ההגשות וההצבעות לסבב 2023 הסתיימו
חיזוק חוסן משפחות האימוץ והאומנה - מומחיות בהתמרת פגיעת היקשרות לקירבה וחיבור, תוך הפחתת התנהגויות סיכון של הילדים.
מיזם חברתי - מדריך ומלווה את משפחות האימוץ והאומנה והמעטפת המקצועית. לאור הפעילות העניפה והשינויים שחוללנו ברמת 'הצלת משפחות' זכינו להכרה לאומית.
הערכים המובילים שלנו: ביטחון, קשר, איזון ושותפות.
המיזם מתמקד בחיזוק קשר בטוח בין הורים, מורים וילדים שחוו פגיעת היקשרות. הגישה שפיתחנו מתמודדת בהצלחה על אלימות כולל פגיעה עצמית. הדרך מעניקה תקווה, כוחות והדרכה להתמרה מטראומה, מתח ומשבר לביטחון, הצלחה ושגשוג.
אנו מטפחים את הרווחה הפנימית של ההורים כולל תרגול ויסות רגשי הדדי. הצלחנו להחזיר את המשפחות ממצבי קצה אל איזון בתפקוד ובקשר.
הקמנו 5 עוגנים:
1. קהילה בטוחה ופתוחה לכל סוגיה.
2. גוף ידע מוביל המנגיש כלים מעשיים.
3. תוכניות קבוצתיות ללימוד ולתמיכה רגשית.
4. מודל ליווי ייחודי למשפחה ולרשת התמיכה לתוצאות תוך זמן קצר.
5. סדנאות מעשיות לאנשי מקצוע.
אנו פועלים בשיתופי פעולה עם חוקרות מוח, מומחי טראומה והיקשרות ועמותות ביניהן: ניצני תקווה, אימוץ בחברה הערבית ומשפחות התקווה המסייעות בתחום ואלומות. כעת מתמקדים בשילוב טכנולוגיות ויסות וכן ביצירת הכשרת צוותים ברשויות ובמסגרות החינוך כמקובל בעולם. נפעל כל שישראל תהפוך לאומת ההיקשרות.
היקשרות היא ליבת העשייה שלנו ורלוונטית לכולנו. להיקשרות השפעה והשלכות על תפקוד והתנהגות של ילדים ובוגרים בהווה ובהמשך חייהם.
המיקוד: במשפחות אימוץ ואומנה, אך אנשי הטיפול והחינוך שבקשר עימנו מיישמים את הכלים עבור כלל הילדים.
פריסה: מרבית הפעילות מקוונת, חינמית ונגישה לכולם כולל משפחות ישראליות המתגוררות בחו"ל.
תיעוד: התכנים החדשים מוקלטים וכך נוצר גוף ידע המונה מעל 300 שעות לרווחת המשפחות והמעגל התומך.
אנו מסייעים לא רק לילדות ונערות הבולטות בהתנהגויות מורכבות, אלא גם לנוהגות בדפוס מרצה 'הילדות הטובות'.
הגישה: פסיכו-נוירו-סוציו וכוללת כלים מגוונים מוכחים מחקרית כיצד לשפר את דפוסי ההיקשרות בבית, במסגרת החינוכית ובקהילה.
מספרים: קהילת האימוץ בישראל כוללת כ- 20,000 אנשים שאומצו ולהם הורים, אחים ובני משפחה רחבה. המעגל התומך מונה מעל 25 אנשים שלעיתים מתחלפים עם השנים. קהילת האומנה בישראל מונה כ- 4,500 ילדים עד גיל 18 ורבבות שהיו בילדותם במשפחות אומנה או מסגרות חוץ בייתיות אחרות. הידע והכלים שלנו רלוונטיים לכל השותפים.
אנו מייצרים אימפקט בדרכים הבאות:
1. הבנה, קירבה וביטחון ביחסי ההיקשרות של הילדים עם הוריהם ואנשי החינוך - קבוצות ווטסאפ לשיח ומענה יומי קבוע בקהילות דיגיטליות ברחבי הרשת.
