת ליווי של אנשי ונשות רדיו אנחנו הופכים את סיפורן לפרק פודקאסט דוקו-נרטיבי, בתהליך תראפויטי של תיעוד ויצירה הכולל את סביבתן הקרובה - הורים, חברות, אנשי החינוך והטיפול שלהן ועוד, וכך גם מייצר תנועה בחייהן ומשפר את מערכות היחסים שלהן.
את הסיפורים אנחנו עורכים ברמה הגבוהה ביותר ומעלים להאזנת הקהל הרחב. בכך המיזם משפיע על אלפי אנשים ונשים בחברה הישראלית. הציבור הישראלי מקוטב מאי פעם, אנשים כלואים בתיבות התהודה שלהם, שומעים רק את מה שדומה להם ומתרחקים מהאחר. כאשר אנשים מאזינים לאחר מספר בכנות על חייו, בקולו ובמילותיו, הדבר נוגע בליבם ויכולים להתרחש שינויים רבים ביחס שלנו אחד לשני; ברמה האישית, הקהילתית, החברתית והפוליטית.
אנחנו מציעים לחברה הישראלית תוכן שמזמן הקשבה עמוקה, מייצר אינטימיות, מפעיל את הדמיון, ומציג מודל של אנשים ונשים פגיעות וכנות, שמשתפות על קשיים והתמודדויות וכך עוזרות לאחרות ואחרים. הקהל שיאזין יוזמן גם הוא לחלוק ולשתף, וכך אנו מייצרים חיבור וקהילתיות בחברה הישראלית.
בחזוננו עשרות צעירות ונשים (וגם צעירים וגברים) עוברים בכל שנה את התהליך הטיפולי שלנו, שתומך ברווחה הנפשית שלהן, מקדם את המיומנויות הרגשיות והחברתיות שלהן, ובעזרתו הן בונות נראטיב מעצים המטפח את ביטחונן העצמי ומסייע להן לקחת שליטה על חייהן ועתידן. יחד איתן ניצור סיפור אחד המתפרסם כל שבוע במהלך כל השנה, וכך נייצר קהילת מאזינים נאמנה שבהדרגה הולכת וגדלה, ובאופן הזה להשמיע לעשרות אלפי אנשים בישראל קולות מגוונים של א.נשים שהם לא פוגשים בשגרת חייהם, מכל קשת הצבעים והגוונים של החברה הישראלית, ובכך לייצר הבנה עמוקה יותר, שבירת סטריאוטיפים, קרבה וסולידריות בין חלקי החברה המשוסעים.
בשנתיים הקרובות עמותת רקורד תגיע ליעד של 40 פרקים בשנה עם אנשים ונשים מכל חלקי החברה, לכל פרק 50 אלף האזנות, והפודקאסט 'רקורד' יהיה אחד מעשרת הפודקאסטים המואזנים בישראל.
לפחות 70% מהמשתתפות ידווחו על שיפור במיומנויות הרגשיות והחברתיות שלהן ובתחושת העצמי והערך העצמי שלהן (נושא זה נבדק בימים אלו במחקר שנעשה על מודל רקורד באוניברסיטת חיפה).
לפחות 70% מהמאזינות והמאזינים ידווחו על שינוי עמדות חיובי כלפי צעירות וצעירים בסיכון ועולמן של צעירים וצעירות בסיכון בכלל (נושא זה נבדק בימים אלהובשאלון המופץ למאזינים).
כיום המיזם נשען על 50% פילנתרופיה ו50% הכנסות עצמיות (תשלום על שירותים מארגונים טיפוליים, אשר עם המוטבים שלהם אנו יוצרים את הסיפורים - רשתות בתי ספר, פנימיות וכיוב').
כאשר יגדלו מספרי ההאזנות נוכל להגדיל את חלקן של ההכנסות העצמיות גם באמצעות פרסומות ובכך להקטין את התלות בפילנתרופיה.
מבין הפרקים שכבר יצאו והפרקים בעבודה שעתידים לצאת בחודשים הקרובים יש לנו סיפורים של: אישה אשר היתה עגונה במשך 25 שנה ונאבקה בבעלה ללא הרף עד לניצחון, אלמנת טרור הנאבקת לחיים חדשים, צעירה בת לאב מכור לסמים הסובלת מחרדת מבחנים ומנסה להשלים בגרויות וליצור לעצמה עתיד אחר, 2 צעירות בעלות מוגבלויות מהמגזר החרדי הנאבקות לקבלה וחיים "נורמליים", נערה בסיכון גבוה הסובלת מהתעללות בבית ובביה"ס ונאבקת למצוא מקום בעולם, נערה הסובלת מדיכאון וחרדה וסיפור מאבקה בהם דרך הקשר המיוחד עם אימה, נערה הסבלה נידוי חברתי ובעקבותיו דיכאון וסיפור היציאה שלה מכך בעזרת סיוע של המחנכת המיוחדת שלה, ועוד.
מלבד ההשפעה הישירה על המספרות ויכולתן לקחת בעלות על סיפוריהן, לעצב מחדש נרטיב של כח ולקבל הכרה על ידי השמעתו לקהל רחב, לפודקאסטים הדוקומנטריים שנוצרו על ידי צעירות ונשים משולי החברה הישראלית יש פוטנציאל עצום ליצור השפעה מגדרית מתמשכת ולסלול את הדרך לקידום נשים. המספרות האמיצות שלנו, חמושות בנחישות ובחוסן, יוצאות למסע שחורג מהמחסומים המקובלים, מעצים את קולותיהן של המודרות ומנפץ את תקרת הזכוכית של הייצוג המצומצם. הנרטיבים שלהן, שנולדו מחוויות חייהן, מאתגרים את הנורמות החברתיות ויציתו ניצוץ של השראה בלב כל צעירה ואישה שתאזין. באמצעות הסיפורים המרתקים שלהן הן מפרקות סטריאוטיפים, חושפות עוולות ומפנות את תשומת הלב לסיפוריהן הבלתי מסופרים של נשים יוצאות דופן, שזוכות להתעלמות וחוסר הערכה זמן רב מידי.