2. הפחתה משמעותית ומהירה במצבי סיכון ואלימות של הילדים כלפי אחרים ועצמם: הפחתת עוצמת האירוע, קיצור משך המשבר והפחתת התכיפות. הפצת מערכי הדרכה קצרים במדיה. ערוץ היוטיוב כולל מעל 260 סרטים.
3. משמעות ל- 'זמן ילד' ו'זמן קשר' במובן חברתי וכלכלי. ההשקעה בהווה חוסכת מחיר רגשי ועלויות כגון: הוצאת ילד לפנימיה, אישפוזים פסיכיאטרים, התנהגות עבריינית - מפגשים ומצגות עם האקדמיה וארגונים מובילים בתחום, כולל יועצות חינוכיות וקב"סים.
4. הגישה מאפשרת לשותפים לשפר את מערכות היחסים שלהם עם ילדים, תלמידים ובוגרים אחרים בחברה הישראלית - שולחים ניוזלטר למעל 1,200 משפחות ונמצאים בקשר אישי עם הורים רבים.
5. הבוגרים שאומצו/ אומנה מקבלים לגיטימציה לתחושותיהם וכך מצליחים להתנהל כבני זוג והורים מאוזנים יותר - הם שותפים לכל העשייה, לכנסים, לפגישות וכמובן למערכי ההדרכה.
"כמה חבל שלא היה מיזם כזה כאשר הבת שלי היתה צעירה יותר" אמא יחידנית, אימצה ילדה גדולה שהפכה בעצמה לאמא בגיל צעיר.
משפחות האימוץ והאומנה בישראל ובעולם מקבלות כלים ומעטפת לחוסן מבוסס לאורך שנים.
לא די באהבה:
1. ילדים וילדות הגדלים במשפחות אומנה או אימוץ מקבלים בנוסף לבית חם ומשפחה אוהבת, הורים ערוכים ובקיאים וסביבה תומכת ומאפשרת, המסייעת בהתמודדות ובשיקום מפגיעת ההתקשרות שעברו והתמודדויות רבות נוספות ויצליחו להתפתח באופן תקין ומיטבי ויתפקדו עצמאית ופרודוקטיבי בחברה.
2. כל משפחה המקבלת ילד לאומנה/ אימוץ/ קלט/ אירוח זוכה למעטפת אמינה ומקיפה הכוללת את הידע והכלים המתקדמים והעדכניים ביותר.
3. המערך התומך העומד לרשותה כולל אנשי מקצוע (מאבחנים, אנשי טיפול, חינוך, בריאות (פסיכיאטרים) ורווחה (עו"סיות השירות/ הקהילה, מנחות אומנה) הבקיאים בלקויות היקשרות ומתואמים ביניהם דרך תוכנית רב תחומית ובעזרת מנהל תיק.
4. המשפחה זוכה להבנה ולתמיכה מקרב המשפחה הרחבה, חברים וחברי הקהילה.
5. השירותים והעזרה ניתנים בנגישות וזמינות גבוהה ע"פ צורך תוך קבלת תחושת ביטחון, אמון והעצמה.
6. הטמעת הגישה והכלים בקרב משפחות עם ילדים ובוגרים עם פגיעת היקשרות והתנהגויות מורכבות.
המטרות ל-5 השנים הקרובות: השקת פרויקט 'כפר ההיקשרות' הכולל רפרנט ייעודי בכל רשות מקומית/ מסגרות חינוך בנוסף להגדרת קריטריונים למטפלים בתחום.
מדי שנה עד סוף 2025: בפרויקט 10 רשויות מקומיות. 50 משפחות מקבלות ליווי מותאם. 30 מלוות סיימו הכשרה. 300 אנשי חינוך וטיפול משתתפים בסדנאות. 100 שיעורים מוקלטים מונגשים כולל תימלול בעברית וערבית.
עד סוף 2024: כל המשפחות בישראל אימוץ אומנה מכירות את סל השירותים וצורכות פעילות חינמית/ בתשלום.
המיזם מתבסס על הכנסות מהשירותים והמוצרים הבאים: הדרכות דיגיטליות, ייעוץ לארגונים, הרצאות והשתלמויות, ליווי משפחות וקבלת מענקים.
המיזם מעניק במה רחבה לקולן של האימהות הביולוגיות שילדיהן נמסרו לאימוץ ובנוסף לעשרות רבות של בוגרות שאומצו בילדותן ולאימהות שאימצו כולל יחידניות. התהליך הוא תראפויטי שמתחיל מבקשתן להשמיע קול ודיעה, להשמיע את כאבן ולשתף את שאר צלעות המשולש. לפעילויות שלנו יש רוב נשי משלב ההיגוי, תכנון, הפקה ביצוע ומשובים. נשים רבות חשות ניראות גבוהה ומכאן ערך עצמי משופר. חלקן מקבלות מענה עמוק לראשונה בחייהן לאתגרים רגשיים שהן חוות.
בהחלט. רבות ממשפחות האימוץ והאומנה מתגוררות בפריפריה הצפונית והדרומית. בכל המשפחות האימהות הן המפתח למה שקורה בבית. סיוע לאימהות בדרך של תמיכה, קבוצות דיון, כלים מדוייקים וניתוח מקרים משפיע על רווחתן: הורות אימוץ ואומנה הינה הורות משקמת עבור הילדים והינה רוויה במתחים עבור האימהות המתמודדות עם מצבי קיצון באופן אינטינסיבי עד כדי טראומטיזציה משנית.
לאור השקעה רבה זכינו למענק לשדרוג הפורטל מג'וינט ישראל וקרנות הביטוח הלאומי. ב- 2021 נבחרנו להשתתף בתכנית האצה בכוורת, המרכז ליזמות וחדשנות חברתית בישראל.
קיבלנו מספר מענקים מאנשים פרטיים (חסות חלקית של ליווי משפחות), קרן משפחתית וחברה עסקית (חסות חלקית של לכנסים דיגיטליים).
בספטמבר 2022 פנינו בשיתוף עמותת אלומות לקרן עזבונות, קיבלנו סרוב והגשנו עירעור. ממתינים להחלטה.
במאי 2023 הגשנו תמיכה לקרן לשותפות יחד עם עמותת ניצני תקווה.
נשמח לכל חיבור, תמיכה, חסות ומינוף.
בהחלט. העבודה שלנו מעניקה כלים לילדות ולנערות לקבל לגיטימציה לתחושות הקשות שלהן בעקבות טראומת ההיקשרות. הן חוות מרחב בטוח לביטוי מתוך דמויות חיקוי בוגרות המשוחחות בגילוי לב. התהליכים שאנו מנחים דרך ההורים והמטפלים מאפשרים שינוי בערך ובדימוי האישי ומכאן פחות התנהגויות סיכון: פגיעה עצמית, אלימות, גניבות והתמכרויות ובחירה ראויה של בני/ בנות זוג וניהול מערכות יחסים בריאות. בקרב ילדים שאומצו או באומנה המשיכה לסיכונים נפוצה במיוחד. אנו מנווטים את התהליך לריפוי. העבודה שלנו גורמת למשפחה ולקהילה לקבל את הבנות כפי שהן ומכאן לחזק קרבה וקשר.
כאשר הורים שאימצו ואומנים לומדים את הגישה הם מגדלים ילדים שלמרות הפגיעה שחוו והרקע הקשה ממנו הגיעו יצליחו לפתח דפוסי היקשרות בריאים ויקיימו בהמשך חייהם מערכות יחסים מאוזנות כבני זוג וכהורים. הילדים שלנו והבוגרים מקבלים ידע וכלים להבין את עצמם ולחוש שייכים לקבוצת השווים מה שמפתח את הערך העצמי שלהם ומפחית משמעותית קשיים המתבטאים בדכאון, חרדה, התפרצויות זעם ועוד ומוביל לתפקוד וניהול עצמי בכל מישורי החיים כולל השכלה ועבודה. ילדים שהורים לא יקבלו הדרכה תואמת עלולים להפוך לנטל חברתי ולעול כלכלי.