סיפורינו מגיעים מנשים וצעירות מכל חלקי הפריפריה הגיאוגרפית והחברתית של ישראל: נערות בסיכון מרמלה, בת ים, בית שמש ונתניה, נערות עולות מבריה"מ, צעירות בעלות מוגבלויות מהמגזר החרדי, אלמנת טרור מיהוד, מסורבת גט מירושלים, ועוד. עם כל פרק, הנערות והנשים הללו מציירות תמונה חיה של חוסן, חוזק והעצמה, ופורסות נתיב לעבר עולם מכיל ושוויוני יותר, שבו הניצחונות והמאבקים של נשים משולי החברה זוכים להכרה ומקבלים את הבמה הראויה.
מענק מ"הכוורת" - המרכז ליזמות וחדשנות חברתית של ישראל מיסודם של ג'וינט ישראל וקרנות הביטוח הלאומי.
המסע הדוקומנטרי שהצעירות עוברות בהכנת הפודקאסטים מנווט את ספינות חייהן לאזורים בריאים, מאוזנים וטובים יותר, בעזרת הליווי הטיפולי ובשיאו - הקלטת שיחות משמעויות עם הקרובים להן לצורך הסיפור, שיחות שלא היו מתקיימות אילולא השתתפותן בפרויקט. במקביל, התוצרים המושמעים מעצימים ומעודדים נשים צעירות אחרות לחתור לשינוי בחייהן. בידיהן, נשים וצעירות אלו מחזיקות בכוח לעצב מחדש נרטיבים, לשנות נקודות מבט, להצית תנועה וליצור עתיד טוב יותר לצעירות ונשים בכל מקום.
מלבד הפירוט לעיל בנוגע לנשים וצעירות ממגוון החברה הישראלית, ישנם גם סיפורים (שהתפרסמו, או שבעבודה ויצאו בעתיד) של נערים, צעירים וגברים מהמגזר האתיופי, הבדואי, הרוסי, החרדי ועוד.
יצרנו סיפור עם אושר - צעירה מבת ים שגדלה בבית עם עוד 5 אחים ואחיות, לאם קשת יום ואב מכור לסמים, "נרקומן" במילותיה. פגשנו את אושר כמשוחררת טרייה מהצבא שעובדת בסופר פארם וחולמת על עתיד אחר משל הוריה, עתיד הכולל השכלה גבוהה ומקצוע מספק ומתגמל. הבעיה היתה שלאושר חסרה תעודת בגרות כיוון שחסרה לה נקודה אחת בבגרות בלשון. לכן, בגיל 24 היא חזרה לתיכון שלה ולבית הוריה על מנת ללמוד לשון, להשלים את הבחינה ולקבל סופסוף תעודת בגרות. ופתאום: כל מפגש עם חומר הלימוד הביא עימו התקף חרדה. ליווינו את אושר בתקופה הזו בתהליך טיפולי ודוקומנטרי, עזרנו לה לפרק את הסיבות להתקפי החרדה ולהתמודד עימן, ולבסוף להגיע לבחינה המיוחלת. במהלך התהליך הטיפולי והדוקומנטרי קיבלה אושר תמיכה וליווי שסייעו לה בגילוי ושימוש המשאבים הפנימיים שהיו קיימים בה, ובהרחבת זווית הראייה על חייה, מה שאיפשר הבנה מעמיקה יותר של מקור הקשיים ועזר לה להתכוונן להשגת השינוי. בסיום התהליך אושר אמרה כי מאז שהקליטה את הפודקאסט היא מרגישה בנוח עם חייה ועברה, ולראשונה היא מסוגלת לספר לאנשים סביבה מאיפה היא באה, ועל משפחתה. אושר הצליחה לקחת בעלות על סיפור חייה והיום היא אף מתגאה בו, וביכולתה לעבוד קשה ולשנות את מסלול החיים שנקבע לה. היום, לאחר סיום התהליך אושר מעידה כי "כשסיימתי את הפודקאסט הבנתי דברים על עצמי, למשל שיש דברים שנמנעתי מלנסות כי חששתי שיגידו לי שאני לא יכולה, בגלל הרקע המשפחתי שלי. חששתי להתמודד עם דחייה. בזכות התובנה הזאת אני מעזה עכשיו יותר". וכיום היא בתהליך הגשה ללימודים אקדמיים בחינוך או בעבודה סוציאלית, ותהיה הראשונה ממשפחתה לגשת ללימודים גבוהים.
ניתן לקרוא על כך עוד בכתבה על רקורד בהארץ בה אושר התראיינה https://www.haaretz.co.il/news/education/2023-04-03/ty-article-magazine/00000186-eafc-df90-a19e-ebff3a3f0000
וכמובן לשמוע את הסיפור שלה https://open.spotify.com/episode/4oIkfmuTKV8y7bo9P0TB0D?si=c100321aa1cb424f
מחכות לכן ולכם בבית | Bring them home now
אם כבר נרשמת למיס פיקס בעבר
כבר רשומה? התחברי
מייד תועברי לעמוד המתאים
מצאנו את המייל שלך במערכת
אבל חסר לנו טלפון שלך לצורכי אימות. שלחנו לך מייל באמצעותו תוכלי לעדכן את הטלפון שלך ולהכנס למערכת
(שווה לחפש גם בספאם)