היבט נוסף הוא שעבודה נכונה עם הנוער שלנו למשל בנושא התקפות הזעם תביא לכך שבעתיד יהפכו לבוגרים ובני זוג בתפקוד תקין. בדרך זו אנו מגדלים בהשקעה נמוכה יחסית חברה גברית בריאה יותר וחברה נשית עם תחושת "אני ראויה" לקשרים מיטיבים.
המניע להקמת המיזם הוא תשומת לב מותאמת מקצועית לילדים שהגורל התאכזר אליהם וחוו חסכים בילדות, התעללות ואלימות. לאירועים אלו השפעה והשלכה דרמטית על ההתפתחות התקינה והתפקוד בבית, בבית הספר , בקהילה ובמקומות העבודה. זה נכון תמיד ובמיוחד אם הילד חווה גם פגיעת אלכוהול במהלך העוברות. הקשיים של הילדים בלימוד, זיכרון, שיתוף פעולה, ויסות רגשי, ניהול החלטות ועצמאות מייצר שונות. רבים מהילדים שלנו הופכים להיות בוגרים ייחודיים ומשגשגים.
יש סיפורי הצלחה רבים המתפרסמים באתר. להלן אחד מהם שהגיע במאי 2023:
"הורים יקרים, אני כותבת באנונימיות כי קשה לי עם חשיפה... טיפוס כזה.
יחד עם זאת רוצה לתת פידבק על ליווי של שרונה בתהליך של עזרה לי ולבני, שכיום הינו בן 22, מאומץ חו"ל.
הליווי היה במשך כ 3- 4 חודשים בגיל ההתבגרות הנורא?, כאשר המצב בבית היה קשה ומייאש. התפרצויות, אלימות, שקרים, גניבות...וכל החבילה.
הגעתי לשרונה לאחר ייעוץ אצל אחרים שלא עזר בכלום?.
העיצות של שרונה , היו פרקטיות ומעשיות .בלעתי כל מילה שלה והשתדלתי באופן מיידי ליישם.
תוך פרק זמן קצר , האוירה בבית השתנתה לחלוטין, היחסים השתפרו וכל ההתנהגויות הקשות התמתנו מאוד.
אמנם מבחינה כלכלית היה מאוד לא קל לממן את הליווי, אבל בדיעבד היה שווה כל שקל. היתרון בתהליך היה ששרונה (חוץ מהמיקצועיות וההבנה ב"אימוץ ואומנה") ליותה אותי נון סטופ, סוג של מסביב לשעון ,על בסיס יום יומי (וסיפקתי לה הרבה עבודה?). כך שהיה לי גב ויכולת לנתח איתה סיטואציות בעייתיות בזמן אמת ולפעמים סתם כתף לבכות עליה (שזה המון).
עברו מאז מספר שנים. שרונה הבהירה לי שהמצב ימשך אך התדירות והעוצמות יפחתו בהרבה וכך בדיוק קרה. התחלתי לנשום. מידי כמה חודשים יש נפילה שוב ל"בור השחור " הקודם.
ואז לעיתים זקוקה לתזכורת וחיזוק משרונה על מנת שתרים אותי . תמיד מופתעת מיכלת הניתוח שלה והעיצות שכרגיל הופכות את הקערה על פיה תוך זמן קצר.
מפרסמת את זה אך ורק ממקום של רצון לעזור להורים מתלבטים לגבי הליווי. (כאמור מאוד לא אוהבת חשיפה? ) .
בשבילנו לפחות זה היה מציל חיים. לולי הליווי האינטנסיבי, לא רוצה לחשוב לאן היינו מגיעים."
מחכות לכן ולכם בבית | Bring them home now
אם כבר נרשמת למיס פיקס בעבר
כבר רשומה? התחברי
מייד תועברי לעמוד המתאים
מצאנו את המייל שלך במערכת
אבל חסר לנו טלפון שלך לצורכי אימות. שלחנו לך מייל באמצעותו תוכלי לעדכן את הטלפון שלך ולהכנס למערכת
(שווה לחפש גם בספאם)